Healthy skin with Cetaphil Gentle Skin Cleanser!

48hours sponsored post

IMG_5640

 

Manusia macam Redmummy ni memang agak cerewet bila masuk bab pasal penjagaan kulit ni. Bukan untuk kulit aku sorang jer, tetapi juga untuk anak-anak aku 3 orang tu. Kadang2 kulit depa kering, budak-budak ni kalau kita tak togok suruh apply lotion ke memang takdenya depa nak buat heh.

So bila ada jemputan ke Skin Care workshop, memang aku tak lepaskan peluang untuk pergi disamping menambah ilmu berkenaan penjagaan kulit ni. Lagipun aku memang dah bertahun-tahun pakai Cetaphil brand nih, tapi pakai je lah, contents bagusnya agak kurang arif, harap study dari google jer.

Dah alang-alang dapat study pasal Cetaphil, mestilah tak dilepaskan dan korek sedikit ilmunya.

IMG_6025

Aku pun apa lagi test la kelembapan kulit aku ni. Yang sebelah kiri tu sebelum pakai apa-apa. Apparently kulit aku ni agak kering la jugak. Sebelah kanan tu pulak selepas apply Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Jadi begitu moist sekali kulitku sehhh :)

Masalahnya kenapa kering sangat coz kat lengan atas aku tu adalah area yang jarangggggggggggggg pun aku letak lotion. Sabun ye lah, but still tak cukup, badan tak cukup moisturize jadi bila buat skin test, hamik ko, drop betul. But after applying a little bit of Cetaphil Gentle Skin Cleanser, barulah naik sket kelembapan tuh, jadi makanya kita kena harus pakai lotion ke cleanser sepanjang masa, biar kulit kering kita ni tak sebati.

Some more yang keje dalam aircond tuh, memang korang calon paling layak kena pakai cleanser.

IMG_6024

I’ve been using this product sedari Abang tu kecil lagi, so dah 3 beradik le memakai. It was recommended by our skin specialist. Alhamdulillah, so far, his skin nampak in good condition dan lebih sihat, sama la dengan adik dia dua orang tu.

Eh sesiapa yang ada eczema lagilah perlu pakai Cetaphil Gentle Skin Cleanser, dan product ni sesuai dari seawal bayi hingga ler ke tua bana gak. Tapi korang jangan salah paham pulak. Product Cetaphil ni bukan sahaja khusus untuk yang ada ekzema sahaja tetapi ia actually skin care product yang sesuai untuk semua jenis kulit.

On top of that, Cetaphil Gentle Skin Cleanser merupakan brand no 1 yang disyorkan oleh dermatologist dan juga merupakan one of the mildest cleanser dalam pasaran dan mild enough even to apply kat kulit baby. Ianya juga fragrance-free, soap-free dan non-comodogenic (tidak menyekat liang).

Macam aku cakap tadi Cetaphil product sesuai untuk semua jenis kulit so korang kalau mahukan kulit yang licin, berseri dan terhidrat, cubalah guna. Korang akan dapat rasakan perbezaannya :)

IMG_5666

Bukan sahaja cleanser, Cetaphil mempunyai pelbagai range of products dari oily skin cleanser, moisturizing lotion, moisturizing cream, hydrating lotion, facial moisturizer even sun blocks pun ada dan dah lebih 20 tahun berada dalam pasaran Malaysia ni!

Remember aku ada kisahkan pasal abang dok riuh nak pakai cleanser mukalah, toner lah, masklah, orang ngah naik muda belia ni, nak hensem je jaga mukanya, so aku dok recommended abang to try on the Cetaphil ranges pulak on his face.

Untuk kakak, she s not on the skincare yet, coz she s only 9 years old but dia boleh mulakan dengan sunblock jer dulu. Ingat tak aku pernah cakap, pakar kulit menyarankan anak-anak kita ni bermula dari umur 9 tahun menggunakan sunblock.

Ye, sudah amalkankah?

IMG_6026

Dan hasil dari pemakaiannya, kulit menjadi lebih fresh dan smooth :)

Betul kalau brand lain memang pun boleh jugak bagi kulit fresh and smooth tapi adakah brand tu highly recommended by doctor ataupun farmasi di dunia? Sebab at the moment, Cetaphil adalah brand no 1 di Malaysia, US dan few other countries yang mendapat recommendation dan saranan tertinggi by the dermatologists.

Dapatkannya di all leading pharmacies such as Watson, Guardian, Caring, Vitacare and Aeon Wellness. Kat KLCC memang bersepah, stock aku pun biasa beli dari KLCC jugak.  Skang nih, depa ada promotion gitu:

1)    Watson- 20% discount on Gentle Skin Cleanser 16oz and 8oz

2)    Guardian- 20% discount on Gentle Skin Cleanser16oz and 8oz

3)    Caring- 20% discount on Gentle Skin Cleanser 4oz

Perlu musykil lagi?

Khidmat pesanan masyarakat Cetaphil is brought by Redmummy.com

Comment: 5