Riadah Sabtu

kuantan 001

bfast saya di pagi Sabtu lalu

kuantan 004

bfast abang yang makan lelaju sbb nak main macam2

kuantan 016

wah ada baby baru :)

kuantan 022

alah kuci kuciiiiii

kuantan 028

ha pegang dokong lah…baby ni dah 4 bulan lebih, tp dok pakai sarung tangan lagik….

kuantan 036

makpak baby nih dok baru nak bfast, since kitorg dah abih makan, aku amik le baby nya. hangpa nak tau baby sapa? itulah baby Ms Bunga…mana ke gambo ms bunga nih, sirman abang tak snap plak..

kuantan 042

pagi sabtu lalu adalah riadah sukan memain untuk anak beranak, single pun dah tentulah.

kuantan 047

so the game sume main kat beach, betul2 masa matahari ngah naik atas pala. kauuuuuuu! sapa tak pakai topi sib koranglah kan.

kuantan 008

the important man behind the scene….you did a very great job man!

(ai decided to remove his blog’s url untuk menjaga kepentingan peribadinya :) )

kuantan 016

first game called up, sirman and the other boys joint…ni ala2 terompah raksasa gitu

kuantan 026

sekali putus lah pulak terompah pakcik…aloo kalah kor?

kuantan 031

abang bosan…dia pusing2 kira pasir pantai. jenuh aku nak mengular tengok dia. gegirl pun sama sentap gak coz they are kids, and kids are soooooooooo looking forward for the sports game tau tak…

kuantan 059

dedua muncung bila aku suh dok setempat, tengok ajer ornag main udah…

ai participate gak lah in one game, wpun aku tak berapa nak main sangatlah, tengok staff and spouse lain pun nak main, but kapten paksa gak suh main satu, yey, kalah! heheheeee. team kaler lain terer bebenor le seman.

kuantan 085

kuantan 090

pastu ada lagilah game2 orang tua yang aku n sirman tak masuk pun tp sirman dok menyenap ngamik gambo happy2 tol…eh idak payahlah aku letak, entry ni pun dah panjang, kalo nak letak sume gambo huh! aku email kat memember aku je lah gambo2 tuh

kuantan 095

dan sudahnya aku dok je kat umah kuning (not OREN anymore heheheheheh) coz nak jaga anak2 orang lain masuk main lam guni tuh…tak kisah mar anak sapa pun aku saukkan coz they need adult to help them pakai kain guni tuh.

kuantan 101

sian gegirl tunggu turn dia nak main, bolehlah…jalan catwalk bawak buku. sib baik ada topi so sume parents pakaikan anak2 topi utk bawak buku to garisan penamat…

kuantan 112

kuantan 116

go gegirl go gegirl goooo!

kuantan 121

sblh main2 kami tuh pun ada bebudak lain main beach volleyball…aku nak tengok tp anak2 aku tu dok nak aku berkepit ngan depa sepanjang masa. bukan apa, depa nakkan kipas so aku kenalah kipaskan muka rambut depa ngan kipas tangan yang oso provided by my company.

kuantan 130

sambil2 tuh depa makan icecream, jegil tol mata aku tengok depa makan. ice cream plak free flow, huh laju lah depa kan. dapat seketul sudah, jangan nak ngamik2 lagik, kang malam batuk kong kong.

kuantan 147

masih lagi ngan game bebudak, lari amik spounge and letak lam botol ayo.

kuantan 149

aku dok jer kat tepi baldi tu, tolong my anak2 team lari sana sini…gegirl pun masuk nih gak yooo

kuantan 150

kuantan 153

abang mengaco!

kuantan 163

sbb abang nak tolong sama, kami dok le tepi baldi tu pass kan spounge kat sume anak2 kecil yang main game nih. if ai m not mistaken, for this one yellow team menang. Yey! susah nak menang ko, ada group satu tuh kan, siap mak nyer letakkan air lam botol kosong tu tau, sekali kantoi ngan team2 lain, jadi bahan gelak je ko tau kak. kakkkk watiiiii! ehehhehehehee kak wati baca blog saya :)

kuantan 172

saat yang paling ditunggu2 dek semua budak2, jenuh lah abang and gegirl tunggu yellow team dipanggil halohai.

kuantan 186

dapat je adiah, aku suh dia dok kat kerusi nih, sbb bapaknya ada satu lagi game kena main plak. and gegirl dapat belon2 warna warni dari special unclenya. fyi, gegirl ada sorang fav uncle, dari kalangan my fren kat opis gak lah, boleh dia tanya napa uncle tu tak tidur kat bilik kitorg sekali ahalai korang nih.

tp uncle tu kalo aku promote kat sini, ramailah awek2 cun nak kenalan. he s looking too :)

kuantan 218

abang mundar mandir suh ajak balik bilik, weii sabar ler. mak ko kena jadik cameraman pasal bapak ko kena paksa main satu lagik game. sabar ye bang, sabauuu!

kuantan 243

yah itu sirman. aku suka gambar ni, lam bebanyak gambo hahahahhaa pasal gambo belon tu ala2 terbang bila sirman campak to the back.

kuantan 255

n jugak gambar ni coz sirman menyambut belon air tu from his front partner. 2 gambo tu je lah yang cung, lain tak kuasa lah nak letak.

kuantan 310

abih je bapaknya main game, kami dok rehat nunggu lunch plak. kang kalo aku masuk bilik, aku takkan turun2 dah, kompem aku panjat katil tidur nye lah. n depa since kami tak nak masuk bilik yet, kat situ gak depa bukak adiah. korang nih kemaruk tol tau, tak sesabo!

kuantan 315

akhirnya kulit saya bertukar warna, aku mmg gini, pakailah sunblock tebal 8 inci, kompem akan bertukar warna nya lah but for few days  jer lah. sirman tu bukan ngamik gambo aku but ngamik gambo awan. dia kata gambar yang cantik kalo nampak awan tu nya biru putih. eiiiiiiii! tak de sapa nak tengok awan lah sirman weii

kuantan 340

dan satu lagik sebab aku kena melepak kat bawah gazebo tuh pasal sirman nak ngamik gambo orang main tug of war. bukan dia nak main pun. 2 years ago dia ngan aku ada masuk tarik tali ni, but the next day nya badan tangan kami sesakit. pastuh kitorg give up tak nak masuk dah. aku ni ok lagi lah, tp sirman tu manja sket, tak leh badan sakit kompem dia lari kalo kena paksa main tarik tali.

kuantan 342

ai donno lah umah maa yang menang, tp itu awek ngah amik gambo suor biru is Ms Bunga… penat main tarik tali nih, badan yang tough2 beso2 memang sesuailah. badan cam sirman tarik hehehehehehe, ke laut plak kang perginya..

well itu je lah entry riadah yang rajin aku upload ye, tak kelaratan.

by the time aku siapkan entry nih, dah kol 2pagi.

hallo….itu pun pakai automatic transfer gambo WLW, kalo pakai sesatu, aku skip terus entry kuantan gamak nya…

emm pantai kat swiss kuantan nih cantik, tidak perlu risau kotor ke hapa ye. just in case korang nak tau how good is the hotel.

Comment: 6