Readers

Sabah to MAC and Shu…

IMG15194

my Biore Cleansing Oil buyer datang dari pelusuk bumi Allah. seriously saya sudah post to merata tempat and we have stocked up for the 4th batch! if you need to order the Biore Cleansing Oil do drop by at Shop@RM, details ada di situ.

the ole2 dari Sabah….from the Biore buyer, Puan Mas J.

She s been communicating with Sirman on the pick up of Biore, she came down to KL for a holiday with her husband…hampir seminggu di KL kay. n i have reserved a slot to meet her, but only cemolot touch n go. cant stay longer coz i have full friday mar…

IMG15176

Ada 4 orang anak kau!!! badan slim cantiknya…aku yang anak 2 pun berlipat2 lemak! hishh….

To Mas and Husband nya yang sangat kelakarrrrrrrrrrrrrrr….insyallah satu hari saya akan sampai ke Sabah. aku sudah sampai ke sana, tapi kami mmg lom ada plan utk ke sana lagi coz Sarawak is where i really wanna go.

Thanks for the ole2, do let me know if you wanna stock up the Biore Cleansing Oil untuk family and frens di sabah yer…

IMG15188

She is the one yang akan jaga aku tiap kali aku masuk situ…usually aku sms jer dia kalau nak tau harga2 barang make up, coz korang kan suka sangat aku jadi PS korang kan..n aku hanya akan pergi counter kalau dia ada, coz aku rasa MAC nih kalau diorg dpt layan sesatu customer ada lah commission ke apa jadah aku tak tau lah..

cer korang masuk MAC, berebut2 SA depa nak layan ko kan….

IMG15190

lebamnya mata akuuu! anw, ai became a PS again huhuuuuuuu…..

nak aku jadi Personal Shopper PS korang, do drop me an email at Contact Red.

IMG15153

the new collections from Shu Uemura..

tepek tepekkkkkkkkkkkkk tetiba terselit product Shu lah pulak…tengok bulu mata pelesu Shu tuh, collection nya cecantik lah kan..

nak gak menerai satu

alo boss Shu, u read my blog kan? so?? engage me kayy….

IMG15186

the new collection from MAC pulak…

the price range rasanya above RM200 for each set. tp aku tak sure lah, malas nak menanya, aku sibuk tanya brushes set tu jer, that s RM250. so bisa mau? sila sergah terjah MAC di mana2 kaunter yang korang nak.

otherwise, kalau tpt ko takdak MAC, cam biasa..do the same process ai m happy to be your PS.

Comment: 8

Eclipse to VS…

IMG15012

aloaloo sapa ke yang suh akak pi eclipse dptkan ko kasut goyang2 tu ha? size 6 yilekkkkkkkkkkkk! tinggal size adoi, lupa! IMG15013

the new arrival of Eclipse…

cantikkkkkkkkkkkkkk! 5 inci :)

IMG15015

my fav SA di Eclipse, cantik simple matanya….lawa kan lawaaaaaaaaaaaaaaa

tp dia tak suka keje kat MAC ke or any cosmetics department, wpun dia mahir handal make up. dia lebih suka keja kat Eclipse godam2 baju kasut n accessories…

IMG15016

siap sanggul mak limah tuh

camne le kalo akak pakai tuh, tak penah pun try…

RedGlow………………… oh redglow ada kelas belajar menyanggul rambut. Sapa nak attend ek? jom kita pi kelas sesama nak?

IMG15014

a fren bought the latest arrival of Eclipse. aku dari aritu nampak kasut nih tp tak heran pun nak amik. but bila tengok heelnya yang unik, macam terterterrrrrrr jebak sama nak amik.

yes ai have membership card for Eclipse, my fren terus rembat kasut nih!

