McDonald’s

Angry Birds The Movie bersama RMHC dan anak-anak yatim

.

IMG_2648

Hai, saya la Red dalam Angry Birds The Movie tu hiks :P

IMG_2478

Jemput makan semua :)

Kami actually tengah bersarapan di TGV, One Utama Shopping Mall sementara menunggu untuk menonton Angry Birds The Movie bersama-sama tetamu istimewa yang di bawa khas oleh RMHC (Ronald McDonald House Charities)

IMG_2462

Ronald yang sangatlah peramah dan kelakar 

IMG_2500

Ok back to main agenda kami di sini, untuk pengetahuan semua tetamu istimewa untuk screening Angry Birds The Movie ni ialah anak-anak yatim yang dibawa khas oleh RMHC dari 10 rumah kebajikan sekitar Lembah Klang ni.

IMG_2700

Yang ditunggu-tunggu pun dah tiba. Akhirnya muncul la the main characters of the movie. Bomb, Red dan Chuck. Cutenya depa ni alahaiiii…

_MG_3776

Apalagi suka betul anak-anak rumah kebajikan bila nampak mascot Angry Birds ni. Terpancar perasaan riang gembira di muka masing-masing. Meleret senyuman masing-masing dapat bermain dengan Angry Birds ni.

_MG_3788

Kecoh masing-masing nak bermain dengan Red dan Chuck. Akak pun suka tengok si comel 2 ekor ni, apatah lagi anak-anak kecil ni. Lagilah melompat suka diorang. Sedikit sebanyak dapat membawa kegembiraan dihati mereka semua. Usaha yang baik dan patut dicontohi dari RMHC ni.

IMG_6130

Zeeshan takut dengan Bomb hiks

_MG_3737

Ok movie pun dah nak start, jom masuk panggung. Budak-budak ni pun dah tak sabar nak menonton kelincahan Angry Birds ni.

_MG_3842

By the way, RMHC telah membooking the whole 2 cinemas especially for this screening.

IMG_6135

As I said earlier, Ronald ni memang peramah. Habis satu panggung dia berborak bercerita menyapa all these kids :)

IMG_6173

IMG_6178

IMG_6183

IMG_6204

Tapi the highlight of this event ialah di mana RMHC telah memberi sumbangan tunai sebanyak RM5000 untuk setiap rumah kebajikan. Generous sungguh RMHC ni :)

Terima kasih banyak-banyak kepada RMHC di atas sumbangan ikhlas kepada rumah-rumah kebajikan ini. Sedikit sebanyak dapat membantu dalam pengurusan anak-anak yatim ini. Terharu pulak Akak…

Antara rumah kebajikan yang hadir dan menerima sumbangan ini:

1. Rumah Amal Limpahan Kasih
2. Persatuan Kebajikan Rumah Anak-Anak Yatim Damai Kuang
3. Pusat Jagaan Anak Yatim Nur Ikhlas
4. Teratak Nur Barakah
5. Pertubuhan Kebajikan & Bimbingan At-Taqwa
6. Rumah Joy ( House of Joy )
7. Persatuan Rumah Kebajikan Rita
8. Lotus Charity Care Centre
9. Sanctuary Care Centre
10. Rumah Nur Syaheera KL

Dan untuk pengetahuan semua, RMHC telah ditubuhkan pada tahun 1990, a non-profit organization. Misi RMHC adalah to create, identify and to support programs yang dapat memperbaiki lagi the well-being of children yang memerlukan bantuan dalam 3 main areas ini iaitu Health, Education dan Welfare. Untuk lebih lanjut boleh layari website diorang di http://www.rmhc.org.my/

_MG_3868

So time to layan Angry Birds The Movie. Best sangat cerita ni dan sangatlah kelakar. Satu panggung pecah perut ketawa terbahak-bahak melihat kelincahan team Angry Birds ni. These kids enjoy it so much. Akak pun sama terhibur dengan cerita ni espcecially si Chuck yang sangat cheeky. Si Red tu quite serious but dialah mastermind penyelamat dunia Angry Birds. Bomb pula ala-ala bersahaja tapi dapat menggeletek hati kita dengan karenah dia.

Korang wajib bawak anak-anak korang layan citer ni. Seronok sangat. Ada satu scene tu memang gelak guling-guling kitorang :D

_MG_3992

Movie pun dah habis, perut pun rasa lapar. Apalagi kita serbu la McDonald’s

McDonald’s Angry Birds Happy Meal disediakan untuk semua tetamu istimewa tadi. Suka hati sungguh mereka semua. Sekali lagi terima kasih kepada McDonald’s & RMHC yang sudi menaja keseluruhan event ni. Dan yang paling penting membawa kegembiraan dan keriangan kepada mereka yang kurang bernasib baik seperti anak-anak ini.

Kita pun kalau boleh berilah mereka sedikit sokongan, sedikit sumbangan ataupun tenaga kita salurkan via RMHC kerana sedikit sebanyak akan dapat memberi lebih banyak senyuman buat mereka :)

IMG_2563

So jangan lupa dapatkan McDonald’s Angry Bird Happy Meal untuk anak-anak kita kerana senyuman anak-anak adalah penawar segala-galanya kepada kita ibubapa!

