H1N1

Pandemic flu or seasonal flu BOLEH MEMBUNUH!

Entry yang sangat berilmiah…48hours sticky post.

Kita kat Malaysia sedang berada di gelombang kedua H1N1. Gelombang H1N1 yang pertama telah menjadikan my son salah seorang mangsanya. Dulu aku macam on denial jugak, camne abang boleh kena, but alhamdulillah sebab aku cepat bawak to hospital, and doctor cepat bagi tamiflu, abang was then recovered. Itupun 2 minggu gak dia lemah.

The 2nd wave of H1N1 datang lagi. If ada yang masih lagi belum tahu apa H1N1, it s not the common flu or cold. Semua orang berisiko tinggi untuk mendapat virus nih, kadang2 kita tak rasa yang kita sebenarnya mengidap H1N1 coz kita hanya carrier.

IMG_5088

Bezanya setiap symtoms untuk Flu or Influenza infection mostly:

1. Fever – kita rasa demam macam biasa, but for influenza, demam sangat lama dan temperature sangat high.

2. Kepala pening – jarang untuk allergy dan cold tetapi ada untuk flu.

3. Keletihan sehingga untuk berjalan juga tidak mampu – tidak dan jarang terjadi untuk allergy dan cold tetapi sangat usual untuk flu.

4. Stuffy or running nose, sneezing, dan batuk dan sore throat – common dan usual untuk allergy dan cold tapi kadang2 sahaja ada untuk flu.

IMG_5105

Jangan tunggu sehingga dah ada simptom tuh baru nak pergi jumpa doctor and amik the medication. Sebelum kena attack by the symptom tu dari sekarang perlu ada kesedaran untuk mengambil pencegahannya. Bawak badan korang tu, cakap je kat doctor yang korang nak amik the vaccines. Protect your family first, protect yourself too.

When I was approached by the client through Nuffnang for this task, I m so glad to accept it. Coz sebagai ibu dari mangsa anak H1N1, saya tahu perlunya kepentingan untuk mendapatkan  this vaccines. Antara kita yang belum lagi terbuka hati untuk mengambil the vaccines, boleh mulakan langkah untuk mencegah seperti:

1. Tidak berada di tempat awam yang terlalu sesak

2. Avoid unnecessary travel, specially luar negara. Kalau perlu untuk travel jugak, amik the vaccination flu 2 weeks prior to your travel date.

3. Lebih elok berada di tempat terbuka (tetapi bukan di tempat yang sesak), not in an enclosed airconditioner environment.

4. Bersedia untuk memakai mask setiap waktu apabila berada di tempat awam.

5. Avoid visiting patients yang dijangkiti virus H1N1.

Tu pasalnya masa abang dok spital dulu, noone is allowed to visit him. Hanya me, Sirman and Gegirl je yang bertangga sama, coz we also had to go check ourselves, whether infected or not.

IMG_5191

Our talk and presentation of the day was given by Dr Wong Teck Wee from Hospital Serdang. Selain RM, Iza The Pink, Shila Shower and Chan Lilian adalah 4 ibu yang terlibat untuk project memberi kesedaran ibu bapa, pembaca dan orang awam tentang kepentingan untuk mengambil the flu vaccines  . We were not just coming to ge the right info and presenting it to you readers but kami juga datang untuk dicucuk2…..

This flu vaccines is NOT only to prevent H1N1, but actually to prevents much more than just H1N1. It also protects against other deadly seasonal flu viruses as well. I was given 4 jabs for anybody yang aku nak bawak, of cos, I brought my own family members. My husband, my daugther, myself and my bro in law. My son Abang tak perlu coz masa dia kena arituh dia dah amik tamiflu but that doesnt mean dia tak boleh kena lagi ek. Mungkin bukan H1N1, but virus influenza lain pulak…bare in minds that this pandemic flu or seasonal flu, virus2 ini semua boleh membawa MAUT. Thus, yearly vaccination is the most cost-effective protection against this deadly virus. And yes, this vaccines adalah utk mencegah & melawan virus yg membawa maut ini.