IMG15018

tu lah masalahnya menjadi Personal Shopper again! aku pun ikut sama beli! beza kami lain size jer…ya udah dedua pakai 2 kasut yang sama, tp sib baik dia keje kat ulu ujung dunia, so takdelah secemolot kasut sesama kaler n design kan…

IMG15028

Cashmere VS, latest edition

oh dia tak beli satu perfume tu je yang yang oi….

dia borong sekali 7 barang VS, body mist je sampai 2 kotak lah, lotion, body butter, perfumes je berbotol2….

IMG15026

rambut dia lawaaaaaa, orangnya genit seksi and sangat cantikkkkkkkkkkkk!

akak letak muka kat RM boleh dak?

jangan kak jangannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

apesal ko takut sangat ha masuk RM?

tak nak kak tak nak, saya tak sanggup lah kak, readers akak beribu2 tak mau kak tak mauuuuuu!

eh sipolan jejaka2 hensem tak hensem, she is still single and available :)

you can contact me ahahhahahaha.

IMG15024

Nice packaging, 2 pcs of France Tie Rack and Shiseido’s bag for the Shiseido’s promotion the other day.

IMG15021

1 palette of Shiseido’s eyeshadow for RM yang gila sangat ngan make up kan…hamik!

tak cukup gak tak tau lahhh!

IMG15022

saya sebenornya mmg ngah carik base mascara coz base mascara aku yang Loreal dah finished oledi.

sangat2 mencarik, dah tanya RedGlow apa brand yang best. aku dah penah tried Loreal’s base mascara tp gatai lah kan nak gak cuba brand lain. tp rasanya base nih yang hok Shiseido jual RM103. mahalnyaaaaaaaaaa!

IMG15023

ado gak mascara merah!

perkhh

mesti aku turun kaunter shiseido ni kang rembat the mascara nihhh! Pastuh kang aku terus jadi member of Shiseido plak.

IMG15025

wah sukerrrrrrrrrrrrr!!!

sangat2 sukerrrrrrrrrr

tqtqtqqqqqqqqqqqq ye si rambut panjang yang manis single jelita. dan dan puji melambong!

IMG15030

but she brought back home, with 1 big bag of VS!

n malamnya she tambah lagi order….abih dia nak borong Pigments pulok!

So korang bila lagi nak abihkan stock VS nih. Patutnya aku bukak sale bags, macam2 jenis bags tp aku terpaksa pull back coz aku nya LURVE kena dok sticky mode. n next pulak aku ada satu lg advertorial keluar lagi, so midst next week lah yer sale utk bags tu.

To all my VS buyers and customers, PAC, BIORE, SIY, apa saja sale yang kuor through RM, saya and Sirman nak wishing u a thank you. sangat2 berterima kasih. Ramai dah dapat your pack memasing kan?

If everything goes well, we would like to welcome you to …….

Later.

Comment: 15

Red Folie, Red Apron and Red Pretty!

IMG14957

aaa Folli Follie!!!

oren orennnnnnnnnn! parkson tu dah tentu la hang kenal…

wanna see inside? meh meh……..

IMG14958

aku suker gilerrrrrrrrrrrrrr adiah nih! suker suker…

tak penah lg dpt adiah gini seii…apron merahhh ngan apa ke namanya utk tak nak tangan kita dek panas nih. eiii masa ni le aku lupa namanya tauuuuu!

tq kakakkkkkkkkkk

kakak yang tak nak menjaja mukaaaaaaaaaaaaa! eiii sumer nya skang ke main tak nak masuk lam RM, depa cakap, once kuor lam RM, haru biru idup diorg dapat tempias gelemer.

IMG14953

ni plak Red Folie :)

nice packing kan…

sayang nya ku ngan kotak iniiiiii!

IMG14955

IMG14960

this is not in my wishlist, eh aku tak bg wishlist pun….

but still ai appreciate it so much, coz it s RED FOLIE!

to a fren, thank you for remembering this though aku yang nak beli sendiri yg benornya, but not this model, yang gedabak nya model aritu kan. sokay….jam banyak2 pun aku kadang2 kedaung lupa nak pakai.

