Kul Kuantan

my oh my

baru ada entry ni ha…

wuii, toksah ko bilang kol bape aku tidur nak siapkan seharian ni nya entry, korang keep lah on refreshing, surely ado nya entry at RM usual hours. so on Friday kami bergerak ke kuantan, lewat petang gak lah, ngan ujan menggila sana sini, udahlah sepagian sampai kol 2 tuh aku ada casting, cite casting ni aku tak leh reveal, it s in my contract, only on May baru boleh upload :)

Picture 024

pagi malam sblm tuh aku tidur 3 jam ajer, balik dari Sirah Junjungan by Dato Siti Nurhaliza aku nyiapkan entries ari jemaat tu ha yang sume korang baca. pastuh bangun awal pagi gila utk masuk set. abih je at 2pm terus aku pecut amik kids, and cabut to Kuantan…

sepanjang journey to kuantan, aku kong qada tidur!

Picture 017

awal2 perjalanan, gegirl adalah merajuk coz dia nak nonton Dora, abangnya nak tengok apa tah, last2 aku katup coz aku nak tidur. at the end, kitorg 3 tidur x hengat, aku terjga for wee wee bila sirman berenti kat Gambang.

Picture 380

Picture 378

Check in was supposed at 3pm, tp kami sampai hampir at 7pm. ko kan, gilo weii lambat, tp rupanya ramai lagi my opismates yang lambat…sib baik lah arrival day tu siangnya hanya free and easy, at your own leisure.

Picture 386

Picture 388

we got 2 connectiong rooms, one for kids, 2 single bed, and parents dapat sebilik. it s under your requirement lah, kalo anak2 ko kecil ada lah yang dpt sebilik, tp dah godang2 gini nak sekatil. bagusnya my company nih memang sangat pentingkan kepuasan hati  and welfare staff. depa memang takkan buat staff ko bengang lah ke so on…ai love where ai work.

Picture 395

tengok katil mak pak cantik, depa pun nak landing sakan wuii!

kuantan 009

kuantan 017

lepas mandi siap2 sumer, kami turun for taking our dinner. turun pun dah lambat so dpt meja belakang sekali. aku malas nak redah meja2 lain, lgpun my other colleagues dah copkan tpt for all 4 of us.

ai think menu dinner memang superb tp aku adalah masih lam mood diet. so aku makan tp light2, kira sedar diri. but tak tau lah, kami tak menyinggah pun makan memana masa odw from kl kuantan except some fast food yang sirman beli for kids buat lapik peruk makan lam keter. but aku rasa aku gain weight balik lah masa 3 ari kat kuantan nih. iskk!

kuantan 035

in the same table with us, ada professional photog yang cover our event, lawa2 siot gambar2 lam web depa yang kami sempat tengok from the ipod. cung! the husband is the prof photog, antara artis depa yang depa cover si sapa tuh, Natasha Hudson. donno whether aku patut letak blog web photg depa coz at the moment, they know that ai m a red blogger, so depa takut kang over famous pulak blog depa.

insyallah one day, ada kot kerjasama RM with them. see lah yer..

kuantan 036

kids makan cam nak siksa cam biasa lah, kalo ada event gini depa tak lapar langsung. makan light2 je bila dah kena jegil mata ngan aku, pastu cecepat lari pusing satu khemah…

kuantan 048

golap aa photo nih, sirman ckp eloklah golap kalo idak nampak 2 tones lak kulit kami 2

kowang paham tak?

kuantan 059

kuantan 061

tak kuasalah kids nak melayan the show etcs, depa dok terjah main kat playground jugak ada. aku pun tak stay lama for the dinner, we were just soooooooooooo tired, with my whole day program ngan journey to kuantan lagik. capek weihh!

Picture 033

gegirl amik 5,6 keping gambo tp satu ni jelah yang jadik, dia malas nak stay still bila ngamik gambo, banyak gogar

kuantan 074

so me and kids terus cabut naik bilik, but sirman kena pi keter coz ada barang tinggal…aku tak kenyang langsung, lebih pada nak carik katil benornya. kalo kat umah after midnite baru geti nak tidur, tp on my first nite kat hotel nih, lom kol 12 aku dah kong!

Picture 044

n kami balik lalu bilik hotel, ada lah plak Games Room, bebudak ni sentap coz games room tu tutup plak…memancar2 ko jam si gegirl, from the goodie bag that we received frm my company too.

all 4 of us sarung baju sume dari jakarta, kan aku baru nak selongkar kain baju tuh nak bagi depa pakai. heheheheh…abang too sepanjang kat kuantan sume pakai suor baru from sana. aku of cos lah jimat2 pusing2 balik pakai suor lama. no hal mar…bebalik merah, aterr…nak cakap gapo.

anw, balik hotel malam tu lah aku ada jugak tried nak upload gambo lam blog, tp connection was very bad. since we are staff of the event, kami tak yah lah kena bayo itu internet access, foc mar. foc pun slow jugak, sib baik tak bayo…kalo bayo mau 18 juta kali  aku anto surat komplen.

Comment: 6