skin care

Olay makes me 5 years younger!

.IMG_0237

Kak Red, umur midst 30s ye?
No, already 41.

This is the normal situation yang Akak dapat, bertahun-tahun. Mungkin sebab akak petite (dulu orang dok ejek-ejek Akak bonsai bagailah – those in BBChat hahahaha, not nice you know, this bonsai have delivered 3 kids and became a superstar gak, LOL). OK that s joke aside. So, other than size, ialah skin kita lah. If pandai jaga, insyallah, boleh nampak muda belia.

Jom direct to the point, apa antara skincare yang the best among the best yang patut ada in our dressing table. It’s OLAY!!

Everyone knows this brand, very famous. Jadi ramai tau kebagusan this product so mungkin masih antara kalian gadis-gadis, wanita-wanita or even the lelaki yang baca post nih, mau lebih details on this family of Olay. Tak gitu, so let me story-story you.

Why you have to get OLAY as your daily skincare….

olay_redmummy2

Olay Miracle Duo (Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence & Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream)

So untuk Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ialah the one yang terbaru nak masuk Malaysia. I’m so happy Akak dapat pakai dulu so dapat tried for few months already untuk check whether it suits me well or hasilnya. Alhamdulillah berkesan!!

IMG_2334

 

This is highly recommended to be used dalam your skin care regimen yakni selepas you dah cleansed and pakai toner. So baru u pakai Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. This powerful combination of Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence dan jugak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream work together to surface sel-sel dalam kulit kita nih dan provide 2x lebih anti-aging active penetration dalam skin kita.

Result sangat stunning (you may check my Instagram for my no filter video of my skin, smooth kan?). You may look even 5 or 10 years younger (I have proven it) if you apply consistently to you skincare.

IMG_2330

The other one is the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, yang ni is the moisturizer yang kita pakai selepas kita dah pakai boost tuh. So wajib apply these 2 on your face. Best kalau ko tengok video akak explain about all these products (akak kan suka bercakap), jadi why and why? Let s move on…

Untuk these 2 products antara khasiatnya or hasil mujarabnya specially for mothers or those yang dah 30s tu, not too late to look after your skin. I know some mothers dah yang lelanjut macam akak ni malas nak jaga kulit. Some tu lagi lah, bukan takat tak nak jaga kulit, personality pun sememeh, hish kome ni nak kena buat class lagik ke.

Jadi our penampilan, dah banyak kali cakap, yes true people will look kat heart kita, our kindness bagai, but takde salah jugak if kita jaga kulit kita nih. Doesn’t matter lah umur kita berapa, but kita berhak untuk menghasilkan kulit yang terbaik untuk diri kita sendiri, jugak nanti kita juga adalah mentor pada anak-anak dan menantu serta cucu-cucu kita, apatah lagi teman anak-anak kita.

Olay Miracle Duo membantu kulit kita untuk lebih firm, agak cepat jugak keberkesanannya, tak perlu tunggu berminggu-mingu (depends on your skin too), as for me it works really good. Kemudian wrinkles pun agak berkurangan, takde la nampak sangat. Kesmoothan kulit kita ni pun sangat ketara, some people pun sibuk nak reraba rasa kulit muka kita ni coz mereka tahu ini adalah satu yang sangat mereka perlukan dan mereka mahukan rahsia kita. Jadi nah, I don’t keep the secret but I share with you. Get yourself an Olay product, this duo is a must to have at home.

Prices are not that bad, affordable, halah benda mahal pun pompuan sanggup bayar, asal nak cantik ye dak. Nothing is impossible for your skin.

IMG_2400

 

Remember bila kita menganjak umur – kulit-kulit kita akan semakin lama semakin kusam, itu sangat hakikatnya tapi kita ada product dari Olay yang boleh help you to slow it down. Kira takde lah nampak benau ko tu tua sangat or kering or sangat tak kuasa mata nak pandang. Jadi you have the solution.

Let Akak ajar again cara nak pakai, once you dah cuci muka, dah pakai toner, you pakailah the Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ni you pump kat tangan 2 kali jer, sapu kat muka (kalau akak sampai leher tengkuk), kemudian you apply pulak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, letak gak kat muka dan juga di leher selepas dah pakai boost tuh. Rata sapu di muka, you akan feel calm je bila dah pakai dedua nih.

You can get them kat any pharmacies or shops.

Jadi ingat, the power of our skin nih bukan saja terletak pada hati dan senyuman kita, but juga terletak pada kulit kita. Lagi flawless lagi kurang wrinkles or lagi smooth, lagi sedap mata memandang :)

Final one to remember, these miracle products – Olay Miracle Duo will be launching in our country Malaysia on October this year. Dengan new form of packaging yang akan menyemarakkan lagi the Olay trend.  For further info:

https://www.everydayme.com.my/olay

Check out my Instagram for the video details too on Olay.

Comment: 3

Healthy skin with Cetaphil Gentle Skin Cleanser!

