Pakatan Atuk Cucu!!!

rushed from a place to b place, to make sure i got to reach VA on time, passed my stuff to Fifin, biar aku yang tunggu abang arini…ada hal anak cucu atuk!

abang with his culture shock face seeing the red anger mommy!

the evidence…

ke main atuk memback up abang

so here the story goes lah yeah..

last month abang asked for 5 baht. sebab nak beli mechanical pencil from NK’s school. lepas merayu2 ok ai gave him RM5 (note this is not the first time beli mechanical pencil, but this is our first time bagi dia 5 hinggit to bring to NK). So balik rumah, aku tanya the pencil.

abang dah beli, tp pencil tu hilang, abang tak tau kat mana abang letak

huh! ok marah bertubi lah aku kan, this is what we call responsibilities, aku x leh tahan woo darjah satu aku dulu very diff than now. no matter what, mmg kena marah lah. kalo idak kang, alah ilang pun nanti mom bg duit lagi. sejak tulah dia kena grounded no toys, lesson learnt.

tapi makpak ati kesian, we bought a new mechanical pencil gak from hero, cheap one, not even RM2. so ok case closed.

today, when i was at a place to b place, nana smsed ‘abang mintak abah 5 inggit tadi, katanya nak beli pencil’

what???

sbb sempat aku tunggu abang kat VA, tp with bengang mode, x sudah2 mintak duit kat atuk and atuk simply give. duh! ni lah yang aku tensen ni bila atuk lebihkan cucu.

yes, atuk pun cam tetau je kan…cecepat atuk ajak bukak pencil box, to show the evidence that abang bought the pencil. balance bape sen, pi beli icecream. goshh!

aku naik atas ngan abang, protpretttttttttttttttttttt fire kaw2 kat abang. geram tol aku.

abang bleh cakap ‘tak nak mintak ngan mommy, sbb mummy x nak bagi duit RM5”

halluuuuuuuuuuuuu??? ai gave u before and u know that ko dah ilangkan that pencil n bukan ko x de mechanical pencil lain but sebab kawan2 ko sume beli pencil tu, so terjebak lah hati kan taksub nak pencil yang sama!

kejap tu agaknya abah sampai umah terus ckp kat nana suh nana smsed aku (gamaknya takut aku marah abang too much kot)

Abah kata, jangahlah marah2 abang, abah kesian tengok muka abang bila esok nanti mesti dia sedih kalau dia kena marah2 ngan mommy dia. Salah abah bagi duit tapi abah kesian tau..

argghhhhhhhhhhhhhh! situ abah sini anak.

abah aku mmg tekad, dia x kan dengonya cakap anaknya ni ha, dia akan forever lebihkan cucunya tu.

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!

sekali kan..hiks, nana citer kat sirman lak, dia kena marah ngan abah kitorg pasal ‘napa ko report kat akak ko, kan abangĀ  dah kena marah ngan maknya”

Comment: 25