RakutenShoppingHacks

Shopping di Rakuten dan menang iPhone 6s!

.

.

Sejak Akak dah kenal Rakuten Shopping Online ni makin banyak plak Akak shopping kat site dia tu. Ingat lagi tak previous post pasal Rakuten Shopping Hacks yang menguntungkan? Rugilah korang kalau tak praktikkan :)

rakuten1

Tapi kali ini lagi untung sebab Rakuten begitu pemurah akan menghadiahkan SATU IPHONE 6s 16GB kepada pembeli bertuah! Memang untunglah sapa yang menang iPhone tu nanti, boleh bagi hadiah kat girlfrend atau boyfriend.

Cakap pasal girlfriend boyfriend ni, tetiba teringat yang kita dah masuk bulan February and Valentine Day is just around the corner. For sure korang dok sibuk nak beli hadiah untuk yang tersayang kan, especially the boys la. Tak tau apa nak beli? Jom kita usha apa yang menarik untuk jadikan hadiah sempena Valentine kat Rakuten Shopping Online.

rakuten2

Kebetulan pula ada Valentine Sale sehingga 70% diskaun lagi. Ha untung lagi :) Memang penjimatan kat sini, especially as you all know, bila time Valentine jer, harga all these gifts melonjak macam roket! Tapi sini ada diskaun lagi :) So pada yang tak de idea nak bagi apa, boleh cuba usha Gift Ideas ni. Tapi tak semestinya untuk yang celebarate Valentine Day jer, untuk sesapa sahaja yang nak beli apa pun, sure ada di Rakuten!

rakuten3

For him

rakuten4

For her

Dan macam yang Akak cerita dalam previous post, those 5 Rakuten Hacks still can be applied, contoh salah satunya 5% diskaun untuk pemegang Mastercard pada hari Rabu. Also its 5X Rakuten Super Points reward still applicable :)

rakuten5

Apa yang menguntungkan tentang Rakuten rewards ni?

Apa tak untungnya, 1 Rakuten Super Points = RM1, so points ini boleh dibelanjakan untuk produk lain untuk pembelian seterusnya. So bayangkan sekarang ada ganjaran  5X Rakuten Super Points, so berganda-ganda la dapat kumpul point kalo kita shopping kat sini.

Contohnya Akak nak beli this Hugo Boss Perfume macam gambar atas tu, dengan pembelian ini Akak dapat 5X Points iaitu 11.50 points, dah dapat RM11.50. Kumpul-kumpul lagi, lama-lama cukup points nak beli benda lain yey! Alamak bocor plak rahsia Akak nak hadiahkan si suami perfume ni cisss

So korang dah paham kan how this Rakuten Shopping Online works, dan semestinya ada value added tersendiri.

Kita come back to SATU IPHONE 6s 16GB untuk dimenangi. Senang jer nak menang iPhone ni, apa yang korang perlu buat:

1. Shop on Rakuten and purchase anything worth RM100. Ini korang boleh filter by prize kat left sidebar dia those item harga RM100. So boleh bagi hadiah untuk yang tersayang:) On top of this, korang still entitle to get 5X Super Rakuten Points, so it is a pretty good deal!

rakuten6

2. Tinggalkan komen kat form bawah ni dengan slogan sekreatif mungkin, Saya layak memenangi iPhone 6s 16gb kerana…

Contohnya la kan, Saya layak memenangi iPhone 6s 16gb kerana saya ingin menghadiahkannya kepada isteri yang tercinta di atas kasih sayang tak berbelah bahagi kepada saya dan anak kami, ha gitu.

Dan make sure email address nanti mestilah sama dengan yang Registered ID kat Rakuten ok! By the way, contest ni start hari ni sampai 16th February 2016!


Itu sahaja dan iPhone 6s mungkin jadi milik korang nanti :) Tapi ingat, hadiahnya iPhone 6s, so kena la put alot of effort sikit, orang kata bersungguh-sungguh gitu barulah ada high posibilities nak menang.

Ok good luck korang, dan jangan lupa to experience “Rakuten Shopping Hacks” untuk mendapatkan the best deal, penjimatan dan juga value added bila shopping kat Rakuten nanti.

 

Comment: 4

Rakuten Shopping Hacks yang menguntungkan!

Setiap hari for sure ada new online shopping sites yang muncul. Boleh dikatakan online shopping sites ni tumbuh macam cendawan. Tu belum kira sites yang lama, bagai memanggil-manggil kita untuk shopping online, sampaikan kita pun tak tau sites yang mana kita nak tuju. Korang pun sure ada masalah yang sama kan?

