Readers

Q & A games with readers…

waa so lazy to write anything tonite, just waiting for my final episode to be up. arap2 takde lagi kelam kabut macam Epi 6.

i m playing  the quick questions and answers with my readers now,  via Tweeter :)

n automatically link to my FB

the game is so fun

ko tanya aku jwb

hahahahaha

join us?

http://twitter.com/redmummydotcom

meh meh…

Comment: 4

Rezeki from a reader to readers…

Nak bagi dining voucher untuk kak red kasi pada sesiapa yang minat. Since kak red nya readers ramai dan berbilang bangsa. Saya Miss X dari Singapura dan vouchers ni semua untuk pakai kat resto kat KL. Vouchers dari YTL.

Ada 2 booklet (50 keping). Since saya tak selalu ke KL jadi baik lah kasi orang2 kat KL yang mungkin akan pergi makan kat sana. Expiry date: 8 April 2010 RM20 a piece…

To be used in the following restaurants:

1) SHOOK!

2) Fisherman’s Cove

3) Gonbei

4) Pak Loh Chiu Chow

5) Luk Yu Tea House

6) Sentidos Tapas

7) Li Yen Chinese Restaurant; The Ritz-Carlton KL

8) Shanghai Chinese Restaurant;

JW Marriott KLReception kata resto no 4, 7 dan 8 tak Halal (only meant for my non muslim readers)

Terms & Conditions (the important ones of course)

a) Voucher valid only with minimum spending of RM50 in a single receipt.

b) It is transferable (so thats why i am giving it away) and is applicable with any promotion / discount.

c) Only 1 voucher to be used per visit.

IMG_0780IMG_0781

2 vouchers for Yell

5 vouchers for Yuz

5 vouchers for Nafnaf

5 vouchers for Ayuthesun

3 vouchers for Dila

3 vouchers for Afra

3 vouchers for Masyithah

5 for Ayuthesun

left 19 vouchers now

IMG_0783

1 voucher for Alamfana

1 voucher for Afra

FINISHED OREDI!

IMG_0785

1 voucher for Syg2da

Left 1 voucher now

IMG_0787 IMG_0789

so korang

sapa mau?

ini dari loyal reader saya di Singapore Miss X yang tidak pernah kukenal orangnya, FB dia pun private, so sudi2lah terima, rezeki Ramadhan untuk kamu semua. saya tak pakai gunalah menda nih, sapa2 mau you can just leave comment via this entry.

But pls too shoot me an email, coz u need to provide me your details, kalo dak camne aku nak post kat korang vouchers nih…

Ingat ye drop me an email via Contact Red and it s yours.

thanks to Miss X, moga rezeki mu bertambah biak sebiaknya.. :) korang lain kalau nak pass2 apa kat RM’s readers boleh saja. dipanjangkan, saya tak amik tax pun.

Comment: 17

From RM’s readers with love…

when abang was admitted in Prince Court, on the 2nd day, malangnya masa tu keadaan adalah agak capek and ribut sana sini, so ai donno where was the photo.

This entry is just to appreciate all of you.

on Friday the third day abang di spital, a Get Well Soon baloon and packet of gift was delivered. kalau kat prince court, despatch tak boleh naik bilik, it will be collected by the receptionist of Prince Court and they will send it to your room.

So i just placed the gift on his bed, since he s still sleeping, due to the Tamiflu.

bape kali dah aku cakap kan pasal vaksin tuh, memang side effect Tamiflu tu kuat. Even the staff nurse yang taking the Tamiflu sometimes they had to go for an MC pasal cannot concentrate to work at all.

Ai know how it feels coz everytime abang took it, 15min later, he will quickly panjat katil.

IMG16869

When he woke up

he found 2 sets of presents on his bed…

tergagap2 lah dia membaca cards korang…

nampak pucat kan gambar dia nih…oh my little boy.

IMG16872

the Ben10, keter menan apa tah hahaha cookies and baloon were sent by makcik2 GBM, my hanak2 hangkat!