IMG14983

not just that

sampai umah malam tadi, ye malam kau baru dapat mengadap anak2 aku tuh…

ado parcel sampai kat umah mak ajah.

iskk korang nih…pandai tol tangkap add umah mak ajah aku kan….

IMG14985

Heiress miniature, TGV pass for me and Sirman huiii ni aku kurang paham sket, kena tanya sipolan, Pretty Iman. n MAC’s lip gloss!!! Pretty Iman used to appear in this blog, once upon a time deduluuuuuuuuuuuuu :)

triple gift for Tuesday from my client, my frens and my loyal readers of RM…tqtqtqqqqqqqqqqqq!!!

hari ni mendapat

so it s time to give back….

tak semestinya tak mendapat apa2 korang tak memberi, ingat apa pesanan mak ajah ku. amin alhamdulillah.

YEY!!! SUDAH 2 MILLIONS OREDI!

Comment: 16

From Chakri To Sasa to Coach…

IMG14283

my first time talking with my SIY’s reader over the phone…

tq lah pasal sanggup susah payah menggunakan jalan belakang via ayu the sun utk gigih anto semangat mandrem merah2 huiiii….  IMG14288

red boleh tak lunch kamis ni kan, ko ajak sekali ayu the sun? akak suka lah style dia…

boleh kak…bisa, kalo akak x jadi pun datang, ayu the sun memang akan suka nyibuk mai klcc kak

so hai to korang lah each other sendiri yer

kakak kelabu is my reader, tp dah cam kakak sendiri sokmo lah kami email sms, she s also biore and PAC’s buyer. ayu the sun? itu kalo aku cakap korang tak kenal, ha bukan loyal reader namanya.

korang tau tak Ayu keje kat The Sun yang bukan nama sebenar ek?

IMG14289

tahukah anda

ko makan bunga purple tu kan, leh awet muda….

cer lah try

aku makan tu lah sampai nampak awek muda nih :P

kalo korang jadi muka makin tua, dont blame me kay…… huhuuuuuuuuuuuu!

IMG14291

lunch was sponsored by both ayu the sun and kakak

bergaduh2 nak membayo kan..hamik! share jer lagi senang citer….

saya adalah dibelanja oleh mereka kerana ‘dulang iringan ayu’ hahahhaha, hazablah ko u, baru satu dulang tuh…

IMG14298

kakak pun suka make up…

mai amik half day leave pasal nak beli barang make up kat Sasa…

noone can serve me and frens except Adele…u girls kalo nak pi Sasa KLCC, look for her and mention the lady in red, i dont think she knows Redmummy. cakap jer yang suka datang amik2 gambo, pakai segala blusher concealer Sasa bila datang, she will remember me.

n u gonna get full tip top service from her

bukan macam COACH!! AKU MASUK JE DAH MENJELING! GRRRRRRR

IMG14299

n depa buat make up sasa ni

macam kedai aku pulakkan

segala barang korang nak nerai

sib baik beli berbakul2…

for the shopping yang depa beli, saya entitle utk satu cop lagi, coz more than RM80 kan..

oh aku adalah tidak membeli apa2 kerana aku sudah bengkok :)

lgpun saya sudah tidak boleh barang make up dengan alasan sedarlah diri utk diri sendiri jugak….

eh kowang, sasa ngah sale hebat sampai 31st august, so mascara yang aku dok giler promote brand sasa tu ngah drop to RM29.90!!

IMG14305

oh iklan

adiah dari ayus liza

cantik pulak wrappingnya huiiiiiiiiiiiiii!

