Marie France Bodyline

Marie France Bodyline’s ART :)

So now you know dah yang akak memang under treatment of Marie France Bodyline, dah few months gak lah actually, though the post of this is out a bit late. So I have dropped few kgs and reshaping of the body pun dah memang nampak hasil. But of cos ler, kita memanja sikit, kadang-kadang saje nak test power naikkan balik coz nak tengok dengan treatment Marie France, dia turun tak hahahaha, mengada la sangat kan. Alhamdulillah, so far memang ada hasil ler.

Jadi to introduce you satu lagi treatment yang akak buat. Oh by the way, ada orang dok ingat dok manjang ler ada wrapping wrapping ni kan, oh itu bukan di MFB yek, memang ler ada tapi dalam 20 treatments, wrappingnya 2-3 kali je pun. So setiap kali buat treatment, bertukar-tukar dan pelbagai jenis lah treatmentnya yek. It s 2016 dude, mesti ler treatmentnya dah advanced.

The treatment yang akak nak cerita ni is called Acoustic Radial Therapy (ART). Berdengung idgham nak menyebutnya! Tapi akak ada terms untuk setiap treatment yang akak amik ni, macam ni akak namakan, the ‘pistol bang bang’. Hahahahaa….  mau tak nya, dia punya machine tu macam pistol je bila dia tembak kat peha/perut kita.

So untuk jangkamasa dalam 10-12minutes, pistol tu, eh sebenarnya it s called Vacuum ler. So dia akan macam sedut sesaat dua kat skin kita tu. Kalau banyak lemak, macam kat perut tu so tak de le terasa sangat but kalau kat yang kurang lemak, hah akan terasa dia punya sedut tu. Kalau aku tulis sini dalam bahasa Marie France, berpinau nak memaham hahahahha, jadi aku pakai bahasa aku je lah, senang korang nak get the clear picture.

Vacuum tu tugasnya nanti untuk smoothkan semula skin kita, yang berlemak krim sangat nih, reduce cellulite yang degil bonar tuh, increasekan lagi firmness kulit kita dan so on. Yang pentingnya, remember, Marie France is not about to lose your weights but to reshape back your body, jadi treatment ART ni memang wajib korang kena apply.

Lepas dah habis vacuum nanti depa akan massage on area dengan minyak silhouette.

Hangpa pun janganlah pergi treatment Marie France but pastuh balik makan nasi 2 pinggan, ayam golek sedulang, air manis bergelen-gelen. Kena ler jaga makan minum. Aku memang tokan air suam, so itu ler my day to day air. Ada kalanya je ai minum kopi o, itupun jarang-jarang. Teh tarik, nak dapat segelas lam seminggu pun, tidak jugak. So berjaga ler. Ko nak badan melecun ke tak, kalau tak nak, hah makan le ko berkoyan pun. Tapi pastu sibuk melolong, nak kurus nak kurus. Der…. look who’s talking.

marie-france

Not just that, ai pun masuk gym, but bukanlah main exercise semua tu, akak main squash jer. Dulu years ago akak suka le main gym tu but dicampakkan dengan squash, ai prefer lagi mengadap squash. Seronok! I make time for all these. Twice a week ai pergi Marie France, twice a week lagi masuk court for squash. 4 times a week, full house! Satu hari bekerja jer hari ai pergi jalan-jalan ronda KLCC or makan. Ye, 4 hari treatments with Marie France and squash tu, ai tak makan yek, coz kena jaga maaaaa.

Let s do the same thing, have a healthy life, not coz of your husband, or people around you, but untuk diri sendiri. Self motivation sesama. Marie France Bodyline is having promotion right now, do drop by at their outlets – ada promotion yang sesuai untuk lapisan umur daripada 20an ke 40an. Visit Marie France Bodyline’s website for more information.

Comment: 0

Blogger Ambassador for Marie France Bodyline…

IMG_4761

Ini masa KLFW2015 few months ago, so akak pi the last day, under Churp Churp and for Zalora. So our outfits laki bini pun by Zalora of course. My top tu akak ada 4 helai, 4 warna kau! Jadi ko tengok, gemukkan akak dalam nih? Hah dah tentulah. Sebulan Syawal plus 2-3 weeks of Ramadhan membelasah makan, agak tidak terkawal hingga badan pun naik balik.

Tak mengapa. Memang sengaja pun naik badan, coz nak enjoy the food. Ramadhan tu aku ok ler lagi, boleh lagi berbatas tapi masuk Syawal, dalam tepis tepis, heh last2 aku set, takpelah, makan je. Sebulan raya sebulan kita hadap segala. Jadi habis je Syawal arituh, akak dah mulakan diet balik ler. Tengok Instagram akak, bertonggang air suam aku bantai. Detox habis, turun sekilo ko buat tu 2 hari hahahhaa…tapi tak cukup. Melambak lagi kilog2 ni yang nak dinyahkan.

