Marie France Bodyline

Begini Begitu MFB…

IMG_2235

heh badan aku tak yah lah korang risaukan

i have proved in less than 6 months i got my weight back

tapi tapi tapi at certain angles and shots akan nampak berisi coz the lemaks masih ada. of cos ler ada! namanya pun kuor 3.

IMG_2244

Bandar Kuala Lumpur-20120613-00412

ai nak tunjuk gambar tengah buat treatment pun kang tak selesa pulak. Yelah tersingkap sket sana sini. so tengok je le gobok lemari simpan barang2 aku tuh….

Bandar Kuala Lumpur-20120613-00414

 buncit? proud to be buncit coz baru orang tau ohhh bukan anak dara dah, dah kahwin.

tak proud to have buncit coz ler….bukan ko dulu kurus ke, awat anak 3 tak susut lagi perut tu?

leks…

gambar boleh dibuncitkan. jumpa tepi jalan jom kalau nak tengok betul buncit ke tak

IMG_2228

hah dah abih treatment :)

lagi sebulan je untuk aku habiskan session lepas tuh kena rajin jaga makan2 nih. agak2 tergelincir badan kena balik sambung masuk session MFB. pastuh korang pun nanti nampak mak merah pun sama2 korang

Achieve your perfect bodyline at RM68

SMS *MFB <space> RM<space> Name, Age, Preferred Centre* send to *32996*

So jadinya, am I happy with the new figure?

of cos not.

Just not yet.

But target to go down dalam 6 bulan ke setahun dah tentu ler cemerlang coz belum 6 bulan dah susut banyak. Habis all the 20kgs masa boyot+ masa dalam pantang pun dah gone. Nak compete sket jer lagi ngan Marion Counter. Dia beranak dulu than me. So saya dah gini, awak yang gitu-gitu bila nak gegini sama?

Gini gitu paham2 ler ;)

Comment: 12

Back to the old weight…

Bandar Kuala Lumpur-20120605-00287

Achieve your perfect bodyline at RM68

SMS *MFB <space> RM<space> Name, Age, Preferred Centre* send to *32996*

Korang dah achieve ke? dok ngomel badan kembang-kembang tak gak jalan kurusnya jugak? dari aku blom mengandung, membelon, beranak sampai aku dah menuju ke badan asal pun korang dok complain gak. Try je lah sms tu dulu and tengok dia punya trial package mana yang sesuai and tempat yang dedekat ngan ko. Move it sket badan tu buat keje, jangan nak sume nak ditadah depan mata pastuh kang ngomellll…..

Aku pun kadang2 ngomel gak tapi kalau naik hangin aku, semua aku buat sendiri antaranya menguruskan badan coz aku memang tak bolehlah nak bergerak ngan badan yang tak berkeyakinan tinggi. Coz i was dari asal bukan orangnya montel mahupun kembang, jadi bila mengandung memang kena usaha keras laju pantas untuk back to the shape.

So tu pasal dari dalam pantang aku jaga ikut bersungguh. Pun begitu sebelum aku tayang badan masa baru beranakkan….yelah coz kita nak tunggu betul2 lepas 44 hari, bukan main lagi hai ada mulut2 jahat A yang kata macam2 aku macam tong dram lah. Yelah ko tak puas hati aku tak letak gambar, nak sesentap pulak. Jangan komplen gemuk2 tapi tak jugak usaha langsung, jaga le makanan tu and solution yang ada pun banyak like my case, i pilih Marie France Bodyline.

Even though aku rasa berat memang dah balik ke asal tapi aku tak naklah berenti langsung ngan MFB yet coz ada lagi peha and perut yang belum lagi turun. So takper…teruskan usaha.

Iyah iyah.

Comment: 19

Dah SMS Promo MFB?

IMG_1527

Jom lari sikit citer kita dari treatment,  tapi masih lagi dalam family of MFB, service memang tiptoplah kan. Aku kalo pergi MFB KLCC, aku suka tengok muka front liners depa, mak datuk hai badan memang cantik2lah kan, but depa punya cantik, comel2 gila. Kalaulah aku mengandung anak perempuan memang aku menebeng je kat muka amoi tu. So anw, aku biasanya buat treatment ada dedicated staff yang akan handle me, she s the same Amelia yang jaga aku 2 years ago.

Best part pulak, we both just delivered a baby beza 2 bulan sahaja.

IMG_1529

 Locker tempat simpan maknek barang ko

Aku hanya bawak hp jer masuk dalam bilik itupun kalau buat treatment pakai machine memang tak leh pegang, put aside. And i ll silent the tones, pernah sekali aku ngah treatment, si Shah Nuffnang tepon tak henti2, ceiiii dahlah aku tak leh amik, buat kaco kita yang tengah tidur jer. So sapa tepon aku masa aku tengah buat treatment, memang tidak lah aku jawab.

IMG00560-20120508-1934

Pun the same spot gak, semua tanggal. yang dalam pun tanggal!

IMG00562-20120508-1935

MFB masih setia dengan weight machine yang fashion gini, dan berat aku memanglah ada susut turun, inches pun ada menyusut

Kalau tidak apa guna MFB menyusutkan badan kita kan, kalau makin gemuk gak tu korang yang makan tak hingat. Ai masih lagi control

IMG00564-20120510-1239

Jadi bila dah susut sket demi sedikit, baru rasa sedap badan nih. Ada orang memang tak kisah nak jaga badan langsung, ikut memasinglah tapi aku memang dari anak pertama berderet2 3 nih memang tak cepat tak lambat perlu menyarung kembali pakaian2 lama.

