Kebaya Nyonya…

kebaya yang lom berjahit

the kebaya 2 ni harganya RM180 each, RM55 is for kain batik tulis

options for red

mix colours

gambo atas bawah yang tetengah black n white tu cantik!

inilah kedai kebaya nyonya dari ‘bangunan merah’ yang kuredah aritu semasa di Melaka. The name is Toko Ce’ Rose.

aku agak2 je lah ye, tokeynya kedai is nenek yang tudung baju ijau ngah duduk 3rd photos from the bottom nih. sbbnya aku dok mintak bargain dari anak cucunya tu, lepas kupujuk2 dptlah discount RM40, belum aku sampai kat pintu nak blah, nenek tu dah mintak duit yang aku bayo kat budak tu, siap tanya detaily ‘bape ko jual kebaya tu’ bape ko jual kebaya ni, ngape bg murah?’ something like thatlah..

huh..ganas gak nenek tu, so very the mata duitan, jam2 tu gak mintak duit, jam2 tu gak tanya, tunggulah aku berambus dulu kot ye pun nek yer…

but taun depan kalo ada rezeki, nak beli lagi 2lai…lam setaun beli 2 lai jadilah.

Comment: 28