Breakfast at the park with McD Big Breakfast, Hotcakes and Tikar McD!

.

.

IMG_7367

Semenjak dah baik dari denggi ni, kami sekeluarga try berubah angin sket. More family time, spend time together-gether dan buat aktiviti bersama anak-anak especially outdoor. So kali ni we tried breakfast in the park pulak :) Korang kena try sekali and you can feel the different!

 

IMG_7192

We decided to have the McD Big Breakfast & Hotcakes. Lagipun anak-anak yang pilih. So pagi-pagi Ahad tu kami dah terpacak kat McD. After a few minutes, our breakfast dah siap and tapau to take to the park.

McD-breakfast

We have bought the Big breakfast & Hotcakes set which comes together with Coffee/Tea & Hash Browns. We also add-on McDonald’s bubur for Kakak and also Sausage McMuffin with Egg for Abang + Milo Ais for kids. Yummy :)

 

 

IMG_7218

Dah siap, jom kita pegi taman…

 

IMG_7224

Dah sampai pun at the park. Ala near to our house jer. Taman Tasik Sri Permaisuri tu. And by the way, kami ada dapat special picnic mats dari McD – Tikar McD. Memang sesuai sangat lah untuk kita berpicnic.

 

 

IMG_7244

What’s in our picnic box?

Of cos lah McD Big Breakfast & Hotcakes and Tikar McD. The kids cakap macam ala-ala Mr. Bean pulak kita picnic kat park ni hehehehe

IMG_7265

IMG_7276

Apa lagi, jom kita makan. Perut masing-masing pun dah lapar. The kids pun memang suka McD breakfast ni, seronok tengok depa makan berselera sungguh. RD pulak dapat McD coffee dia, segar bugar terus biji mata hiks. Favourite aku pulak the bubur, ha berebut-rebut makan dengan Kakak. Zeeshan pulak loves Hash Browns sesangat, habis dia makan sorang!

IMG_7307

IMG_7324

After almost a month down with dengue, so dapatlah kitorang enjoy our family moment together-gether again. I owed them outing cam gini, especially to Abang and Kakak.

Dengan adanya Tikar McD dan Big Breakfast & Hotcakes yang sangat convenient secara tak langsung aktiviti breakfast in the park begini dapat bonding and reconnect with our family members again. Kena buat selalu gini, the kids pun suka, tak lah asyik dengan rutin harian biasa jer. Sekali-sekala kena berubah angin, sekurang-kurangnya dapat menghirup udara pagi yang segar terutama di hujung minggu.

Lagipun McD breakfast ade kelainan dia tersendiri. Salah satunya McD breakfast menawarkan pelbagai pilihan dari pancake, hotcakes, hash browns dan juga McMuffin. Tak lupa juga their fresh hot tea and coffee. So kita anak-beranak yang berlainan selera boleh memilih menu apa yang sesuai dengan selera masing-masing gitu. Selain harganya yang berpatutan, servis yang pantas dan mesra juga membuatkan Akak personally suka having McD breakfast ni. Tak la tertunggu-tunggu bila la sampainya order kita tu, dengan McD there and there terus dapat our order :)

IMG_7353

Oh by the way, korang juga boleh dapatkan Tikar McD ni. Tapi kena catch the Hot FM cruisers at specific parks to get your tikar ni as per below schedule ya. Diorang akan giveaway this Tikar McD

There are a few hotspots yang korang boleh singgah kalau nak Tikar McD ni satu, tapi jangan la nak borong semua pulak… OK?

 

  • Metropolitan Park, Kepong – 19hb March 2016 (Sabtu)

  • Taman Botani Negara, Shah Alam – 20hb March 2016 (Ahad)

  • Botanical Garden, Penang – 26hb March 2016 (Sabtu)

  • Taiping Lake Garden, Perak – 27hb March 2016 (Ahad)

  • Taman Rekreasi Bukit Indah, Johor – 2hb April 2016 (Sabtu)

  • Taman Titiwangsa, KL – 3hb April 2016 (Ahad)

Masa dalam pukul 8.40am – 9.40am gitu. So jangan lupa tunggu nanti ya.

Akak pun ada lagi 3 Tikar McD to giveaway, just tinggalkan komen kat bawah dan jawab “Kenapa saya layak untuk dapatkan Tikar McD ini? Tiga jawapan yang paling kreatif Akak akan giveaway tikar ni kat dia.

IMG_7407

Tikar McD – Selesa Hujung Minggu, memang sesuai untuk digunakan untuk berriadah sekeluarga terutama berpicnic di hujung minggu, senang dilipat dan senang untuk dibawa ke mana sahaja.

 

IMG_7330

So jangan lupa nikmati hujung minggu korang sekeluarga dengan McD Breakfast yang lazat dan Tikar McD yang selesa dan senang diguna pakai :)

Comment: 30