Personally bagi Akak, biasanya Akak akan still shopping online dengan sites yang biasa ataupun yang telah Akak deal sebelum ni, of cos service yang tip top sahaja la. Or sites yang recommended by family or kenkawan. Sebab bila recommended ni sites tu sudah semestinya mempunyai potensi yang baik, tak gitu? Ataupun sites yang value its customer, contohnya ada rewards points, diskaun yang banyak, and its design and layout yang bagi good feeling gitu. For sure kita pun seronok shopping dan shopping lagi.

So dipendekkan cerita, one of my girlfriends sudah recommed kat Akak this one online shopping site yang quite fun to visit. It’s not a new site but it was launched back in 2012 with more than 210,000 goods from over 900 merchants with a diverse mix of product categories, including fashion apparel and accessories, health and beauty products, consumer electronics, toys and games and home furniture. Those yang dah familiar sure tau, it’s Rakuten Online Shopping.

rakuten1

Tagline dia “Shopping is Entertainment” sememangnya bertepatan dengan jiwa Akak. Dengan lambakan merchants yang banyak yang menyediakan pelbagai produk yang berkualiti dan menarik, sudah semestinya hati gembira click here and there kat site ni :)

But the best part is ia mempunyai its own reward programme, Rakuten Super Point, which allows us to shop more, for less. Dengan 1 Rakuten Super Points bernilai RM1, ini boleh dibelanjakan untuk produk lain untuk pembelian seterusnya. Dan juga event seperti hallmark Rakuten Super Sale – a big discount festive event yang secara tak langsung mewujudkan konsep membeli-belah yang menyeronokkan. 

rakuten2

Dan baru-baru ini, sebagai tanda komitmen untuk mewujudkan fun dan excitement value in the shopping experience, Rakuten telah melancarkan 5x Rakuten Super Point-back programme, di mana members boleh mendapat 5% rebate dalam bentuk Rakuten Super Points untuk pembelian kita seterusnya which is everything, every day, with no limit on the amount of rebate.

rakuten3

Tapi the fun partnya pulak pasal their 5x Rakuten Super Point-back programme, there is the “Rakuten Shopping Hacks” to gain these points :)

 Come let me share some of the #RakutenShoppingHacks

  1. Sign-up (of cos FREE sign-up) to become a member – As a member you can enjoy Rakuten Super Points dan points ini boleh dikumpul untuk digunakan sebagai pembayaran untuk pembelian category/products yang korang idamkan.

rakuten5

  1. 5X Rakuten Super Points give away – Ini bersamaan 5% equivalent of your purchase value back in Rakuten Super Points – boleh digunakan sebagai cash untuk pembelian seterusnya.

rakuten4

  1. Setiap Rabu, pemegang Mastercard akan menikmati tambahan 5% diskaun

  1. Setiap Weekend, Rakuten akan memberi Coupon. Coupun ni korang kena check out sendiri sebabnya setiap weekend akan diberi Coupon yang berlainan!

There are actually a lot more hacks in this site! Those yang dah familiar boleh la sharekan :)

Sebagai contoh Akak nak beli the below black and red sexy heels, dapat 5X points gitu! So once Akak beli Akak akan dapat the 6.70 Rakuten Super Points dan point-point ini Akak boleh kumpul banyak-banyak kendian once cukup Akak boleh guna beli barang lain pulak dan lagi dan lagi :)

rakuten6

Actually Akak dah lama aim nak beli this MF Hot Cold T/Top Water Dispenser cuma tunggu duit tabungan cukup dulu. Malkumlah our current water dispenser kat rumah ni air sejuk dia dah jadi tak sejuk la pulak.

rakuten8

So far Akak dah buat survey and this water dispenser from Rakuten ni is the best deal! Warna merah menyala pulak tu, I like :)

Mana taknya, from its original price RM1300, dah slash diskaun bagai sampai harga jadi RM855. Kat sini dah save RM445! Kendian kita follow #RakutenShoppingHacks beli hari Rabu gunakan MasterCard dapat lagi 5% off jadi RM812 lebih kurang. Jimat lagi RM43 dan RM43 ini dah cukup untuk dapatkan pancake maker pulak for free yey! Ataupun apa saja yang sama nilainya. All in all total savings almost RM500 wei!

Kemudian remember yang kita akan dapat RSP point which is 1 RSP = RM 1, and in this case with their new 5x RSP programme, Akak akan dapat 42.75 points dengan pembelian water dispenser ni, meaning dapat 42.75 RSP = RM 42.75 yey! Boleh beli produk lain pulak :)

Senang cerita bila kita beli produk berharga RM100, sekarang ni Rakuten akan memberi balik 5% back, iaitu 5 RSP = RM 5 back. Memang berbaloi gitu :)

Personally Akak suka this kind of site, its giving back value kepada kita sebagai pelanggan. Shop and save gitu :) Korang pun patut cuba this Rakuten!

Comment: 4