Romantika

Tak romantika…

IMG_4290

haaa dah keluar kt instagaram tapi nak tunjuk sini perlu sangat yang dedua seluar ni dari Zalora! In black and in dark blue. Hopefully they will produce the red pulak. Cantiklah slit nih, suka benau, material pun sedap. Pakai code ni untuk shopping kat Zalora tu yek. Entitle 15%. The code: ZBAPZDSU 

so abis beraya kat rumah MB, kita tak nak balik yet, nak pergi lah satu tempat, dah alang2 sampai jauh Shah Alam tu kan. Tolak timbang kati, nak tengok Romantika. Bertahun2 dulu aku pernah pergi Romantika Shah Alam tuh (branches kat KL pun aku dah pergi gak 2 tempat, but tak berapa IN lah).

Dulu aku pernah beli satu lampu meja, besarrrrrrrrrrrr sangat, and cantik. But one of my maids dulu terjatuhkan lampu tu, abis retak berderai. halahai, byk jahanam barang rumah ni dek tangan2 maid hish. So kita tengok jom kat Romantika S/Alam in case ada lagi.

IMG_4222

IMG_4224

tu dia punya lompat kijang 4 beranak!

IMG_4245

tengok2 dulu apa yang ada…well hemm, takde la apa sangat.

IMG_4247

pantang nampak merah je mak hengkau!

eh aku tak amik pun bunga ni

IMG_4253

sedap baju ni, sedap seluar sedap kasut. Sedap je lah sangat. I bawak Long Champ bagpack purple hari tuh, bag jenjalan Zeeshan actually tuh, sebab ada baju dia dalam tu, aku campak purse je, senang, satu haluan isinya

IMG_4258

Btw akak nak remind ler, adab dan adat ‘menyampuk’ kalau kita nak interrupt or tetiba datang menggangu orang bercakap berbincang privately, please have some manners. Seburuk2 orang, segemuk2 orang, semiskin2 kita, tetaplah kita punya perasaan (tho u look down on them). People judge you from there gak. Macamanalah kita nak ajar anak2 kita bersopan santun kalau kita sendiri kurang ajar ngan orang keliling kita kan. Sigh. Akak and beloved family baru terkena ngan perangai orang menyampuk dalam our ‘conversation’ feel like nak sesepak terajang 8 penjuru je the other party. Cubalah mintak izin dulu, bagi salam ke, tanya dulu dah habis discussion ke hapa kan, ko main terjah jer.

eh tetiba hakak kau bising sini…

IMG_4263

pun belum ada yang berkenan…oh macam aku sorang je dalam nih, kita split nih. the boys one section (yang tak berapa dekat ngan barang2 yg mudah pecah berderai, coz anak kecik aku kaki tangan dia lajuuuuuuuuuuuuuuu jer kan), yang aku and kakak satu haluan lain.

IMG_4284

dan kita bertemu di siniiiiiiiiiiiii…

Akhirnya kita beli 2 kotak oil perfume untuk candles dalam rumah/bathroom. Sekotak kalau kat DIY ke dalam RM3 lebih kot. sini around that gak lah, aku memang suka pasang candles oil tu kat bathroom, kalau kat dalam bilik agak oi janganlah coz macam aku cakap si Zeeshan tu laju kaki tangannya. Bahaya ler.

Tapi tak ler pasang hari2, usually weeekends ler, sepanjang hari kat rumah tu memang akan pasang jer. Sedap bau. Jadi misi hari tu accomplished, dapat pergi Romantika but lampu yang 10 years ago aku beli tu dah takde ler…yang ada currently hem not my taste le pulak.

dan itulah penutup raya, dah takde dah berjalan pun lelepas tuh. Menuju ke hidup nyata balik hahahaha….

Eh heads up kalau nak tengok Hitman, UNCLE tu, hah pergi pergi…best best. I watched UNCLE tu twice muahahaha…best. Hitman 47 pun best. Ngah looking forward for Transporter pulak :)

 

 

Comment: 7

Romantika, Shah Alam

Kedai Romantika ni kat sebelah Sri Pentas, thanks to Sirman yang ngamikkan gambo dan jugak uploadkan gambo nih waktu aku dah kedaung arituh. Cawangan kedai ni ada kat Ampang gak kalo korang berminat, banyak English style lah dalam tuh, lebih kurang ala2 Vantage tp bukan ori vantage lah but coraknya bih kurang sama la kot.

aku tengok2 jer x amik hapa pun, sbb umah VA aku dah santak sangat lah. mmg gilolah kalo aku nak tambah barang. nak tambah2 pun bilik gegirl, eh x yah lah….baik simpan duit utk umah di CV.

Comment: 13