Talking about virus influenza H1N1 ni, korang tau dak rupa2nya ade 3 jenis Influenza ni, Influenza A, B & C. Antara 3 jenis ni, Influenza A & B boleh menyebabkan more severe disease and can cause epidemics. The reason is because these viruses are able to change their genetic makeup.

Adakah Influenza benar-benar berbahaya?
Ya. Virus influenza menyerang sel-sel pernafasan dan menyebabkan kita mendapat high grade fever, sakit badan, sakit kepala, batuk, sakit tekak dan kelemahan badan.

IMG_5184

My bro in law works in one of the local hospital, sangatlah aku strongly suggest dia amik vaksin  ini.

IMG_5173

Sirman….muka seriau takut kena jarum, padahal takde rasa sakit langsung, rasa semut gigit pun takdak. Alah ko jarumnya kecik jer….

IMG_5164

For Gegirl, Doctor Dominic cucuk di punggungnya coz she s still very young. In fact for her, she needs to take 2 jabs, the 2nd jab has to be taken at my family clinic. Team of this client is sending the jab to my personal doctor. Tengok Gegirl senyum jer, mana ada sakit kena inject walaupun dia sangatlah seriau bila dapat tau nak kena cucuk.

Untuk RM sendiri boleh tengok dari video ni yer…

Sepatutnya tiadalah side effects yang memudaratkan, it s depending on your body jugak, tengok orang. Ada Doctor cakap ibu ayah dia amik jab nih, sihat walafiat memang takde kena demam hapa, tapi adik dia yang umur belum 30taun, lepas 24jam terus demam!So anw, antara side effects yang ko akan dapat, ada mild fever, muscle pain and keletihan yang tidak akan berpanjangan usually last for 1-2 days.

Even saya dan family pun selepas amik jab untuk vaccination ini, tidak ada kena side effects langsung. So to all of you, mehlah cepat sedar, untuk bertindak pantas ambil the vaccination. Kalau pergi kat hospital kerajaan, it s foc sahaja, tiada bayaran dikenakan, but kalau private clinic or hospital, adalah sedikit bayaran itupun tak mungkin sampai RM100 per jab. Saya tak berapa pasti pun harga untuk mendapatkan vacci ni, depending on your preferable clinics yer.

IMG_5052

Untuk ibu-ibu….soalan yang biasa ditanya bila nak amik flu vaccine nih:

Can I get vaccinated if I am pregnant?
Current recommendations says “Yes” to the killed vaccine.

Can the flu vaccine give me the flu?
No. It’s a killed virus !
Small percentage may develop influenza like symptoms but NOT the disease
Takes 1-2 weeks to offer protection, may get the disease during that window period.

Can I get vaccinated if I am breast feeding?
Yes you can.

Pandemic flu or seasonal flu or influenza ini membunuh, tidak kira dalam gelombang mana pun, regardless dalam waktu seasonal atau purata yang menghidapinya kurang, virus2 ini sangat bahaya. Precautions perlu kita ambil, again I repeat, it kills us. Semakin hari semakin naik numbers of Malaysian yang dibunuh oleh virus ini, so kenapa kita tak nak mencegah dari sekarang. Get your jab from the local clinics/hospitals immediately.  Cegah lah sebelum terlambat, kita tak tau anak bini suami kita or ibu ayah kita akan terlepas dari ancaman virus2 ini, so please please, prevention is better than cure tul tak?

Hopefully by taking this vaccines our chances are veryyyy slim to be in those statistic :)


Comment: 11

Selepas berakhirnya H1N1 to Abang…

IMG17161

ini NK, sekolah cina abang. lagi 2 taun insyallah adiknya pulak will be schooling here. on friday lunch hour, aku tak pi turun memeram for shopping at all. aku pergi sekolah abang.

abang’s first day at school after his H1N1′s case. Though he is not that well, but i can say 90% dia sudah kembali sihat. He was sent to school by his atuk, kalo nak tunggu aku amik jemput anto pi NK, ado gak lambat budak ni kang.

udahlah aku datang dari klcc back to cheras kan.

