skincare

Olay makes me 5 years younger!

.IMG_0237

Kak Red, umur midst 30s ye?
No, already 41.

This is the normal situation yang Akak dapat, bertahun-tahun. Mungkin sebab akak petite (dulu orang dok ejek-ejek Akak bonsai bagailah – those in BBChat hahahaha, not nice you know, this bonsai have delivered 3 kids and became a superstar gak, LOL). OK that s joke aside. So, other than size, ialah skin kita lah. If pandai jaga, insyallah, boleh nampak muda belia.

Jom direct to the point, apa antara skincare yang the best among the best yang patut ada in our dressing table. It’s OLAY!!

Everyone knows this brand, very famous. Jadi ramai tau kebagusan this product so mungkin masih antara kalian gadis-gadis, wanita-wanita or even the lelaki yang baca post nih, mau lebih details on this family of Olay. Tak gitu, so let me story-story you.

Why you have to get OLAY as your daily skincare….

olay_redmummy2

Olay Miracle Duo (Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence & Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream)

So untuk Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ialah the one yang terbaru nak masuk Malaysia. I’m so happy Akak dapat pakai dulu so dapat tried for few months already untuk check whether it suits me well or hasilnya. Alhamdulillah berkesan!!

IMG_2334

 

This is highly recommended to be used dalam your skin care regimen yakni selepas you dah cleansed and pakai toner. So baru u pakai Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. This powerful combination of Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence dan jugak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream work together to surface sel-sel dalam kulit kita nih dan provide 2x lebih anti-aging active penetration dalam skin kita.

Result sangat stunning (you may check my Instagram for my no filter video of my skin, smooth kan?). You may look even 5 or 10 years younger (I have proven it) if you apply consistently to you skincare.

IMG_2330

The other one is the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, yang ni is the moisturizer yang kita pakai selepas kita dah pakai boost tuh. So wajib apply these 2 on your face. Best kalau ko tengok video akak explain about all these products (akak kan suka bercakap), jadi why and why? Let s move on…

Untuk these 2 products antara khasiatnya or hasil mujarabnya specially for mothers or those yang dah 30s tu, not too late to look after your skin. I know some mothers dah yang lelanjut macam akak ni malas nak jaga kulit. Some tu lagi lah, bukan takat tak nak jaga kulit, personality pun sememeh, hish kome ni nak kena buat class lagik ke.

Jadi our penampilan, dah banyak kali cakap, yes true people will look kat heart kita, our kindness bagai, but takde salah jugak if kita jaga kulit kita nih. Doesn’t matter lah umur kita berapa, but kita berhak untuk menghasilkan kulit yang terbaik untuk diri kita sendiri, jugak nanti kita juga adalah mentor pada anak-anak dan menantu serta cucu-cucu kita, apatah lagi teman anak-anak kita.

Olay Miracle Duo membantu kulit kita untuk lebih firm, agak cepat jugak keberkesanannya, tak perlu tunggu berminggu-mingu (depends on your skin too), as for me it works really good. Kemudian wrinkles pun agak berkurangan, takde la nampak sangat. Kesmoothan kulit kita ni pun sangat ketara, some people pun sibuk nak reraba rasa kulit muka kita ni coz mereka tahu ini adalah satu yang sangat mereka perlukan dan mereka mahukan rahsia kita. Jadi nah, I don’t keep the secret but I share with you. Get yourself an Olay product, this duo is a must to have at home.

Prices are not that bad, affordable, halah benda mahal pun pompuan sanggup bayar, asal nak cantik ye dak. Nothing is impossible for your skin.

IMG_2400

 

Remember bila kita menganjak umur – kulit-kulit kita akan semakin lama semakin kusam, itu sangat hakikatnya tapi kita ada product dari Olay yang boleh help you to slow it down. Kira takde lah nampak benau ko tu tua sangat or kering or sangat tak kuasa mata nak pandang. Jadi you have the solution.

