Abang is confirmed….

p/s: RM’s background is part of the advertorial, so jangan betulkan page anda

IMG16688

this is abang

he is down with high fever since monday the merdeka nite. remember? gegirl dah ok sihat walafiat dah seronok suka ria gembira. but bila abang masih juga tidak kebah sihat on Wed noon, both of us pikir takde jalan lain, ke spital lah kita.

IMG16690

the nearest hospital to VA is HUKM tapi aku pening pala lah ngan orang reramai nih. dok pikir scanning lam pala otak spital mana lah yang aku nak pergi nih…agak2 takdak orang ramai.

so aku teringat Prince Court Medical Center, near by KLCC kat corner tepi jalan Tun Razak. It s a new hospital.

IMG16695

registration was so smooth…

orang tak ramai..

IMG16696

abang memang sangat2 weak

record dia kalau demam busuk pun 2 ari lah, tp ni dah 3 ari, perkhh panas tak kurang2, makan tak selera. makin kurus lah ko bang.

IMG16703 IMG16704

dapat jumpa doctor, so depa nak amik darah check all the symptoms

u know what ai meant lah kan…

ngah2 musim skang nih

IMG16705

cucuk amik darah

check mulut

sian abang

meraung2 dia nangis

IMG16707

we have 30-45 min to get to know the result so kami jalan2 dalam Prince Court. sunyi tak ramai orang, tp kedai pun tak banyak jugak…

abang is not fasting sejak dia demam nih, so tengok apa yang dia nak layankan je lah.

IMG16708

oh sebab bapaknya tak larat woo nak dukung dia, we were given the wheel chair by the hospital to move around…

IMG16710

abang memang tak larat lah nak duduk pun asik nak terbaring jer. itu sirman buat lawak hapa lah konon nak bagi abang suka gembira but dia bolayan je ngan bapaknya. no mood nak gelak langsung dak kecik nih…

IMG16720

i like the lobby, sangat2 very 5 star hospital. rasa macam kat hotel pun yer gak nih…

IMG16721

45 min berlalu, kami masuk jumpa semula doctor.

lemah lembut je doctor cakap pasal health abang…she wants me to understand every single thing…

tak yah suh duduk, aku tak leh nak duduk pun. TERPAKU.

IMG16722

abang was then sent to for xray, masuk drip air…

yes, he has to be admitted.

IMG16724

di prince court semua single room, very big room for parents macam kami makpak leh tidur sama gak lah.

IMG16725 IMG16727

dinner was served just before the buka puasa tapi yang makannya aku ngan sirman buat bukak puasa kami lah. abang sangat2 tak berselera nak makan. bayangkanlah kalau aku suap dia makan pun dah siksa, apatah lagi ubat. perkhhh….

IMG16729

Doctor came later after that, to do the final check up, just to do the final confirmation again…

hemm

aku dengo cam nak gugur jantung…

IMG16732

we went back home immediately after that, to take our kain baju segala bagai lah. dah aku ngan sirman nak kena tidur sama ngan abang kan. kami kan datang siangnya sehelai sepinggang jer…

lgpun gegirl dok wonder napa makpak abang nya tak balik2. so nak kena ngadap anak yang sana tu jugak….

IMG16733

malam ni kami buat keje apa yang tinggal together temankan abang yang lena bangun lena bangun dari Prince Court Medical Center.

IMG16736

mommy will sleep with abang di satu katil yang sama

daddy will sleep di sofa bed…

IMG16734

to all of you my readers, saya mohon simpati dan doa kalian semoga abang kembali sihat walafiat, dari kami Red Family di Prince Court Medical Centre, Kuala Lumpur

my 8 years old son, abang..

Shameel Bin Ami Shamril

is confirmed positive influenza A H1N1.

:(

Comment: 299