Readers

Bila RM malas menaip…

Comment dari Lala
2010/10/15 at 1:45 pm

kak red, i am ur silent reader n xde blog yet pun n bru few months bc blog kak red


x best la k kak red x letak celoteh coz cam blur gile, lg pun kak red celoteh xde la panjang berjela sgt pun cam few bloggers yg len n str8 to the point je xde nk bermadah2 pujangga, dats what i like bout ur blog…plss la nk dgr kak red bercerita!!!


psl blog merah nih pn sy suke ok drpd kosong putih je coz xmenarik n blog kak red vry organize dr segi words n npk ade class pe..plss ehhh

************************************************

bila baca komen atas nih…terasa seperti diriku sungguh lebih berharga…ehhehehehe!

oklah ok lah…ni bukan apa korang. aku kalau benda tu bukan advertorial, setakat local2 event2 jer aku memang malas nak shout2 dalam RM. kalau macam dah orang tanya2 jer barulah aku kuorkan dalam RM, itupun serious sangattt malas nak bercerita. Tu pasal banyak events yang aku pergi, tak kuor kat RM coz that s not part of advertorial. Lainlah event berbayar gitu kan….Rerasanya ada lebih 10 events involving Nuffnang aku blom pernah share lagi lam RM, tapi korang nanti pelik tetiba ada nampak kat blog2 lain. kan kan kan?

nantilah aku amik mood balik, dahlah malas nak cite lam RM, dah kuor gambar pun malas nak type. itupun laki aku siap sound ape nya entry nih mana ke citer you nih, hiks….

al bini mu al busy lah!

Sian jugak kadang2, orang yang pergi events sama ngan aku tuh, beria citer, tapi aku ni haram tak nak citer kan pung. Well what to do, with so many stuff in hand, kadang2 yang tak penting tuh saya terpaksa put a side. coz cite2 gitu bukan boleh jenis letak gambar jer, tengok entry Nuffnang Day Out pun korang dah berbulu je coz aku malas nak menceceh. Satu lagi nak mencarik link pun siksa.

Oh dulu aku memang rajin lah nak buat keje carik link but bila time is a factor sangat, tu yang alang2 aku tak tau link baik sume links aku tak letak. kang kalau letak 3,4 orang punya links, lagi 20 orang takde links, hah dah mengamuk2 dah sentap, dah merajuk. huh like i donno…

satu kes lagik biasanya setiap steps aku memang ada orang tiru lah, oh well apo nak buat, apa yang RM buat, style camne sekalipun, mesti ramai yang tiru….tapi tu lah, bila dah obvious tiru sangat, readers akan menyampai gak kat telinga ai. hai lotihlah….camne aku nak jwb tuh, but come onlah, carik identiti and cara sendiri, ko tirulah RM macamana sekalipun, orang tetap tau.

Concept aku, biar korang macam tertanya2 jer gitu….aku di mana, pergi ke idak, ada tak dia di situ, ada tak dia kat event nih. sebab-sebab….saya diajar oleh tok besau Nuffnang and my kaki in that group too….i need to jaga my exclusivity.

Orang takde, tapi aku ada.

Orang kepoh ada, tapi ada ke sebenarnya?

Kalau aku dah takde, pun aku diam2 jer cakap je takde….RM TU POPULARKAH? **uhuk batuk**

Ai diam-diam jer tak yah nak share2 nak shout2, tapi tup-tup ai ada isi meletup-letup.

Oklah nak pack up baju lam luggage, I am going to …..

Comment: 38

Lucky draw for RM’s readers…

Twitter contest RM dah buat, aku tembak 3 soalan jer, tapi masyallah korang main tukar2 jawapan hehehehe but of cos lah aku amik yang latest jawapan korang bagi. tp tukar punya tukar, hamik takde sapa pun yang betul. tetiga jawapan ada yang kelakar betullah sampai kata aku  ni dari YAN, KEDAH….

muahahah tak pernah lagi aku buat entry ‘pulang ke kampung di Yan, Kedah’ mana le korang dpt idea jawab tu yek, tembak pun agak2 lah.

ok ni paling simple. aku main lucky draw.

Follow the steps:

1. Leave comments nama ko + email add + blog url kalau ada dalam entry ni.

eh dah tu jer keje korang.

Our part pulak:

1. Kita akan print sebanyak yang mungkin <<<—- GBM  akan amik masukkan in the sheet, cut it and masukkan dalam bowl. wah gitu…kalo takdak bowl kita masukkan dalam envelope besar.

2. aku akan bawak nama2 korang yang dah GBM print out nih, ke event berbuka puasa bersama team Tayangan Unggul yang pastinya ada berpuluh2 ratus artis pelakon penyanyi akan hadhir. I will get help from the celebrities tuh untuk cabut nama yang very the LUCKY. so namanya Lucky Draw yey!

we will try to capture amik gambar, as a proof lah yang nama korang tidak ditukar oleh Sirman muahahahah…sirman jadi mangsa.

Clear?

hopefully it works well lah, kalau tak jadi gak aku sendiri cabut.