Dan tetiba, Marie France Bodyline– hello Kak Red, come join us on board?

Gila tak nak!!

Fyi, Marie France Bodyline ngan Kak Red ini dah 3rd year. We started on 2010. Then I got pregnant on 2011. Then Marie France Bodyline panggil lagi on 2012. We stop when I have to be in Germany for about a month. Lepas tu terus akak gemuk kurus kurussssssssss till now naik balik badan ler.  Dan sekarang 2015 kami kembali bersatu semula.

I m so looking forward for the treatments by Marie France Bodyline. Peluang masa depa treat kita tu kan, memang kita automatically akan tertidur waktu depa buat massage and wrapping etcs.. Dah elok sangatlah kan, akak memang sejak maidless ni memang need the nap sangat. Dan of cos, motif utamanya alang2 akak pun tengah diet kan, baiklah sekali jalan dengan the treatments yang of cos lah, will speed up the slimming process.

Tu pun baik sebab hasil pelangsingan Marie France Bodyline memang terbukti sebab dalam research Nielsen yang telah dijalankan, 93% of the respondents realised yang baju mereka menjadi lebih longgar selepas 6 minggu treatments. So dengan back up statistic macam ni, lagilah akak percaya dengan Marie France Bodyline.

*Research conducted by Nielsen Nov-Dec 2014, n=105 Singaporean Females aged 22-40

I just had my first treatment, it calls FEST Treatment (Fat Energizing System Lipo Therapy).  Dalam coveragenya ialah (best akak copy paste je folks, lagi paham korang nak bacakan)

  • Aids the irrigation of fatty acids
  • Reduces orange peel appearance
  • Immediate lightness and inch loss due to water reduction and skin tightening
  • Enhances total lymph system cleansing
  • Improves vascular flow, which in turn, enhances oxygen, nutrient, and lymph exchange at the cellular level
  • Increases cell metabolism
  • Relieves muscular aches & pains and reduces muscle spasm
  • Decreases rigidity in joints
  • Improves skin & body tone
  • Hydrates dry skin
  • Relieves stress, leaving the body feeling relaxed, refreshed, and rejuvenated.
  • Very effective when combines with other MF treatments with no intense tissue heating

So masa buat treatment ni, areas of application pulak di:

  1. Tummy, Arms and front thighs
  2. Hips, Back thighs and calves.
  3. Tummy, front thighs and calves.

Lelebih lagi details, nanti akak citer dalam next post akak. Cuma nak cakap, tu lah, routine akak berubah sebab ni  ler, at least lam a week, 2, 3 kali akak memang dok kat MFB, besttttttttttttttt!!! Hiks.

Oh akak tak nak turun banyak pun, asalkan boleh reshape balik badan. Lebih pun tak kisah, bonus mar.

So I would like to announce that I am one of their Blogger Ambassadors, let s slim down with Marie France Bodyline Let s go Marie France Bodyline. Marie France Bodyline is having promotion right now, do drop by at their outlets – 1st trial Body Contouring Treatment @ RM78 only. Sign up now if you are interested di sini: http://bit.ly/1P8kCQF

Comment: 4

Begini Begitu MFB…

IMG_2235

heh badan aku tak yah lah korang risaukan

i have proved in less than 6 months i got my weight back

tapi tapi tapi at certain angles and shots akan nampak berisi coz the lemaks masih ada. of cos ler ada! namanya pun kuor 3.

IMG_2244

Bandar Kuala Lumpur-20120613-00412

ai nak tunjuk gambar tengah buat treatment pun kang tak selesa pulak. Yelah tersingkap sket sana sini. so tengok je le gobok lemari simpan barang2 aku tuh….

Bandar Kuala Lumpur-20120613-00414

 buncit? proud to be buncit coz baru orang tau ohhh bukan anak dara dah, dah kahwin.

tak proud to have buncit coz ler….bukan ko dulu kurus ke, awat anak 3 tak susut lagi perut tu?

leks…

gambar boleh dibuncitkan. jumpa tepi jalan jom kalau nak tengok betul buncit ke tak

IMG_2228

hah dah abih treatment :)

lagi sebulan je untuk aku habiskan session lepas tuh kena rajin jaga makan2 nih. agak2 tergelincir badan kena balik sambung masuk session MFB. pastuh korang pun nanti nampak mak merah pun sama2 korang

Achieve your perfect bodyline at RM68

SMS *MFB <space> RM<space> Name, Age, Preferred Centre* send to *32996*

So jadinya, am I happy with the new figure?

of cos not.

