First Taekwando Class…

masih lagi perihal anak-anak kecil ku. ari sabtu tuh lepas sirman anto aku ke saloon yang few steps aje dengan Suara Bangsat Spa and Beauty Centre gila tuh…hehehehehhee aku dok tengok gak ada tak si Korina gila tu nak turun, kalo turun mmg kompem aku flash2 camera :) ….ok back to saloon ha, depa pi pool. abang dah berjanji ngan danial mar…lgpun sblm tuh depa ada kelas mengaji kat umah aku kan, so pakat2 lah budak ni suh ckp kat makpak memasing nak pi swim.

since gegirl ni menumpang kasih kawan2 abang dia hehehehe….dia pun ngekor jerr abangnya ke mana, masa ni aku x join lah aku kan kat saloon, tp sirman melepak ngan makpak danial lah sambil tengok bebudak mandi. since danial x berapa pandai swim, dia mandi dok kat budak2 kecik tu lah, anak2 aku jap melompat kat pool beso jap kat pool kecik..

img00634

korang ingat tak last 2 yrs, waktu sirman takde kat town, aku bawak depa pi swim kan, pastu aku terpaksa melompat masuk lam pool to rescue si gegirl yang dah nak tenggelam….aku sempat baling sling bag aku n aku terjun ngan baju2 aku terus. ingat lagik dak? heheheheh…kenangan betul. kecoh tpt pool tuh tengok mak budak terjun swimming pool :)

so sambung balik citer pool depa, tak cukup ngan tuh, depa ada perjanjian lagi malamnya pas dinner smlm, nak lepak kat umah danial pulak. so after the dinner, aku ngan sirman pun hegeh2 la anto bebudak 2 nih (itupun aku tanya mak danial dulu, pasal perjanjian budak2 nih lah kan) haru tau korang, suka tau berjanji bagai makpak kena kawtim ngan makpak memasing.

lepas sejam 2 kids ni lepak umah danial, aku gegas suh sirman amik depa balik. dah kol baper tak geti2 nak balik pulok iskk….

n sirman boleh selamba bada jer ‘alah suh la depa balik sendiri, bukan kena naik lift pun’

aku jegil mata kat dia!!!amboiiiiiiiiiiii…nak kena cubit ko biarkan anak2 aku balik sendiri wpunnnnnnnnnnnn sekangkang kera…

sirman memain lah, saje nak menggugat hati keibuanku gitu….so dia pi lah amik budak.

by 11ish anak2 dah tidur, wpun depa pujuk2 nak tengok kartun, no way…korang kena bangun awal pagi esok ahad.

img00640

abang’s first taekwando class on sunday morning kat sek NK dia. tapi boleh empat2 bangun lambat hehehehehe…yang pergi sirman abang n gegirl, budak kecik tu excited nak tengok abangnya taekwando. ntah apa yang abang pujuk danial, danial pun join masuk taekwando ni jugak…berkepit betul 2 bestfrens nih. ni gambo2 ni sirman yang amik kalo aku amik lain konsep cara nya kan….

punyalah penuh dewan, tp Master Taekwando dah pecah2 kan ikut kumpulan. for abang since ni first day dia mestilah dalam group freshies.

yuran nih monthly RM20, murah kan? aku hampir2 terjebak nak anto yang private punya kat IYC, tapi berkat kejimatan duit suami, dia suh hold tunggu utk NK punya hehehehehehe…..tak kisah you, janji bapaknya yang pi nganto, mak nye akan anto kalo bapaknya is not in town sahajor. :) pagi ahad tu weiiiiiiiiii!

aku memang a bit organize, tahun lepas ramai berpusu2 anto anak2 depa kat taekwando lah wusyu lah, oh sbb ni sekolah cina memang aktivity sampingan depa sangat banyak yer…2 mukasurat A4 bila ko baca. last year mmg we didnt plan to send pun, lgpun abang dah committed ngan loushi tuition dia yang jauh nun kat TTDI (sabtu ahad berturut2 lak tuh kan) camne nak masuk taekwando. but since kelas tuition abang tahun ni kat ngan umah jer, makanya kami rasa bolehlah kalau abang nak pi ini kelas.

img00642

Lam bulan nih nanti dapat uniform so bolehlah abang beriyah iyah yihaaa  dengan baju yang depa bagik. gegirl pun nak nyelit sama gak, tp Master tak amik budak2 baya dia la nih…but for gegirl, we have special class for her. That one bila kelasnya dah menjadik, baru kita roger di sini yerr, coz her special class yang dia bising nak sangat tuh will start on Feb, after raya cino ler…but still location kat sek NK abang jugak…

Napa ler kelas2 komer ni sume pepagi weii…sib baik lah urusan anto amik sekolah anak2 nih kat tangan bapak ko, kalo disuruhnya aku yang pi hamik hantor ehehheheehhe….

Kenapa taekwando? silat takdak lah kat NK nih, why not Wu Shu or Gendang 24 musim? pasai itu tak sesuai ngan age abang, depa x nak amik. Then kenapa x amik Karate? pasal clash with abang’s mengaji sabtu petang and resting time dia jugak. How about Chess or Yoyo Cina? coz age abang tak fit ngan kelas yang depa provide.

ha itu antara activity lam NK yang aku rajin nak letak….ado 16 actually.

Cuba korang bayangkan, Abang participate ngan Wu Shu or main Gendang 24 musim cina tuh hehehehehe…..sampai 17 years old or more. Eh x per lah, ko belajar je lah taekwando!

Comment: 37