Happy? it sounds fun tapi nak dapat cooperation from the celebrities tu  lah yang agak critical sket, aku cuba yek. sesilap aku buat announcement on the winners of lucky draw via twitter je, pastuh baru masuk RM.

wah ok, so now, leave your names over here, aku cuma bagi chance nama korang dalam komen nih sehingga midnite of Thursday, means dari entry ni up, as a sticky post sehinggalah ke Khamis jam 12.00 tengah malam, selepas pukul 12.01 Khamis 2nd nih, sapa yang bagi komen, GBM tak nak terima lagi dah yek….

Hadiah menyusul kemudian….So leave comments with your name + email add + blog url (if any).

Comment: 222

Red Divas Online mencipta sejarah di RM…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

this is what some of you  sent to me, aku dpt captured 2,3 print screen jer. Sebelum kuor HMetro, purata yang biasa2 kita nampak lam 60 – 70, memang pernah mencecah ke seratus lebih but bcoz the hot topic in HM, abih aku kena attack.

The 210 readers online tuh rasanya lam kul 4 lebih petang Selasa 13th lepas, mbe ada lagik but aku x dapat, if ada yang leh beat the 210 nya capture, email it to me, i ll give u an ole ole :)

From the 2 trackers that we have, 12thousands unique visitors came and visit RM only on Tuesday 13th but the figures are expected to be sustained and maintained at least for 70% of it.  Maintain 10k unique visitors per day pun dah ok.

Remember, this is not an entertainment and political blog, RM is a personal blog, so to get 4k unique visitors per day is quite good already, that s my basic  and standard unique hits, but gaining more than 10ribu unik visitors dalam satu hari, adalah rezeki berganda.

Thanks to all of you for visiting RM and Insyallah I will keep on maintaining the numbers with all your supports!

Anything, boleh email to Contact Red .

**teringat taun 2005/6, nampak ada 5,6 orang red divas ngah online pun aku nya sengih gilerrrrrrrrr hehehehehhe

Comment: 40

RM’s readers di merata pelusuk dunia…

IMG21227

ini kari kepala ikan, aku dah bape lama nak merasa makan nih. biasanya RedGlow makan berdua, coz ni pun utk 2 orangnya makan. kalau sorang mmg tak leh abih, set for 2. so tiap kali aku nak merasa nih mesti berteman. but i dont make this an issue mengidam ke apa sangat coz aku pun diet nasi kan. but saya ada special guest on the house, berbulannnnnnnn lama sudah tak jumpa Abang Fesyen. wiwiitttttttttttt!! makanya for a special fren aku redah makan nasi and ordered this for us.

this is at Aseana yer, kalao datang makan sini ngah diet aku belasah keropok or pisang goreng jer. senang. teh tarik Aseana pun dah makin sedap, kalo tidak bancau pahit sokmo.

IMG21226

rerepanya member kita pi Kino beli buku and bawak pamphlet Paris youuuu!! someone is going to Paghis….yeyeyeee! nak ikut nak ikut nak ikut….

Do i have any readers in Paris?

Do I have any readers in London?

Do I have any readers dari mana saja negara kamu berada.  Seriously from the tracker aku ada readers merata dunia, i know u are reading my blog quietly, psl pls contact me. Urgent tau!

Comment: 11

RM’s template back on track…


this vid taken last sunday. i was surfing the net… visiting friend’s blog, looking for communication notes, googleing journal for my thesis… facebooking… and reading kak red’s site (must read at least twice a week…) ^-^v

if u are one of kak red readers, u surely noticed that she used to hv this green template for certain occasion (ala, lupa plak the occasion…). well, my meme’ love hanging around beside me everytime am on my notebook. and kak red’s sites hv this little purple bird and picture of kids playing at the playground. the cute thing is whenever and whichever you scroll ur mouse on the bird n the kids, the bird will chirping and the kids laughing…. and meme’ is verrrryyyyy sensitive with bird’s sound. i accidentally click the bird and when meme’ heard the chirping sound, he was so anxious to find the bird’s whereabout… heheheee…. he was so cute…. with that higher level of curiosity…

http://pearl-stud-earrings-rahma.blogspot.com/2009/10/redmummycom-n-meme-v.html

***********************************************

i have removed the Johnson’s template, dah terlebih sebulan pun hiks….terlupa kau nak cabut, 2 malam lepas baru took down. sampai dapat pesanan penaja dari Nuffnang lah smlm. takpelah aku bagi extra days kat client.

that template was so special, sesuai dengan watak saya sebagai Parenting Blog Nominees. Paling Gegirl suker itu bunyik kecipan burung, bertweet chip chip…cute kan.

Dan blog saya kembali memerah…

Banyak perubahan yang slowly sedang dilakukan oleh saya client ahhahahah aku nak buat changes? takdo ke masanya. Sirman nak buat? hai dia pun dpt sub job sepah2 yang aku dapat la nih. Team work kay. We do it slowly, but professional. The tasks are all done by the big names, n the progress are damn pretty good.

I m so excited to see the new of RM, after the Project Alpha, people want to see me standing up in Nuffnang Blog Awards, thank you korang to those yang dah voted for RM. dah abih pun tarikh vote tuh. Just dont expect too much, i may come back to KL with an empty hand, from the nite, or mbe with the full luggage from my catwalk in Singapore.

Kita kalau nak hoping pun, biar ukur di badan sendiri lah gitu kan. so kita kena lah ada limit, n better dont expect something more if it s not our standard.

So i guess, let s concentrate on the shopping then :)

Comment: 18