Just not yet.

But target to go down dalam 6 bulan ke setahun dah tentu ler cemerlang coz belum 6 bulan dah susut banyak. Habis all the 20kgs masa boyot+ masa dalam pantang pun dah gone. Nak compete sket jer lagi ngan Marion Counter. Dia beranak dulu than me. So saya dah gini, awak yang gitu-gitu bila nak gegini sama?

Gini gitu paham2 ler ;)

Comment: 12

Back to the old weight…

Bandar Kuala Lumpur-20120605-00287

Achieve your perfect bodyline at RM68

SMS *MFB <space> RM<space> Name, Age, Preferred Centre* send to *32996*

Korang dah achieve ke? dok ngomel badan kembang-kembang tak gak jalan kurusnya jugak? dari aku blom mengandung, membelon, beranak sampai aku dah menuju ke badan asal pun korang dok complain gak. Try je lah sms tu dulu and tengok dia punya trial package mana yang sesuai and tempat yang dedekat ngan ko. Move it sket badan tu buat keje, jangan nak sume nak ditadah depan mata pastuh kang ngomellll…..

Aku pun kadang2 ngomel gak tapi kalau naik hangin aku, semua aku buat sendiri antaranya menguruskan badan coz aku memang tak bolehlah nak bergerak ngan badan yang tak berkeyakinan tinggi. Coz i was dari asal bukan orangnya montel mahupun kembang, jadi bila mengandung memang kena usaha keras laju pantas untuk back to the shape.

So tu pasal dari dalam pantang aku jaga ikut bersungguh. Pun begitu sebelum aku tayang badan masa baru beranakkan….yelah coz kita nak tunggu betul2 lepas 44 hari, bukan main lagi hai ada mulut2 jahat A yang kata macam2 aku macam tong dram lah. Yelah ko tak puas hati aku tak letak gambar, nak sesentap pulak. Jangan komplen gemuk2 tapi tak jugak usaha langsung, jaga le makanan tu and solution yang ada pun banyak like my case, i pilih Marie France Bodyline.

Even though aku rasa berat memang dah balik ke asal tapi aku tak naklah berenti langsung ngan MFB yet coz ada lagi peha and perut yang belum lagi turun. So takper…teruskan usaha.

Iyah iyah.

Comment: 19

Dah SMS Promo MFB?

IMG_1527

Jom lari sikit citer kita dari treatment,  tapi masih lagi dalam family of MFB, service memang tiptoplah kan. Aku kalo pergi MFB KLCC, aku suka tengok muka front liners depa, mak datuk hai badan memang cantik2lah kan, but depa punya cantik, comel2 gila. Kalaulah aku mengandung anak perempuan memang aku menebeng je kat muka amoi tu. So anw, aku biasanya buat treatment ada dedicated staff yang akan handle me, she s the same Amelia yang jaga aku 2 years ago.

Best part pulak, we both just delivered a baby beza 2 bulan sahaja.

IMG_1529

 Locker tempat simpan maknek barang ko

Aku hanya bawak hp jer masuk dalam bilik itupun kalau buat treatment pakai machine memang tak leh pegang, put aside. And i ll silent the tones, pernah sekali aku ngah treatment, si Shah Nuffnang tepon tak henti2, ceiiii dahlah aku tak leh amik, buat kaco kita yang tengah tidur jer. So sapa tepon aku masa aku tengah buat treatment, memang tidak lah aku jawab.

IMG00560-20120508-1934

Pun the same spot gak, semua tanggal. yang dalam pun tanggal!

IMG00562-20120508-1935

MFB masih setia dengan weight machine yang fashion gini, dan berat aku memanglah ada susut turun, inches pun ada menyusut

Kalau tidak apa guna MFB menyusutkan badan kita kan, kalau makin gemuk gak tu korang yang makan tak hingat. Ai masih lagi control

IMG00564-20120510-1239

Jadi bila dah susut sket demi sedikit, baru rasa sedap badan nih. Ada orang memang tak kisah nak jaga badan langsung, ikut memasinglah tapi aku memang dari anak pertama berderet2 3 nih memang tak cepat tak lambat perlu menyarung kembali pakaian2 lama.

IMG_1354

SMS Promo:
Achieve your perfect bodyline at RM68

SMS *MFB <space> RM<space> Name, Age, Preferred Centre* send to *32996*

Jangan ko SMS nak mintak bawak balik Redmummy udah ler… aku pun ngah struggling dalam wrap tuh!

Comment: 14