IMG_1354

SMS Promo:
Achieve your perfect bodyline at RM68

SMS *MFB <space> RM<space> Name, Age, Preferred Centre* send to *32996*

Jangan ko SMS nak mintak bawak balik Redmummy udah ler… aku pun ngah struggling dalam wrap tuh!

Comment: 14

Pemakanan by Marie France Bodyline….

 

IMG00542-20120502-1012

Makan minum untuk mengurangkan inci dalam penjagaan MFB tak banyak beza dengan penjagaan masa dalam berpantang. Mostly adalah lebih kurang sama jer. Kalau korang amalkan apa yang kita dalam pantang dulu, sampai bebila pun boleh gak slim down. Eh ai turun banyak gila yek masa berpantang, coz aku jaga bebetul.

Kemudian mengambil peluang menyambung bersama MFB coz bila masuk kerja isk isk, buruk betul perangai makan minum main boh jer! Ada sedikit tergelincir badan ni bila dah tak menjaga makan minum. So anw, memandangkan aku masih lagi fully bfeed takdelah aku nak turunkan pengambilan makanan harian secara mendadak cuma aku try to be lebih selective. Yang mana boleh reduce kita cubalah. Kalau boleh makan sebelum jam 7 or 8 malam the latest. Itu memang dari pantang pun aku buat.

Pastuh, tukar gula putih kepada brown sugar, kat MFB pun depa serve brown sugar. Dengarnya lebih senang mengurangkan berat. Kemudian banyakkan fruits and veges. Alah hangpa, nak senang jangan korang skip ikan. tu dahlah protein and tak menggemukkan langsung.

Ayam boleh but jangan ko amik tetiap hari, once a week ok ler but kulitnya tolonggggggg ye bahaya tuh.

IMG_7903

Bukan gambar terbaharu, taken about 2 weeks ago. Yang paling ditujukan ialah dress tu pernah sangat aku sarung dalam my few events few years ago! hah dipakai semula selepas few days bersama MFB.  Btw kan korang ramai bebenau nak tau package harga segala, I tau budget tu penting but cubalah sms MFB dulu untuk further details. Aku malaslah nak letak harga2 package MFB kat sini coz dalam entry2 lain pun kang soalan sama keluar so apa kata hangpa sms and nanti depa layanlah soalan2 hangpa tuh.

SMS Promo:
Achieve your perfect bodyline at RM68

SMS *MFB <space> RM<space> Name, Age, Preferred Centre* send to *32996*

Ulangan SMS Promo yang korang nakkan tuh:

SMS *MFB <space>

RM<space>

Name, Age, Preferred Centre

* send to *32996*

Kalau nak jumpa ai di MFB, i hanya pergi di KLCC outlet and hanya ada di hari bekerja sama ada lunch hour atau selepas jam 6petang. Kita bolehlah sesama laga body wrap yek :)

Comment: 12

Marie, well Marie!

 

IMG_1250

Babe, lunch?

Sorrylah kena skip lagik, aku nak pi rehat kat Marie France jap..

The rehat means dipamperkan, dibuangkan lemak biar pelan2 sedikit asalkan ada hasilnya. Yang utamanya dapat tidur barang 15-20min. Itu paling utama coz sambil tidur kita akan duduk dalam hot blanket. ataupun ada treatmentnya menggunakan ultrasound. atau ada ketikanya ada gel yang disapu di perut kita nih.

target utama ialah buang lemak, mengurangkan lagi dan lagi di bahagian perut dan peha. Most ketara is perutlah. Bear in mind, i just gave birth 4 months ago. Baru le sangat. Sebenarnya masa dalam pantang pun aku jaga kaw2, so kira cepat gak menyusut badan, but namanya pun dah keluar 3 orang, jadi MFB tolong lagi kasi cepat sket langsing.

Pinggang dah nampak but buncit tu hah…

Treatment sini takde yang sakit…tapi aku adalah tak berapa tahan sikit with the cold blanket. waaa itu mengiggil2. boleh buat kejap je, tapi pasnih kena gak buat cuma cover tang perutlah tak yah the whole body, MFB ni frenly, depa leh buat ikut penyesuaian badan kita. But but, orang tak boleh tahan sejuk, tapi aku boleh tahan panas. Dapat chilly wrap, memang berjam2 pun aku boleh tahan, siap tidur berdengkur2 lagik.

IMG_1252

Hand treatment adalah antara terbaru di MFB. I mean for me lah coz masa 2 years ago aku buat treatment kat sini mana ada untuk tangan nih. But tak yah lelama, usually for 5min jer selepas kita dah buat wrapping untuk pecahkan lagi lemak. Itu semestinya. By the way, sambil buat treatment kat MFB, makan pun kena jaga jugak. I havent touched on this yet nanti on the next story kita citer pasal makan minum pulak yek.

So far my target to do the treatment at least 3 times a week. So i ll try to datang kalau tak lunch break, usai waktu kerja. Kalau boleh memang nak pergi hari2, but tu lah, tak menyopping le pulak aku heh if sekali pulun 5 hari lunch break. Mungkin ada antara korang yang join the MFB session? Camne rasa?

Nanti i nak work out with MFB, mintak pulun buat TALT or known as chili creme sahaja to my tummy part, but tu lah buat tu tak leh hari2, kena every 3 days baru boleh balun. Yelah depa pun nak aku pakai semua treatments yang ada.

Setiap kali aku balik dari MFB, mesti terserempak with my buddy  kat lobby bawah…. apesal ko mamai2 je ni Red?

Badan aku ringan je bila keluar dari MFB, some more aku baru bangun tidur hahahaha

#untunglah kak red dapat MFB, tapi korang pun #untunglah sama jugak boleh ikut treatment akak and cuba sessi percuma bersama MFB. Maukah anda?

Comment: 14