IMG17162

bila saya sampai, abang ngah lam assembly. he looks tired as usual. but dia asiklah tersenyum coz asyik dikerumuni oleh kawan2 sekelas sekolahnya. They totally miss him so much.

IMG17164

Abang tak fasting at all, aku pun tak bagi dia berpuasa lah. doctor pun suh dia rehat dari puasa. biarlah dulu. dia bawak bekal makan minum, tp dia makan dalam kelas coz dia malu makan kat luar, ramai kawan2 melayunya yang berpuasa. but he demands bila nanti dia back to sekolah agama, jangan bekalkan dia makanan langsung mahupun setitik air.

napa abang malu ke?

tak nak lah, semua budak sek agama puasa, abang tahan lah nanti, balik umah baru abang makan.

tau ko malu kan…

IMG17165

aku tinggalkan dia kat dewan sekolah and terus ke pejabat Guru Besar. Chit chat for a while, bagi update on Abang. For NK’s school, abang is the first student yang bermulanya kes H1N1. n waktu abang kembali ke sekolah ari jemaat lepas, i was told, ada sorang lagi student cina darjah 2 jugak  pulak infected with H1N1 too.

kasihan….harap2 tidak adalah yang terjangkit sama kalau ada.

IMG17168

oh dah lama aku tak ke sek abang…ini tempat baru dia. tepi tingkap….

dia cukuplah malu kay bila maknya datang sek, tp dia sangat gumbira gak bila aku mengadap cikgu2nya. satu je syaratnya ‘mommy jangan kiss2 abang kay, abang nanti shame shame’

IMG17173

aik cikgu kenapa Abang takde partner duduk sebelah dia? sebab dia pernah ada kes H1N1 kah?

oh tak lah, ‘special student’ kena duduk sorang2, tak boleh ada partner

kenapa special?

ahhahaha. Abang suka main2 lah Puan.

wahhhhhhhh! abang abang, sampai ko takleh ada partner dok sblh ko kay, nakal yekkkkkk!

IMG17170

so aku bagi full MC, hospitalization cert and H1N1 report abang, to say that he is cleared from the virus. takutlah pulak ada makpak students lain mengamuk plak kata anak aku bawak virus ni kat sekolah. He is totally clean already.

ha cakap pasal abang yang takde partner dok sblh dia kan, ada 2 orang lagi ‘special student’ dok depannnnnnnnnnnnnn papan itam lagi. tu lagik dasyat.

Cikgu cakap itu paling over nya nakal ooo lam kelas.

hahahah aku tengok budak 2 orang tu pun, memang nakal.

she said abang bukan nakal ganas tp abang suka memain, suka dreaming suka berangan. aisay..ko ni bang. apa kes?

IMG17174

Class..congcengaocnngluaoihhllal (ni cikgunya cakap mandarin)

aku tak paham dah tentulah, tp aku paham sket lah…translationnya gini:

Class…mari semua kita tepuk tangan untuk Shameel yang telah kembali sihat dari H1N1…

bih kurang gitulah Cikgunya cakap, satu kelas pun tepuk tangan :)

IMG17175

lepas settled urusan sekolah abang, aku terus pecut kembali ke klcc, lunch break ari jemaat 2 jam lebih, ada satu jam lagi utk aku berjimba shopping, tp sebabkan penat panas, ahah tak kuasalah teman. baik balik  opis sambung buat keje yang setinggi klcc tu gak.