Let Akak ajar again cara nak pakai, once you dah cuci muka, dah pakai toner, you pakailah the Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ni you pump kat tangan 2 kali jer, sapu kat muka (kalau akak sampai leher tengkuk), kemudian you apply pulak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, letak gak kat muka dan juga di leher selepas dah pakai boost tuh. Rata sapu di muka, you akan feel calm je bila dah pakai dedua nih.

You can get them kat any pharmacies or shops.

Jadi ingat, the power of our skin nih bukan saja terletak pada hati dan senyuman kita, but juga terletak pada kulit kita. Lagi flawless lagi kurang wrinkles or lagi smooth, lagi sedap mata memandang :)

Final one to remember, these miracle products – Olay Miracle Duo will be launching in our country Malaysia on October this year. Dengan new form of packaging yang akan menyemarakkan lagi the Olay trend.  For further info:

https://www.everydayme.com.my/olay

Check out my Instagram for the video details too on Olay.

Comment: 3

Lip Hop – Korean full range of Skincare and Sunblock

.

IMG_5947

A few weekends back masa cuti Labour Day hari tu sempat kami Redfamily bercuti-cuti kat AVANI Sepang Goldcoast Resort. 2 days 1 night jer, a very short trip saja jalan-jalan makan angin tepi pantai sini.

IMG_1310

Family Villa room memang sesuai sangat untuk kami. 1 king size bedroom untuk kami berdua, tapi kemudian Zeeshan datang memalam nak tidur sama.

IMG_1312

Dan 2 single bedroom for Abang dan Kakak (termasuk Zeeshan half night je dia tidur sini). Memang sangat cosy, selesa dan sejuk nyaman di atas air laut ni.

IMG_1319

Pastu ada balkoni kat luar untuk lepak melayan bunyi air laut and to enjoy the sunset :)

IMG_1535

In term of activities, rupa-rupanya macam-macam aktiviti ada di sini. Selain swimming, boleh ronda-ronda naik basikal, main paintball, go-cart pun ada. Tapi tu lah, dengan cuaca yang senang panas berdenting sekarang, we ended up mandi swimming pool jer. Itu pun dah seronok sangat si Zeeshan tu.

IMG_1356

Talking about the really hot sunny weather sekarang ni, sebagai Supermak of cos Akak very concern nak kasi anak-anak main outdoor ni. Especially cuaca yang panas terik not so good for their skin.

IMG_1362

Zeeshan sapu losyen sunblock dulu before swimming ok!

Luckily I bawak together Lip Hop Kids Hypoallergenic Sun Protection Lotion to protect his skin dan juga untuk membantu melegakan kulit selepas pendedahan matahari serta mencegah kerosakan kulit.

Formula Hypoallergenic sunblock losyen ini memastikan keselesaan lembut untuk kulit sensitif anak kecil dan yang paling utama ia dihasilkan dari 2 jenis bahan semulajadi iaitu Portulaca Oleracea dan ekstrak buah Apple.

Ianya  sweat dan water-resistant sehingga up to 40 minutes, dan sangat sesuai for kids enjoying water sports atau outdoor activities.

IMG_1377

Sibuk Zeeshan nak try Abang punya losyen pulak.

Abangnya pulak, Akak suruh dia pakai Lip Hop Ultra Whitening Sun Protection Lotion. Disamping memberi perlindungan matahari, ia juga dirumus khas untuk membantu meningkatkan seri semula jadi kulit kita.

Abang memang particular sikit dengan kulit dia, tak mo jadik hitam dia cakap. So memang sesuai la pakai ni sebabnya the Melavoid™ Whitening Factor iaitu bahan aktif yang mencerahkan serta membantu mengurangkan kemunculan tompok gelap seterusnya menjadikan kulit yang lebih cerah dan berseri. Di samping itu, Hawthorn Berry ekstrak membantu melegakan kulit selepas pendedahan matahari. Jangan risau sebab ianya dermatologi tested and proven.

IMG_1424

Since Kakak all cover up, so dia just kena apply kat muka dia jer. So dia pakai The Moisturising Lightweight Sun Protection Spray yang menggabungkan pelbagai fungsi dalam satu botol semburan ataupun spray.

