Set lama di rumah ibunda…

kerusi kat umah mak aku ni kan, tiap kali kami borak2 anak beranak, mesti mak abah aku akan cakap

‘ko tau red, kerusi ni sebaya umur ngan engko, ko kuor je dulu pastu mak abah beli kerusi nih, 33 taun lebih dah usia kerusi ni tau’

yelah you kami orang susah kan dulu, mak abah aku mampu beli kerusi ni je lah, dah pindah umah dr sekolah alam shah ke btr pun masih gak bawak sama kerusi kenangan nih, cuma kusyennya je ditukar ganti…

sedangkan aku, set sofa lama kawin dulu masa dok kat Bayu Tasik tuh, bila nak pindah ke VA, aku gave away to Ayin, my bro. ni kang aku dah ckp kat sirman, sofa utk umah yang kat CV 2010 x nak yang dari VA, nak yang bebaru gak.

bila le aku nak sedor diri, pakai sampai cermat. aterr kang dok umah CV, umah VA kang x de sofa lah pulakkan, aku dah tentu nak dok dedua rumah nih walaupunnnnnnnnnnnnnnnnn…..(bersambung di lain entry :) )

atau korang suka nak sambung ayat walaupunnnnnnnnnn……

Comment: 12