IMG17183

petang jumaat tu gak, aku sampai VA, serentak ngan abang dari sekolah….

semua cikgu layan dia baik, semua cikgu suh dia rehat banyak, sebab memang nampak dia macam tak berapa sihat lagi. Cikgu yang dulu ‘tangan2kan dia’ aku lupa nak cite, siap sms, called aku tanya khabar abang. mmg he is sincere. in fact aku jumpa dia jugak waktu thari aku di NK.

homeworknya memang sebeban tp cikgu kelas abang dah pesan

takpe puan, raya seminggu, boleh buat homework masa raya

hahahahaha, alo cikgu, ari raya mau raya maaaaaaarrrr…

IMG17184

the boy skang dah ok, insyallah kesihatan dia dah meningkat baik. berkat doa korang yang tak putus2. aku tau ramai yang macam tekejut gak bila dapat tau

hah? anak kak red kena H1N1?

what? anak redmummy kena virus H1N1?? biar benar??

redmummy? anak redmummy?? takkanlah anak Redmummy kena H1n1???

redmummy pun, red family pun…kami pun manusia biasa. ajal maut, sakit sihat, telah ditetapkanNya. apatah lagi H1N1. jaga diri kamu semua yer, bahagian saya sudah ditentukan.

Comment: 12

The Report of H1N1…

IMG17017

testing one taking photo with abang…

IMG17019

testing 2 taking photo with abang again!

IMG17020

testing 3  again, abang woii pandang la cameraaaaaaaa

IMG17022

hah berjaya gak aku ngamik gambo dia…hikss

we were heading to Prince Court on the morning of Wed. tau tak, aku masuk keje kan, my frens kata aku dah lost weight. wahhh! ya kah? depa said pipi aku macam cengkung and nampak pucat.

apakah pucat? bukankah aku make up marr??

IMG17028

in the photo, nampak macam abang sangat gumbira segar bugar. but he s not. he s still weak. tak tau lah camne dia nak pi sekolah jemaat ni. with tuition, taekwando yang sume dah berapa lama tak pergi and perlu catch up. he really needs to catch everythingggggggggggggg

IMG17029

it was Gegirl’s Birthday yesterday, thanks ye korang bagi ucapan bahagia untuk gegirl, suka giler dia. pagi2 buta bangun nak pi sekolah siap berdandan dia carik tepon dulu nak tepon atuk nenek. nak bilang bday dia. waaa kepoh. selagi tak dpt cakap selagi tu dia ngaco tepon sume orang…

inilah pertama kali abang keluar sejak he was discharged from the hospital, wpun macam dia gumbira, but sekejap2 dia capek. since ini kali pertama dia keluar umah, dia takde chance lg nak belikan adiah adik dia (dah tentulah bapaknya yang bayokan)

jadi kat kedai News di spital tuh dia main amik2 jer utk adiah adiknya.

IMG17030

wpun aku pakaikan dia kemeja lengan panjang, and jeans…jap jap…

mommy abang sejuk

lam keter pun mommy tutup ekon, abang cold

napa badan anak aku ni…

IMG17033

headed straight away to 6th floor, tunggu jap kat waiting area, abang amik masa yang ada utk tulis card adiknya. napa le aku kena paksa pakai mask lagi, aku rimas. kat sini semua orang diwajibkan kalau boleh pakai mask. ko tak nak pakai ko nye pasal tp anak aku dah kena H1N1

tell u the truth, ai wish aku pun kena sama gak supaya aku tak yah nak ribut kena lagi. biar apa yang abang dpt tu tfer kat mak nya pulak, yes sbb once kena kita takde peluang nak kena lagi influenza a nih. but apakan daya, immune badan aku agak strong.

IMG17034

abang pun macam takdak objection je pakai je mask tu, but dia pun bising, abang kan dah kena h1n1 mommy, napa nak kena pakai mask lagi? abang rimas lahh

kita yang tua rimas

apatah lagi budak2 gini

tp bayangkan gak korang yang bagi komen kata korang yang tua kebana pun kena h1n1 pun memang dah lemah nauzubillah, inikan plak budak yang lom cukup umur 8 taun lg nih.

