Red Baju Raya…

well tajuknya entry ni baju raya kan..so namanya pi ngamik baju raya kat Aunty Yeli lah…

checking on the bajus, semua empat2 tried and perfecto, sukalah aku ngan jahitan Aunty ni

tp aku x suka harganya hahahahhaaa….terus teranglah cakap ye, ini taun baju raya kami paling mahal!

sebenarnya kan, for 4 of us, x sampai pun bape ratus, tp sbbkan aku buat beads, masyallah…mahallllllnya!!!! ai x nak cakap bape mahalnya. sirman sampai geleng pala. dah pasni x nak buat beads dah, nak buat gak kena belajor sendiri menjahit, bih bising nau mahal kan. laki bisingg, mulut aku pun bising huhuuuuu! mana nak sangka mahal gitu….

ngan Aunty ni dia check duit korang jam2 tu gak, mana lah tau ada duit yang x berapa lakukan, ada aku cite hal ni lam entry2 yang lama…sesungguhnya sangat2 lah aunty very particular. 3 lai duit 50 kami kena tendang (boleh pakai tapi bayo kat tpt lain lah) allo duit tu pun datang dari bank, so salah bank lah kan…

ya itu 2 big bags, baju boys sepasang sorang je, baju gegirl pun sepasang. baju mak nye ye..aisay,  berpasang2 sket….

taun ni lah aku terakhir buat beads kot, pasni kalo nak buat gak, baik beli siap kat butik canggih je, harga pun lebih kurang. lek la sirman, ai bukan sokmo pakai baju kurung, so mana ai tau harga beads liplap gitu sampai gitu. sib baik lah lawa and nampak mahal itu liplap kalo nampak cekai, mmg aku ban kedai jahit Aunty Yeli ni.

Itupun aunty bagi diskaun RM190 ye…sbb aku dah loyal ngan dia and sbb aku buat ala2 sodih je harga mahal dia kan, terus lah dia turun menurun. So….kain baju dah siap…moh raya mohh!

Nak tengok baju raya ai? ler korang macam x kenal pangai akak merah korang ni kan, tunggu first syawal lah dik… :)

Comment: 14