Ayu The Sun

Rose Umimia

Sid

Dila

Yan

ingatkan ado ler set make up utk mak nyer, nan adoooooo! tetiba aku teringat Big Isetan Sale laa…hhahhahahaha, due to kes anakku, maka lupakan sajalah segala sale2 tu sumer. the money of make up will be invested on abang’s berderet2 list of toys…

IMG16873

the next gift of set, wahahhahaha macam abang tu girl gitu. dapat bunga you! n bear! he is excited tapi balik rumah dia sedekah jariahkan adiah2 tu kat adik nya girlie tu yer…

Cathj, he knows you wanna give him ala2 kitten’s bear tapi takdak…

a thank you to all of you…

IMG16868pucatnya muka ko bang

senyum tak nak senyum jer….

IMG16907

afternoon of Saturday, ai got a call from Ayu The Sun…ada surprise waiting for me, so Rose will be taking over. emm…rupanya Rose datang to VA, bawak Ku E…

jauh2 KuE datang you….

She s participating the Nuffnang buka puasa at The Apartment…dari Kuala Kangsar you. rajin tol.

Thanks KuE, and salam from abang to Kak Puteri and Abang Megatnya.

very nice of you. all of you.

IMG16908

kotak deco of cupcakes pun classic

bayangkan KuE kali ni datang kl tak bawak kereta, tp naik bas. Camne nak balas budi si KuE nih…

IMG16910

rajin tol KuE n Puterinya buat wooooiii!

ada urup S S lagik kat cupcakes tuh…

my kids dah tak fasting. abang of course lah tak boleh nak fasting, he is still on medication mar….he needs to finish up the Tamiflu till Monday.

IMG16901

abaikan bapaknya yang membongkang lagi kat sofa tu. aku halau dia n gegirl tido luar hahahahha coz aku nak berduaan tidur sama anak lelaki ku. frankly speaking, abang is not that well yet. he is still not the Abang that we have before yet. Just yet.

Nak tau dia tidur dari kol 915 mlm of Fri till 11pagi. giler lama tol dia tidur. kekdahnya ubat nya pasal kan. so kol 1130 jer baru dpt mula bagi makan ubat. aku kejut2 dia tak lalu tak berdaya tol nak bangun.

I served them a breakfast ikut tekak apa yang depa nak makan. Since my bro Ayin baru balik dari Cameron, ada strawberry for him too tp susah tol dia nak makan. Epal ijau lagi lah…air kurma bagai tu pun. huiii! fresh orange pun seteguk je jalan.

Milo bergelas2 dia bedal, sosej sepinggan dia telan. Cococrunch pun dia tengok2 gitu jer. Tapi by lunch time, nasi separuh pinggan dapatlah dia makan…n best dia dah mula makan sayur. yes anak2 aku leceh nak makan sayur tp sebab kan dok spital, doctor suh makan sayur, abih sayur dia telan. ada gak hikmah dok spital nih, baru dia tau takut hebatnya penangan sayur tuh.

IMG16905

N tonite tak yah nak jerit2 cam dulu, 15min after taking the tamiflu dia terus panjat katil….

ai wish to thank again all of you, for the doa and ingatan to abang. Untuk kita ingati kenang bersama, keep looking for the info in these H1N1′s entries plus the comments button. dalam setiap comments yang readers RM bagi memang patut korang pakai guna.

That s why ai love my readers, bukan berdiri waktu aku senang saja tapi specially waktu kita susah sesangat.

1. Abang is confirmed

2. Choronolgy H1N1 Abang

3. The Ending of Influenza A….

harap2 dia sihat sepenuhnya, the tiring and tough part is for these few days, until he is fully recovered. Toksah cakap lah homework and kerja sekolah revision dia kena adap once he is back to school nanti. Tau lah kan sekolah cina dia nya homework camner, satu ari je sampai 3,4 jenis homework, kalau dah 2 minggu off plus 1 week cuti sekolah, total to 3 weeks….

masak la ko bang….

Pasal kan health abang, i dont expect much on his studies and exam result then. Some more Cikgu2 sekolah di NK and Agamanya, specially the Headmaster dah beri kelonggaran for his part. N ai dont think i will allow both of them to fasting for the next 2 weeks.