IMG17035

he is tall, kira size budak lelaki tinggi, but he s weight is normal pada doctor but pada kita memang sangat kurus kan. pada aku, KURUSNYA ANAK MAKKKKKKKKKKKKKKKKKK!

suh makan pun berpaksa

IMG17036

Doctor Anna is so nice lady

she wore red jacket, even casing hp dia pun kaler merah. dia mesti pencinta merah kan hahahahah. tp dia tak tau sapa aku, dia tengok sirman snap2 gambo mesti dia ingat utk ingatan hari tua kami. ye lah letak lam blog untuk ingatan masa akan datang gitu.

IMG17038

doctor sendiri cakap abang memang tak berapa sihat yet. adalah medical terms dia cakap tp aku tak kuasalah nak menghapal mau pun mengingat. yang aku tau ada 3 jenis ubat ditambah lagi coz ubat2 arituh memang dah abih licin.

abang u makan sayur banyak2 yer, makan nasi makan fruits, nanti kalau tak sihat kena admitted lagi

ok ok abang makan, abang tak nak duduk hospital lagi

ha ko janji dah kay, ko tak makan gakkkkkkkkkkkkkkk!

IMG17042

in between Doctor kena tinggalkan kami kejap, sebab ada orang nak beranak da. it was a very nice number kan yesterday 090909. so ramai le  yang nak ceasor nak beranak jam2 tarikh nih. eh aku dulu due date beranak gegirl memang 90904, 5 years ago.

so pagi 90904 tu aku memang datang purposely utk beranak, wpun it s nice number tapi aku macam tak terpikir sangat pun. wpun lom ada tanda nak beranak tp doctor masukkan ubat utk aku beranak aritu gak. kes nya doctor aku nak pi bercuti so tak nak lah aku beranak kat tangan doctor lain.

IMG17044

alamak mengadap matahari. ni Coach doctor. cantik….

ater dia pi ssambut orang beranakkan. eh kat Prince Court, gynae memang lah sambut orang beranak tp procedure di PC, setiap kali doctor gynae tu sambut ibu beranak, peditrician macam Doctor Anna kena ada sama. coz she s the one looking after the baby, so masa beranak kira ada 2 doctor will ada sama. ha gitu.

Ms Lemb terus meloncat nak tukar tpt beranaknya ke Prince Court. amboiiiiiiiiii!

IMG17045

lam 10 min lebih je gitu Doctor turun pi OT. jap tuh naik balik…dah keje dia so dia dah expert buat keje gini mar…our next check up is after raya

kena lagi pergi

nak baik kan

nak sihat kan

tp tu lah raya ni, mostly orang idang air gas2 air sesejuk, anak aku pantang jump air gitu. kat umah pun depa tak berani amik tp kalo bawak bekal air suam kang wahhahaha, jerit tuan rumah.

IMG17046

doctor dok peluk abang nak gak suh dia amik gambo, berjela2 dia nya alasan tak nak amik gambo ttp terpaksa gak menadah muka. ada lah buku and sticker doctor bagi dia, amboiii senyum ke main.

senyuman abang tu plastiklah,dia tak sihat lagi. nanti lah aku cite kat entry bday gegirl yer..

dah sah2 ni entry pagi nya di Prince Court.

image

we got the report for Abang’s H1N1 paper.

dalam kenangan….

still sampai skang aku macam terkesima, anak aku kena Influenza A H1N1?? anak aku??

korang, bacalah petua dan pengalaman yang readers RM bagi kat tetiga entry nih…

1. Abang is confirmed…

2. Chronology H1N1 Abang…

3. The Ending of Influenza A….

sangat2 berfaedah isi dalamannya. wpun aku tak jwb komen sorang2, tp aku amik komen korang tu buat ingatan dan petua sendiri. trust me, pengalaman orang gunakanlah sebagai pedoman.

Semoga H1N1 berakhir dari bumi Malaysia secepat mungkin.