Ekstrak Acerola yang mengandungi ciri-ciri antioksidan dan kaya dengan vitamin C dapat membantu mengurangkan kemunculan tompok gelap, manakala ekstrak Alga membantu dalam melembapkan kulit melalui ceramide dan filaggrin.

The unique light powdery spray memberikan sentuhan lembut dan membantu menyerap sebum yang berlebihan pada kulit anda. Selain itu, ia juga berfungsi sebagai asas mekap untuk memastikan bahawa wajah kita lebih smoother and natural look.

IMG_1511

Macam biasa Akak menjadi permerhati dan penjaga barang-barang hiks.

IMG_1563

IMG_1551

Seronok sungguh depa main air langsung tak hirau matahari tengah memacak kat atas kepala. Tapi since protected by Lip Hop sunblock produk tu, at least Akak pun tak la risau sangat. Yang lain tak kisah sangat, si kecik tu yang kita risaukan lebih :)

IMG_1446

Eh bapaknya pun pakai sunblock hiks.

IMG_1331

Those yang tak tau, Lip Hop adalah produk skincare Korea yang innovative and playful. A delightful range of beauty products with creative textures, gorgeous fragrances and colourful packaging. From lip to sun care, including face and body care, semua ada bukan sahaja sunblock :)

Gambar atas ni ialah Lip Hop HAPPYCLEANSE products range. Terdapat 5 variants untuk memenuhi keperluan kulit yang berbeza, while cleansing our delicate skin. No 3 dan 4 dari kiri tu sunblock yang Zeeshan dan Abang pakai kat atas tadi.

IMG_1341

Lip Hop Sun Care product range memang telah dermatologi tested and proven oleh pakar kesihatan dan kecantikan Guardian yang dapat memberi perlindungan sepanjang tahun dari sinar cahaya matahari dengan rumusan inovatif yang sekaligus memberi manfaat kepada kulit kita.

IMG_1392

Ini pula ialah Lip Hop Aqua Jelly Hair, Face & Body Gel – The super convenient 8-in-1 multi-functional k-care innovation for head to toe, on-the-go grooming, skincare and pampering.

IMG_1589

Ha yang ni memang Akak suka, memang terasa ianya moisturise and soothing my skin. On top of that membantu menyihatkan kulit kita serta membaiki kerosakan kulit dek kena sinaran matahari.

IMG_5872

Not bad juga food kat AVANI ni. Akak suka sangat mee kari dia. Sup kambing pun boleh tahan menambah-nambah.

IMG_5885

Esok paginya budak-budak ni ajak pergi pantai pulak. Kalau ikutkan hati lebih rela Akak santai baring-baring kat atas katil empuk AVANI tu. Tapi anak punya pasal, kita as ibubapa kena ikut sekali libatkan diri sesama dalam aktiviti diorang. At least sebagai peneman pun takper lah.

IMG_5895

Cecepat ai pakai Lip Hop sunblock u, gelap nanti nyosal :)

IMG_5900

Impian nak mandi beach berkecai sebab air laut tengah surut, sian diorang especially Zeeshan yang looking forward sangat. Next time ok kiddos.

IMG_1314

Balik beach yang panas membahang tu, terus ai terjun tiruk dalam bathtub :) Tapi sebelum tu apply Lip Hop HAPPYCLEANSE kasik buang all those dirt from the beach tadi.

IMG_1343

Macam Akak cakap tadi, Lip Hop mempunyai complete head to toe self-care product yang dermatologist tested and proven lagi. Lagi satu semua produk ini adalah Korean made kecuali the Moisturising Lightweight Sun Protection Spray SPF50 – made in Japan.

Personally Akak convenience dan senang dengan produk Lip Hop ni sebab A to Z ada, dan surprisingly value-for-money. Within the normal budget gitu dan sesuai untuk pelbagai alktiviti dalam ataupun luar. Oh korang boleh dapatkan semua ini dari Guardian Healthy & Beauty outlets seluruh negara.

Comment: 3