Tips untuk Bersihkan Baju Sekeluarga dalam Satu Cucian!

 .

redkids

Baru-baru ni budak tiga orang ni pergi ke playground dengan bapak diorang. Si Kakak nak main badminton, Abang dan Zeeshan main bola sambil-sambil tu main playground tu semua. Tengah syok-syok main hujan pun turun dengan lebatnya. Tapi korang nak tau bukannya bapak depa suh benti main or pergi tempat berteduh. Selamba jer depa main dalam hujan. Korang tengok la gambar tu semua orang dah clear lari selamatkan diri, tapi depa berempat syok jer main bola.

Bila dah main dalam hujan of cos la habis satu badan seluar baju kotor kena lecak bagai. So bila sampai rumah, masing-masing penuh dengan lecak lenjun kotor satu badan dan OMG bau busuk peluh campur ngan hujan, dengan lecak dia lagi!

IMG_0351

Tapi for me sekali sekala biarlah they had fun main hujan lecak bagai and experienced all those things. Dan itu bagi Akak lagi penting, kerana secara tak langsung pengalaman tu nanti will reflex their lives. So biarlah baju depa kotor ke busuk ke, mummy kan ada ;) Janganlah asik “eh jangan main luar tu, kotor baju nanti” Baju kotor kan boleh dicuci, apa nak dirisaukan. Betul tak?

Aku memang tak risau pasal baju kotor diorang tu sebabnya aku ada Dynamo untuk setelkan masalah tu semua. Sudah semestinya nilai tambahan yang kita dapat dari Dynamo ialah, cukup dengan hanya satu cucian sahaja dapat menanggalkan segala kesan degil kotoran-kotoran tadi!

IMG_0349

 

Well jika untuk kotoran kita ada Dynamo, so untuk softener pula kita gunakan its perfect combo pula, iaitu Downy! Jika Dynamo dapat menanggalkan kotoran tanpa meninggalkan apa-apa kesan dengan hanya satu cucian, manfaat its combo, Downy pula memberikan wangian seperti perfume yang berpanjangan dan sudah tentu melembutkan pakaian yang dicuci tadi. Hanya cukup guna separuh cup sahaja sekali cucian!

Dengan keunikan dan keberkesanan tersendiri, memang ternyata Dynamo dan Downy adalah perfect match for our laundry solution.

Ini secara tak langsung memberi kita nilai-nilai yang hebat kepada kita, pertamanya penggunaan yang lama (Longevity), ye lah sekali cucian dah jadi bersih, tak payah cuci berulang-ulang kali! Jimat di situ :) Keduanya pula prestasi yang tinggi (performance) di mana dapat menanggalkan segala kotoran serta memberikan wangian seperti perfume yang berpanjangan dan ketiganya nilai-nilai tambahan (value add) yang secara tak langsung kita perolehi ialah hanya cukup dengan sekali cucian dan half cup sahaja penggunaan Dynamo dan Downy!

With these good quality products, we actually #getmoresavings

Mummy, baju kakak yang kotor hari tu dah bersih dan wangi pulak tu. Bolehlah kakak bergelumang lagi hiks :)

Amboi ko Kakakkkk…

IMG_0036

 

Tapi the best part is dengan setiap pembelian P&G products berjumlah RM60 di Tesco ataupun hypermarket yang lain, kita akan dapat PERCUMA Shell Petrol Card yang bernilai RM10. Another penjimatan di sini yey :)

So go get your FREE Petrol Card now! Thanks to Dynamo dan Downy! Korang nak main becak, berkelubang, ha silalah. Mak-mak yang bising anak main kotor, bergelumang tuh, go get help from Dynamo :)

 

Comment: 5