Comment: 15

From Abang with Love…

cid_IMG01057

buatan tangan si abang utk adik kesayangannya…

font merah harus wajib

dia tulih ni waktu kat spitalcid_IMG01052

balik sekolah, sah ni tak mandi lagi lah ni

terus tukar baju je tuh coz sepit rambut ikat tu sume dari pagi dia pi sekolah aku buatkan. depa lepak umah ngan bapaknya yang masih lagi work from home. abang abang…

he didnt seem so good, adiah tu dia balut sendiri utk adik tercinta…

adiah dibeli di News Shop at Prince Court, ada buku Princess, ada buku Hello Kittty and sekeping sikat ahahhahaha, ater itu je yang boleh dibuat adiah dari kedai tuh.

jadik lah….

IMG17103 IMG17104 IMG17105

if u notice, gegirl is one happy girl blowing candles for her 1 slice of birthday cake. simple giler bday cake dia, takde dah 4 kek cam taun lepas, asalkan ada kek wajib utk dia. there will be a birthday party for my kids, but that s to be storied later lah yerr.

but look at abang, he is still sick, dia cuma bangun utk duduk sblh adik dia, not even singing the birthday song, sangat2 dia sakit masa nih. kesiannya anak aku yang sorang ni

bilalah ko akan kembali sihat seperti Abang yang hyperactive dahulu kala. adakah virus H1N1 ni masih ada lagi, adakah kerana penangan Tamiflu yang mengambil berhari2 lamanya untuk recovered.

ai donno…

doctor kept saying, give him time give him time…

IMG17102

IMG17106 IMG17107

sorang anak yang sakit, tapi sorang yang sihat, tetap kena melayan kerenah gegirl yang gumbira. kalau boleh satu dunia nak dikhabarkan…HARI NI BIRTHDAY GEGIRLLLLLLLLLLLLL!

thanks korang for the birthday wishes for gegirl, tak cukup kat entry bday 090909 nih, korang letak komen kat FB aku gak…toceii!

one thing about gegirl sejak meningkat usia, mulutttttttttttttttttttttttttttt ke main mak nenek! n nak melawa dah tentu!

Comment: 23

From RM’s readers with love…

when abang was admitted in Prince Court, on the 2nd day, malangnya masa tu keadaan adalah agak capek and ribut sana sini, so ai donno where was the photo.

This entry is just to appreciate all of you.

on Friday the third day abang di spital, a Get Well Soon baloon and packet of gift was delivered. kalau kat prince court, despatch tak boleh naik bilik, it will be collected by the receptionist of Prince Court and they will send it to your room.

So i just placed the gift on his bed, since he s still sleeping, due to the Tamiflu.

bape kali dah aku cakap kan pasal vaksin tuh, memang side effect Tamiflu tu kuat. Even the staff nurse yang taking the Tamiflu sometimes they had to go for an MC pasal cannot concentrate to work at all.

Ai know how it feels coz everytime abang took it, 15min later, he will quickly panjat katil.

IMG16869

When he woke up

he found 2 sets of presents on his bed…

tergagap2 lah dia membaca cards korang…

nampak pucat kan gambar dia nih…oh my little boy.

IMG16872

the Ben10, keter menan apa tah hahaha cookies and baloon were sent by makcik2 GBM, my hanak2 hangkat!

Ayu The Sun

Rose Umimia

Sid

Dila

Yan

ingatkan ado ler set make up utk mak nyer, nan adoooooo! tetiba aku teringat Big Isetan Sale laa…hhahhahahaha, due to kes anakku, maka lupakan sajalah segala sale2 tu sumer. the money of make up will be invested on abang’s berderet2 list of toys…

IMG16873

the next gift of set, wahahhahaha macam abang tu girl gitu. dapat bunga you! n bear! he is excited tapi balik rumah dia sedekah jariahkan adiah2 tu kat adik nya girlie tu yer…

Cathj, he knows you wanna give him ala2 kitten’s bear tapi takdak…

a thank you to all of you…

IMG16868pucatnya muka ko bang

senyum tak nak senyum jer….