Comment: 5

Breakfast at the park with McD Big Breakfast, Hotcakes and Tikar McD!

.

.

IMG_7367

Semenjak dah baik dari denggi ni, kami sekeluarga try berubah angin sket. More family time, spend time together-gether dan buat aktiviti bersama anak-anak especially outdoor. So kali ni we tried breakfast in the park pulak :) Korang kena try sekali and you can feel the different!

 

IMG_7192

We decided to have the McD Big Breakfast & Hotcakes. Lagipun anak-anak yang pilih. So pagi-pagi Ahad tu kami dah terpacak kat McD. After a few minutes, our breakfast dah siap and tapau to take to the park.

McD-breakfast

We have bought the Big breakfast & Hotcakes set which comes together with Coffee/Tea & Hash Browns. We also add-on McDonald’s bubur for Kakak and also Sausage McMuffin with Egg for Abang + Milo Ais for kids. Yummy :)

 

 

IMG_7218

Dah siap, jom kita pegi taman…

 

IMG_7224

Dah sampai pun at the park. Ala near to our house jer. Taman Tasik Sri Permaisuri tu. And by the way, kami ada dapat special picnic mats dari McD – Tikar McD. Memang sesuai sangat lah untuk kita berpicnic.

 

 

IMG_7244

What’s in our picnic box?

Of cos lah McD Big Breakfast & Hotcakes and Tikar McD. The kids cakap macam ala-ala Mr. Bean pulak kita picnic kat park ni hehehehe

IMG_7265

IMG_7276

Apa lagi, jom kita makan. Perut masing-masing pun dah lapar. The kids pun memang suka McD breakfast ni, seronok tengok depa makan berselera sungguh. RD pulak dapat McD coffee dia, segar bugar terus biji mata hiks. Favourite aku pulak the bubur, ha berebut-rebut makan dengan Kakak. Zeeshan pulak loves Hash Browns sesangat, habis dia makan sorang!

IMG_7307

IMG_7324

After almost a month down with dengue, so dapatlah kitorang enjoy our family moment together-gether again. I owed them outing cam gini, especially to Abang and Kakak.

Dengan adanya Tikar McD dan Big Breakfast & Hotcakes yang sangat convenient secara tak langsung aktiviti breakfast in the park begini dapat bonding and reconnect with our family members again. Kena buat selalu gini, the kids pun suka, tak lah asyik dengan rutin harian biasa jer. Sekali-sekala kena berubah angin, sekurang-kurangnya dapat menghirup udara pagi yang segar terutama di hujung minggu.

Lagipun McD breakfast ade kelainan dia tersendiri. Salah satunya McD breakfast menawarkan pelbagai pilihan dari pancake, hotcakes, hash browns dan juga McMuffin. Tak lupa juga their fresh hot tea and coffee. So kita anak-beranak yang berlainan selera boleh memilih menu apa yang sesuai dengan selera masing-masing gitu. Selain harganya yang berpatutan, servis yang pantas dan mesra juga membuatkan Akak personally suka having McD breakfast ni. Tak la tertunggu-tunggu bila la sampainya order kita tu, dengan McD there and there terus dapat our order :)

IMG_7353

Oh by the way, korang juga boleh dapatkan Tikar McD ni. Tapi kena catch the Hot FM cruisers at specific parks to get your tikar ni as per below schedule ya. Diorang akan giveaway this Tikar McD

There are a few hotspots yang korang boleh singgah kalau nak Tikar McD ni satu, tapi jangan la nak borong semua pulak… OK?

 

  • Metropolitan Park, Kepong – 19hb March 2016 (Sabtu)

  • Taman Botani Negara, Shah Alam – 20hb March 2016 (Ahad)

  • Botanical Garden, Penang – 26hb March 2016 (Sabtu)

  • Taiping Lake Garden, Perak – 27hb March 2016 (Ahad)

  • Taman Rekreasi Bukit Indah, Johor – 2hb April 2016 (Sabtu)

  • Taman Titiwangsa, KL – 3hb April 2016 (Ahad)

Masa dalam pukul 8.40am – 9.40am gitu. So jangan lupa tunggu nanti ya.

Akak pun ada lagi 3 Tikar McD to giveaway, just tinggalkan komen kat bawah dan jawab “Kenapa saya layak untuk dapatkan Tikar McD ini? Tiga jawapan yang paling kreatif Akak akan giveaway tikar ni kat dia.

IMG_7407

Tikar McD – Selesa Hujung Minggu, memang sesuai untuk digunakan untuk berriadah sekeluarga terutama berpicnic di hujung minggu, senang dilipat dan senang untuk dibawa ke mana sahaja.

 

IMG_7330

So jangan lupa nikmati hujung minggu korang sekeluarga dengan McD Breakfast yang lazat dan Tikar McD yang selesa dan senang diguna pakai :)

Comment: 30