Cam siang Sabtu, pas je makan ubat, wpun dia termuntahkan separuh huiiiii, he slept from 230pm till 630pm. bukan sebab dia nak tidur lama tp penangan ubat2 nya pasal.

Btw, Raya is coming, but we dont have the mood yet. Time to turn on the lagu raya lah kat blog nih…

Comment: 19

Oh Zaleha LV Baru…

IMG15478

RM4,800 a gift from beloved husband

IMG15479

IMG15480

Eclipse collection, still my fav

IMG15481 IMG15482

sorang lagi mangsa kasut heel unik Eclipse…pantang lepa aku letak lam blog sume nak terjahhhhhhh!! eh aku suka, tu pasal aku promote. tp korang kalo nak dptkan diskaun membership aku tuh, kena lah roger awal2 24jam, aku tak buat delivery kasut lah, malasssss…..

IMG15483

RAOUL’s hbag – harganya RM599

idok geti teman nak carry tuh

not meant for shoulder la tu, aku tak leh lah yang jenis pepegang tangan nih, harus ada hp jatuh, tag terkial2 sepai….saya adalah sangat shoulder bag nya type manusia semayam

IMG15470IMG15469

engko ni tokey lombong emas hapa?

tengok lam tudung wuiii mengelip2 emas ke main tebal

tengok kaki? wuiiiiii

ke mainnnnnnnnn bling2 betul ko ek

Puan Zaleha adalah my buyer for emm…arituh for PAC Pearly pastuh dia jugak buyer utk VS!

IMG15475

lahai LV nih lagi

ooo sama je ngan yang gambo atas, harganya nih RM4800!! baru je she bought at LV KLCC tak sampai sebulan dibeli….hadiah dari suaminya utk isterinya yang hanya bekerja sebagai surirumah..

perkhhh

kang laki2 kat luar sana, mesti sentap jer kalo aku cakap ‘sayang tol laki ko ngan ko kan, dok umah pun dapat adiah pakai LV kay’ ha tu korang jejants nak bengang aa tuh…alah aku lom cakap apa2 lagi laaa

tp tollah

aku yang kerojer ni

gak ada LV pung…….

kan kan kan…

dapat merah LV pun sedap kan?

hemm

angan-angan…tetiba ingat raja ema.

IMG15474

cantik make up

ni campo2 kak, saya pakai PAC yang kak red jual tuh, pastu Shu Uemura yang kak red promote gak tuh, semua saya cecampur…thanks ye kak buat entry make up

ooooo

ingat aku buat entry make up takdak orang layan…

tak nak pi kelas RedGlow ke ko?

nak pi…nak sangat kak…

ha nanti RedGlow ada event, akak bawak ko

ADA SESAPA KORANG NAK IKUT???? minggu depan, sebelum Ramadhan….ai follow uuuuuuuuuuuuuu.

Comment: 34

PS bergerak….kekdahnya!

IMG15425

Hey

i m happy customer of RM

n kak red jadi PS saya di Sasa and MAC too

IMG15426

Hey

I m happy customer of RM too

n I got the present from RM and Sirman for the 2million hits jugakk!

IMG15428

Hey

I m not her customer but i m one happy reader of RM

I wanna buy her Biore Cleansing Oil, VS, Pigments PAC and many moreeeeeeeeeeeeee!

IMG15429

The massage creme is from Lyn Yusuf, my pigments PAC buyer. sekali 2 stacks dia borong. The MAC is for my reader, yang sudah sirman postlajukan to you yer girl – aku rahsiakan identiti ko, lagik ko bilang plak ko orangnya. ha tu ler…

dan saya adalah hehehe

one happy Personal Shopper

one happy RM

and one happy wife

happy wife katanya….sebab aku beli sudahnya the mascara yang sifu aku kept saying, the best mascara jugok, wpun aku agak reluctant nak pakai lagi Loreal, konon nak carik brand lain loh kan. tp sudahnya malas nak pikir panjang, coz my readers customers tu dah alang2 berlibur di Sasa.

terjebak jugak sekali lagi

tp susah la skang nih

aku punya HOHOHOOOOO SANTA CLOWN

sirman cantas gegiler

hishh!

Comment: 9