48hours sponsored post

IMG_5640

 

Manusia macam Redmummy ni memang agak cerewet bila masuk bab pasal penjagaan kulit ni. Bukan untuk kulit aku sorang jer, tetapi juga untuk anak-anak aku 3 orang tu. Kadang2 kulit depa kering, budak-budak ni kalau kita tak togok suruh apply lotion ke memang takdenya depa nak buat heh.

So bila ada jemputan ke Skin Care workshop, memang aku tak lepaskan peluang untuk pergi disamping menambah ilmu berkenaan penjagaan kulit ni. Lagipun aku memang dah bertahun-tahun pakai Cetaphil brand nih, tapi pakai je lah, contents bagusnya agak kurang arif, harap study dari google jer.

Dah alang-alang dapat study pasal Cetaphil, mestilah tak dilepaskan dan korek sedikit ilmunya.

IMG_6025

Aku pun apa lagi test la kelembapan kulit aku ni. Yang sebelah kiri tu sebelum pakai apa-apa. Apparently kulit aku ni agak kering la jugak. Sebelah kanan tu pulak selepas apply Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Jadi begitu moist sekali kulitku sehhh :)

Masalahnya kenapa kering sangat coz kat lengan atas aku tu adalah area yang jarangggggggggggggg pun aku letak lotion. Sabun ye lah, but still tak cukup, badan tak cukup moisturize jadi bila buat skin test, hamik ko, drop betul. But after applying a little bit of Cetaphil Gentle Skin Cleanser, barulah naik sket kelembapan tuh, jadi makanya kita kena harus pakai lotion ke cleanser sepanjang masa, biar kulit kering kita ni tak sebati.

Some more yang keje dalam aircond tuh, memang korang calon paling layak kena pakai cleanser.

IMG_6024

I’ve been using this product sedari Abang tu kecil lagi, so dah 3 beradik le memakai. It was recommended by our skin specialist. Alhamdulillah, so far, his skin nampak in good condition dan lebih sihat, sama la dengan adik dia dua orang tu.

Eh sesiapa yang ada eczema lagilah perlu pakai Cetaphil Gentle Skin Cleanser, dan product ni sesuai dari seawal bayi hingga ler ke tua bana gak. Tapi korang jangan salah paham pulak. Product Cetaphil ni bukan sahaja khusus untuk yang ada ekzema sahaja tetapi ia actually skin care product yang sesuai untuk semua jenis kulit.

On top of that, Cetaphil Gentle Skin Cleanser merupakan brand no 1 yang disyorkan oleh dermatologist dan juga merupakan one of the mildest cleanser dalam pasaran dan mild enough even to apply kat kulit baby. Ianya juga fragrance-free, soap-free dan non-comodogenic (tidak menyekat liang).

Macam aku cakap tadi Cetaphil product sesuai untuk semua jenis kulit so korang kalau mahukan kulit yang licin, berseri dan terhidrat, cubalah guna. Korang akan dapat rasakan perbezaannya :)

IMG_5666

Bukan sahaja cleanser, Cetaphil mempunyai pelbagai range of products dari oily skin cleanser, moisturizing lotion, moisturizing cream, hydrating lotion, facial moisturizer even sun blocks pun ada dan dah lebih 20 tahun berada dalam pasaran Malaysia ni!

Remember aku ada kisahkan pasal abang dok riuh nak pakai cleanser mukalah, toner lah, masklah, orang ngah naik muda belia ni, nak hensem je jaga mukanya, so aku dok recommended abang to try on the Cetaphil ranges pulak on his face.

Untuk kakak, she s not on the skincare yet, coz she s only 9 years old but dia boleh mulakan dengan sunblock jer dulu. Ingat tak aku pernah cakap, pakar kulit menyarankan anak-anak kita ni bermula dari umur 9 tahun menggunakan sunblock.

Ye, sudah amalkankah?

IMG_6026

Dan hasil dari pemakaiannya, kulit menjadi lebih fresh dan smooth :)

Betul kalau brand lain memang pun boleh jugak bagi kulit fresh and smooth tapi adakah brand tu highly recommended by doctor ataupun farmasi di dunia? Sebab at the moment, Cetaphil adalah brand no 1 di Malaysia, US dan few other countries yang mendapat recommendation dan saranan tertinggi by the dermatologists.

Dapatkannya di all leading pharmacies such as Watson, Guardian, Caring, Vitacare and Aeon Wellness. Kat KLCC memang bersepah, stock aku pun biasa beli dari KLCC jugak.  Skang nih, depa ada promotion gitu:

1)    Watson- 20% discount on Gentle Skin Cleanser 16oz and 8oz

2)    Guardian- 20% discount on Gentle Skin Cleanser16oz and 8oz

3)    Caring- 20% discount on Gentle Skin Cleanser 4oz

Perlu musykil lagi?

Khidmat pesanan masyarakat Cetaphil is brought by Redmummy.com

Comment: 4