IMG16907

afternoon of Saturday, ai got a call from Ayu The Sun…ada surprise waiting for me, so Rose will be taking over. emm…rupanya Rose datang to VA, bawak Ku E…

jauh2 KuE datang you….

She s participating the Nuffnang buka puasa at The Apartment…dari Kuala Kangsar you. rajin tol.

Thanks KuE, and salam from abang to Kak Puteri and Abang Megatnya.

very nice of you. all of you.

IMG16908

kotak deco of cupcakes pun classic

bayangkan KuE kali ni datang kl tak bawak kereta, tp naik bas. Camne nak balas budi si KuE nih…

IMG16910

rajin tol KuE n Puterinya buat wooooiii!

ada urup S S lagik kat cupcakes tuh…

my kids dah tak fasting. abang of course lah tak boleh nak fasting, he is still on medication mar….he needs to finish up the Tamiflu till Monday.

IMG16901

abaikan bapaknya yang membongkang lagi kat sofa tu. aku halau dia n gegirl tido luar hahahahha coz aku nak berduaan tidur sama anak lelaki ku. frankly speaking, abang is not that well yet. he is still not the Abang that we have before yet. Just yet.

Nak tau dia tidur dari kol 915 mlm of Fri till 11pagi. giler lama tol dia tidur. kekdahnya ubat nya pasal kan. so kol 1130 jer baru dpt mula bagi makan ubat. aku kejut2 dia tak lalu tak berdaya tol nak bangun.

I served them a breakfast ikut tekak apa yang depa nak makan. Since my bro Ayin baru balik dari Cameron, ada strawberry for him too tp susah tol dia nak makan. Epal ijau lagi lah…air kurma bagai tu pun. huiii! fresh orange pun seteguk je jalan.

Milo bergelas2 dia bedal, sosej sepinggan dia telan. Cococrunch pun dia tengok2 gitu jer. Tapi by lunch time, nasi separuh pinggan dapatlah dia makan…n best dia dah mula makan sayur. yes anak2 aku leceh nak makan sayur tp sebab kan dok spital, doctor suh makan sayur, abih sayur dia telan. ada gak hikmah dok spital nih, baru dia tau takut hebatnya penangan sayur tuh.

IMG16905

N tonite tak yah nak jerit2 cam dulu, 15min after taking the tamiflu dia terus panjat katil….

ai wish to thank again all of you, for the doa and ingatan to abang. Untuk kita ingati kenang bersama, keep looking for the info in these H1N1′s entries plus the comments button. dalam setiap comments yang readers RM bagi memang patut korang pakai guna.

That s why ai love my readers, bukan berdiri waktu aku senang saja tapi specially waktu kita susah sesangat.

1. Abang is confirmed

2. Choronolgy H1N1 Abang

3. The Ending of Influenza A….

harap2 dia sihat sepenuhnya, the tiring and tough part is for these few days, until he is fully recovered. Toksah cakap lah homework and kerja sekolah revision dia kena adap once he is back to school nanti. Tau lah kan sekolah cina dia nya homework camner, satu ari je sampai 3,4 jenis homework, kalau dah 2 minggu off plus 1 week cuti sekolah, total to 3 weeks….

masak la ko bang….

Pasal kan health abang, i dont expect much on his studies and exam result then. Some more Cikgu2 sekolah di NK and Agamanya, specially the Headmaster dah beri kelonggaran for his part. N ai dont think i will allow both of them to fasting for the next 2 weeks.

Cam siang Sabtu, pas je makan ubat, wpun dia termuntahkan separuh huiiiii, he slept from 230pm till 630pm. bukan sebab dia nak tidur lama tp penangan ubat2 nya pasal.

Btw, Raya is coming, but we dont have the mood yet. Time to turn on the lagu raya lah kat blog nih…

Comment: 19