Red by Red…

IMG_5154

this is redmummy if korang tak kenal lah kan…

itu make up sendiri, from the RedGlow’s scroll yang aku dapat hehehehehehhe

IMG_5167

sendiri make up

sendiri pakai fake eyelashes

eyelashes ni jugak aku pakai utk Project Alpha

IMG_5161

Cik Puan Besar RedGlow

Najwa on my left, Ina is on my right

thank you RedGlow for the trust…

IMG_5315

ini satu menda yang aku tak sabar nak attend, bukan aku nak belajar, tp aku nak menyibuk tengok korang belajar di Akademi RedGlow…

eh bley tak nak anto sirman kat sini korang taramkan idung dia?

IMG_5276

actually ramai giler2 orang yang datang

tapi nak letak sumer gambar hah…cariklah sendiri kat mereka2 yang ada blog yer..

IMG_5303

oh ini jugak mata saya sendiri..make up sume dari set PAC

IMG_5306

Lyn Yusuf and Syamelia

IMG_5322

em……gossip panas ek?

IMG_5324

Alang yang muda tapi tangannya penuh pengalaman, letak je muka depan dia, sebagaimana kakak, begitulah adik. eh branch RedGlow kat Dungun tu, she s one of the boss yer…

hai boss :)

IMG_5347

u miss yan? she updates her blog at least once a month lah, aternyer…dia kat johor num keje shift pagi pastu shift malam kol 9 dah tutup lampu. apapun throughout the launching of RedGlow, yan yang bertanggungjwb mengamik gambo saya, thanks ye YANOK…2 assistants dia yang back up her pulak adalah ayuthesun and rose.

berpass2 camera sirman kat tangan korang ek…

IMG_5353

kak, pinjam rantai bley? Dila suker aaa

bleyyyyyyyyyyyyyyy blah :P

IMG_5355

Sue is Dila’s bestfren…susah tol aku nak dengo suara dia bercakap, bp juta diamonds ko sue?

IMG_5366

saya tumpang Rose untuk pergi dan balik, coz kami satu jalan sehaluan….thanks ye Rose, sedapnya naik keter orang kaya, mahal tol keternya…

IMG_5402

ini kompem gambar baru sampai, coz macam sopan2 je semua orang….

padahal pastuh, bersepah2 manusia, nak duduk pun mencuri2 kerusi…

IMG_5458

Nik nih kan…

ko berdiri depan dia, dia leh zass zasss zass kan je ukur badan ko kay.

tergamam eden…tapi takper

cuba ko bagi aku blog, meh aku yang zasss zass plakkk…

kerana Nik mahir menjahit, aku perlukan khidmatnya :)

IMG_5459

definitely bukan kasut saya

ini puan besar punya kasut yer…

IMG_5460

Acik, the male photographer

gilor ko mahal kasut putih ni, kena kat lecak, camne ko nak basuh?

IMG_5511

Red Group….

diorg ni pusing2, adik beradik jugakkkkkkkkkkkk

IMG_5604

Iza rerupanya adalah jiran tetanggakuuu…anak dia kuculik and pass2 kat bebudak GBM…semua kena amik berkattttttttttttttttt….

IMG_5534

gembiranya mereka kan…

meninggalkan aku sendirian mengheret2 mulut :)

IMG_5544 kak red nak amik gambar ngan akak nya mock up nih

nak wat apa?

nak letak kat beautifulnara.com

jangan buat gossip yerrr!

fyi korang…- Beautifulnara dan Redmummy sahaja 2 bloggers melayu yang terpilih utk Project Alpha :)

IMG_5567

engko dok gossip pasal artis satu dunia…pastu ko tak hingat yang aku leh gossipkan ko gak kay!

Eh kak janganlah kak…

Orang tak tau kan yang Beautifulnara tu engkau kan??

ehehehhehe

ha..sapa nak gossipkan the owner the blogger of beautifulnara.com , itu lelaki muda orangnya… :) dan disebelahnya adalah puteri di hati. Next year nak kawin kan? mentang2lah buat iklan RedGlow….sompek gak ko menjejak kasih plak yerrr!

IMG_5558

amboi amboiiii……..dari mata turun ke hati nampak

kalau dah tak sabau nau, tempah je lah make up pengantin ngan RedGlow…

IMG_5559

ewah korang, kemain menjadi yerrr

oh biasalah, orang kalau bercinta, tak hingat dunia keliling

gambo2 ni patut masuk forum nih…aternye dok gosip kan orang, biar orang gossipkan ko pulakkk…

IMG_5625

napa le aku suka nau muka budak 2 orang nih, suciiiiiiiii je gitu. cam ai masa anak dara lah, suciiii bersih je kulit kan…iskk. apakah rahsia korang

kami kan keturunan RedGlow kak red, sapa2 belajar ngan RedGlow, akan tau hasilnya…

oooo, meh lah korang join RedGlow, leh lah aku menebeng muka sama…

IMG_5634

my photographers of the day, memula jatuh ke tangan ayu the sun, kemudian to Yan and terus langsung pada Rose…aternyaaa, aku terpaksa usung camera gabak sirman, dek suamiku yang ada job urgent on Sunday.

IMG_5646

bagaimana hendak membalasnya budi

kalau budi sudah bergalas?

aku biarkan pantun itu biar bergantungan yer….

IMG_5490

mana ke Dila masa ni weihhhhhhhh! ayu the sun yang semakin lama smakin jauh dari kami. skang nih dia dok base kat The Sun  Atap Rumbia lah kooo..tu pasalnya susah nak bercinta via email. seseunyiiiii alam. berkat nama yang kuberikan, dari sejarah RM, nama ayuthesun akhirnya secara rasmi dipakai di url baru nya.

amboiiii….

nak dulang nak dulang nak dulangggggggggggggggggg!

IMG_5496

Sid, jam baru yek? macam mahal gilerrrrrrrrrrr je nih, mesti baru beli kan

sah yan lah jadi photographer nih, aku godam jam orang pun ko snap kan yan kannnnnnnnnnnnnn!

IMG_5715

si cantik2 manis RedGlow….dayang2 yang tangan2 depa sangat rajin bekerja untuk RedGlow… aku bila nak ada Redmummy Academy? wahhhhhhhh, berangan!

IMG_5684

ha jangan lupa, selain belajar make up, kelas sanggul pengantin pun ada sama yor! so takdelah ko belajar make up pastu tak geti menyanggul orang. dah orang tu kena pi saloon pulak buat rambut. sian kan…kelas buat rambut pun aku akan attend jugok!

IMG_5630

hoi buat menda korang 3 orang tuh!

ngendap abang hensem mana lah tuh!

IMG_5552

1 Malaysia

di pintu merdeka…

**tetiba…

IMG_5248

eh eh…cantikkan? semua memerah

dah tentulah yang 2 bijik merah tu bukan ai punya…

IMG_5198

tapi yang satu ini adalah untuk saya..

eii Red Ruby yang sangatttttttttttt cantik!

IMG_5664

ahah! ni aku mintak izin bley blog idak, dedua barang tuh…baik the Red Ruby mahupun the cheque :)

boleh kak, asal jangan letak jumlah harga cheque tuh

yey!

leh get one more LV! huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

IMG_5207

lawo koooooooooo!

sungguh lawa sesangattt, bukan msia mari, jauh nya negara jugak mari. tq tq RedGlow

IMG_5399

Redmummy to RedGlow is officially announced on 16th August 2009

sehari kemudian Project Alpha Bloggers dilancarkan…

2 hari berturut2 yang sangat comel :)

Comment: 19