Photo1243-1

our next station is to Coach KLCC

tu yang aku hangin tuh

ini ayu tak join lah dia dah kena bambus balik The Sun, aku n kakak je yang pusing2 sana sini beli lkopi itam aku lah, pi Coach tu pun sebagai satu langkah..

tp langkah yang menyakitkan ati aku gak lah

IMG14300

cer korang cakap

muka aku ni muka TAK MAMPU LAH SANGAT KAN NAK PAKAI HANDBAG MAHAL EK??

muka aku ni hanyir lah sangatkan sampai SA Coach tu layan aku cam gampang sajor

tu dulu aku bwk backpack woi yang kena masa kat Coach Pavillion, yang sini, masuk dengan kaler merah jingga, memang muka aku ni cop ‘tak mampu’ lah kot…

terer ek SA depa tuh, leh taku kemiskinan, moderate kaya orang tuh… huiii.

aku nak tunggu AFesyen balik KL lah..once dia mai KL aku nak hangkut dia zass si berlagak2 tu …

takde ke sapa sini yang ada sukusakat ngan Coach KLCC or Pavillion ek, rasa aku nak report je budak2 tu nya attitude lah…

IMG14323

my merah jingga were brought by vshub :)

Kalau service ko bagus, aku puji aku seru2 lambung nama ko di sini.

aku akan kembali dan kembali coz aku mengenang service ko..budi bahasa ko

tp bila ko dah bagi palat nya service, ko nak suh aku datang re-visit pun aku pikir 18 juta kali. aku mogok aku jaja lam blog…nak masuk butik ko pun aku takut

eikkk!

Comment: 39

Bruneian visits…..

IMG12575

Mrs G and her sis in law…

IMG12576

Mr G and Mrs G…

itik gembo gembo…

nice gembo gembo’s name. apa makna gembo2?

kamu ingat lagi aritu aku ada letak BMM, kisah seorang saudara kita yang nak mai kl tp nak carik supir ala2 pak sulis, nak carik tport yang leh bawak depa berjalan satu kl, for 7 family members. inilah orangnya. My readers from Brunei. we set a date to meet, only in KLCC.

Lunch on Friday, Santini. Abih makan, Mr G cabut to solat jumaat. while me, Mrs G and SIL, berborak melayan cerita Mazuin Hamzah hahahahah and Azrina. wahhh!

Both Mr and Mrs G are my blog readers, also PARM’s readers ha kau..ramai bonar PARM tuh, aku sekali arungkan jer!

IMG12580

Sejam lebih makan, soksek soksek…

Nadh, akak tunjuk ko nya YM tu live terus to Mrs G! Kak Ann – laju betul orang Spore bau my meeting wt Mr and Mrs G. Half of PARM dah met up Mr and Mrs G, saya nak ke Brunei aiyooo donno when. Tapi since Mr and Mrs G turun KL, duduk pun tinggal near by ngan KLCC, the only time yang match, lunch on Friday.

waktu lain aku enggak bisa sik…

thanks for coming down to meet me, n to the G’s family – mintak waive kak oi the RM50 per day, internet charges! gilo hapo dok hotel kat 10 hari, depa tak nak bagi waive. meh aku taji sket hotel ko tuh!!

IMG12587

Red Family dapat ole2 dari Brunei…keropok udang.

hemm…

aku bukak bagi sirman ngap..

alo cik merah, ni lom goreng lah.

ler kena goreng dulu ke hiks..

wokeyy, nanti kugorengkan.

IMG12586

Face Painting!!

finally, dari brunei datangnya….for the 2 kiddos.

menda ni dapat jer bukan budak2 yang over, aku yang terlebih over hahahahaha, sangat teruja suka betul bila dapat. yelah aku carik kat byk tempat lam kl, nan ado. sudahnya Mrs G bawakkan all the way from Brunei. terima kasih ye orang2 brunei :)

IMG12599IMG12598

malam tu jugak kugodam….

mummy, adik nak painting macam muka Reddy

ha? ooo jadi miau miau ek

mak ko tak geti melukis, bantai je lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

tapi painting ni tak siap lagik…

tunggu ke peringkat seterusnya, tantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

to brunei ppl, Mr and Mrs G and the whole family members, selamat datang dan selamat pulang kembali ke Brunei soon. ada lagi readers saya dari Brunei nak mai KL, do roger me.

atau dari mana sapa saja kamu berada..

nak tunggu aku ke tempat korang, wallahualam. no plan at all.

MAS, mana ticket paris bali aku nih??

Comment: 10