Lip Hop – Korean full range of Skincare and Sunblock

.

IMG_5947

A few weekends back masa cuti Labour Day hari tu sempat kami Redfamily bercuti-cuti kat AVANI Sepang Goldcoast Resort. 2 days 1 night jer, a very short trip saja jalan-jalan makan angin tepi pantai sini.

IMG_1310

Family Villa room memang sesuai sangat untuk kami. 1 king size bedroom untuk kami berdua, tapi kemudian Zeeshan datang memalam nak tidur sama.

IMG_1312

Dan 2 single bedroom for Abang dan Kakak (termasuk Zeeshan half night je dia tidur sini). Memang sangat cosy, selesa dan sejuk nyaman di atas air laut ni.

IMG_1319

Pastu ada balkoni kat luar untuk lepak melayan bunyi air laut and to enjoy the sunset :)

IMG_1535

In term of activities, rupa-rupanya macam-macam aktiviti ada di sini. Selain swimming, boleh ronda-ronda naik basikal, main paintball, go-cart pun ada. Tapi tu lah, dengan cuaca yang senang panas berdenting sekarang, we ended up mandi swimming pool jer. Itu pun dah seronok sangat si Zeeshan tu.

IMG_1356

Talking about the really hot sunny weather sekarang ni, sebagai Supermak of cos Akak very concern nak kasi anak-anak main outdoor ni. Especially cuaca yang panas terik not so good for their skin.

IMG_1362

Zeeshan sapu losyen sunblock dulu before swimming ok!

Luckily I bawak together Lip Hop Kids Hypoallergenic Sun Protection Lotion to protect his skin dan juga untuk membantu melegakan kulit selepas pendedahan matahari serta mencegah kerosakan kulit.

Formula Hypoallergenic sunblock losyen ini memastikan keselesaan lembut untuk kulit sensitif anak kecil dan yang paling utama ia dihasilkan dari 2 jenis bahan semulajadi iaitu Portulaca Oleracea dan ekstrak buah Apple.

Ianya  sweat dan water-resistant sehingga up to 40 minutes, dan sangat sesuai for kids enjoying water sports atau outdoor activities.

IMG_1377

Sibuk Zeeshan nak try Abang punya losyen pulak.

Abangnya pulak, Akak suruh dia pakai Lip Hop Ultra Whitening Sun Protection Lotion. Disamping memberi perlindungan matahari, ia juga dirumus khas untuk membantu meningkatkan seri semula jadi kulit kita.

Abang memang particular sikit dengan kulit dia, tak mo jadik hitam dia cakap. So memang sesuai la pakai ni sebabnya the Melavoid™ Whitening Factor iaitu bahan aktif yang mencerahkan serta membantu mengurangkan kemunculan tompok gelap seterusnya menjadikan kulit yang lebih cerah dan berseri. Di samping itu, Hawthorn Berry ekstrak membantu melegakan kulit selepas pendedahan matahari. Jangan risau sebab ianya dermatologi tested and proven.

IMG_1424

Since Kakak all cover up, so dia just kena apply kat muka dia jer. So dia pakai The Moisturising Lightweight Sun Protection Spray yang menggabungkan pelbagai fungsi dalam satu botol semburan ataupun spray.

Ekstrak Acerola yang mengandungi ciri-ciri antioksidan dan kaya dengan vitamin C dapat membantu mengurangkan kemunculan tompok gelap, manakala ekstrak Alga membantu dalam melembapkan kulit melalui ceramide dan filaggrin.

The unique light powdery spray memberikan sentuhan lembut dan membantu menyerap sebum yang berlebihan pada kulit anda. Selain itu, ia juga berfungsi sebagai asas mekap untuk memastikan bahawa wajah kita lebih smoother and natural look.

IMG_1511

Macam biasa Akak menjadi permerhati dan penjaga barang-barang hiks.

IMG_1563

IMG_1551

Seronok sungguh depa main air langsung tak hirau matahari tengah memacak kat atas kepala. Tapi since protected by Lip Hop sunblock produk tu, at least Akak pun tak la risau sangat. Yang lain tak kisah sangat, si kecik tu yang kita risaukan lebih :)

IMG_1446

Eh bapaknya pun pakai sunblock hiks.

IMG_1331

Those yang tak tau, Lip Hop adalah produk skincare Korea yang innovative and playful. A delightful range of beauty products with creative textures, gorgeous fragrances and colourful packaging. From lip to sun care, including face and body care, semua ada bukan sahaja sunblock :)

Gambar atas ni ialah Lip Hop HAPPYCLEANSE products range. Terdapat 5 variants untuk memenuhi keperluan kulit yang berbeza, while cleansing our delicate skin. No 3 dan 4 dari kiri tu sunblock yang Zeeshan dan Abang pakai kat atas tadi.

IMG_1341

Lip Hop Sun Care product range memang telah dermatologi tested and proven oleh pakar kesihatan dan kecantikan Guardian yang dapat memberi perlindungan sepanjang tahun dari sinar cahaya matahari dengan rumusan inovatif yang sekaligus memberi manfaat kepada kulit kita.

IMG_1392

Ini pula ialah Lip Hop Aqua Jelly Hair, Face & Body Gel – The super convenient 8-in-1 multi-functional k-care innovation for head to toe, on-the-go grooming, skincare and pampering.

IMG_1589

Ha yang ni memang Akak suka, memang terasa ianya moisturise and soothing my skin. On top of that membantu menyihatkan kulit kita serta membaiki kerosakan kulit dek kena sinaran matahari.

IMG_5872

Not bad juga food kat AVANI ni. Akak suka sangat mee kari dia. Sup kambing pun boleh tahan menambah-nambah.

IMG_5885

Esok paginya budak-budak ni ajak pergi pantai pulak. Kalau ikutkan hati lebih rela Akak santai baring-baring kat atas katil empuk AVANI tu. Tapi anak punya pasal, kita as ibubapa kena ikut sekali libatkan diri sesama dalam aktiviti diorang. At least sebagai peneman pun takper lah.

IMG_5895

Cecepat ai pakai Lip Hop sunblock u, gelap nanti nyosal :)

IMG_5900

Impian nak mandi beach berkecai sebab air laut tengah surut, sian diorang especially Zeeshan yang looking forward sangat. Next time ok kiddos.

IMG_1314

Balik beach yang panas membahang tu, terus ai terjun tiruk dalam bathtub :) Tapi sebelum tu apply Lip Hop HAPPYCLEANSE kasik buang all those dirt from the beach tadi.

IMG_1343

Macam Akak cakap tadi, Lip Hop mempunyai complete head to toe self-care product yang dermatologist tested and proven lagi. Lagi satu semua produk ini adalah Korean made kecuali the Moisturising Lightweight Sun Protection Spray SPF50 – made in Japan.

Personally Akak convenience dan senang dengan produk Lip Hop ni sebab A to Z ada, dan surprisingly value-for-money. Within the normal budget gitu dan sesuai untuk pelbagai alktiviti dalam ataupun luar. Oh korang boleh dapatkan semua ini dari Guardian Healthy & Beauty outlets seluruh negara.

Comment: 3