Shiseido

Bonus Entry For Saturday!

IMG15155

kak red, lunch ngan Liza arini jangan lupaaa

aaa ok ok can can tp akak nak pi jumpa orang luh pastu akak nak pi carik base mascara akak lu pastu baru akak join korang jumpa liza, eh nak ikut akak ke lu?

boleh nak ikut gak…

jom jom

kita tadah muka kat isetan jommmmmmmmmmmm!

Amoi Shu

ai nak base mascara

ha you try ini lah


IMG15149

mascara’s base of Shu Uemura

pastu cam biasa

aku lupa harganya kannnnnnnnnnnnnnn!

dia pakai base jer

mascara tak nak pakai! cittt!

pastu dia buat Shu Uemura cam kaunter dia hahahaha, ai like it so much. dah ikut pangai aku dahhhhhhhhhh! bestbest pi Shu, leh touch up macam2 muka tuh.  but aku tak beli pun yang base Shu

not even base Shu, satu hapa base pun aku tak beli!

IMG15158

remember hari tu aku bukak entry mascara Shiseido merah kan?

kat sini kan depa serve korang hulamakkkkkkkkkkkk, first class. sama ngan Shu Uemura and Clinique layan aku lah. memang tip top….

so let s try the mascara camner, siap ada eyeliner merah gak tuh

IMG15162 IMG15164

hemm…pas dah pakai

tak nampak merah punggggggggg! aku singgah Dior coz RedGlow said the mascara of Dior memang baguih, tp takdak base, SA Dior cakap mascara Shiseido aku ni ok ok lah so so, mmg tak nampak merah pun. nampak brown purple gitu lah…

Hallu adik yang kat Indon tuh, Zafira – akak takde masa lagi nak pi kedai jam bawah tu cekkan Dior jam ko tuh tp akak sempat pi Dior boutique tp depa tak de pulak jual jam. so akak nanti pi lagi ek next week….

sesabo tauuuuuuuuu

IMG15166

Saya juga telah dibooked oleh Liza untuk makan secara percuma silih berganti pada hari jumaat yer.so aku wallopppppppppp! She said to treat me for getting her a seat at the Shiseido’s workshop. waaa, syok nih…bagi slot make up pun dpt makan cumacuma sesado.

aku dah ada new fav menu kat Santini since chicken curry depa dah discontinued. aku akan order Shark Fin Soup!!! serious sedappppppppppppppppppp!

IMG15178

oh btw, the boy next to Liza is Pak Andam, Ajeet. Anw kan Ajeet, jari jemari mu akan lebih hebat kalau kita tidak akan berhenti belajar. do you know that he went to make up class under Nurul Shukor, whuiiii, RedGlow pun pi sama tau. so why dont pasnih Ajeet enroll masuk kelas RedGlow. Bayangkan saya seorang yang tak geti make up, asas pun yilek, tetiba boleh pandai sketlah coz saya masuk kelas RedGlow. So ajeet kalau awak pun pandai mengandam, bayangkan gak kalau awak enroll kelas RedGlow, serious, ko leh caras Nurul Shukor kayyyyyyyyy!

to girls and boy, dont mention bout our project pas makan lah yer…as ai said again, after 10 years kalau Ajeet dah caras Nurul Shukor, jangan lupa pulak sapa Redmummy kay..

hemm panjang tarbiah aku kat budak Ajeet nih.

Liza – shark fin tu sedappppppppppppppppppp! pasnih kena diet balik makan soup tu jer, sedappp nyam nyam nyammmmmmm, gambo entah tak jadik, tangan aku gigil! Moga bertambah murahlah rezeki mu, and semoga your wish to get a new Lenovo berkesudahan dengan mudahnya wahhhhhhh, alo alo, jumpa Nick kat Lenovo Midvalley if you all nak dpt free gift memacam.

but remember, must mention REDMUMMY dekat Nick! if not, bley jalannnnnnnn….nan ado ko dpt yang gah gah.

IMG15172

IMG15175

sebab aku tamak

meh pakai dedua jam tangan kat tangan sendiri. dedua adiah dari kawan2 perempuan ku gak. Titus and Foli Folie!! aku dah tukarkan tali jam Folie tuh to the red one, terus pakai, ai likeeeeeeeeeee….

so leh lah tukar2 yek kan pasnih

at least untuk pertama kalinya dalam 5 taun nih, aku ada gak jam tangan yang bukan warna merah yakni Titus. tetapi Red Foli Folie adalah confirm dok dalam The Red collection. eh mana lah tau, ada orang tv ke radio ke paper ke  MAJALAH KE nak panggil aku lg kan, so leh lah tayang bayang lagi segala koleksi merah mar……

hah

panjang plak entry nih

ari sabtu biasanya pependek kan

tp aku bagi bonus lah

sbb smlm terkurang entry kannnnnnnnnnnn!

thank you redmummy :)

Comment: 13

Eclipse to VS…

IMG15012

aloaloo sapa ke yang suh akak pi eclipse dptkan ko kasut goyang2 tu ha? size 6 yilekkkkkkkkkkkk! tinggal size adoi, lupa! IMG15013

the new arrival of Eclipse…

cantikkkkkkkkkkkkkk! 5 inci :)

IMG15015

my fav SA di Eclipse, cantik simple matanya….lawa kan lawaaaaaaaaaaaaaaa

tp dia tak suka keje kat MAC ke or any cosmetics department, wpun dia mahir handal make up. dia lebih suka keja kat Eclipse godam2 baju kasut n accessories…

IMG15016

siap sanggul mak limah tuh

camne le kalo akak pakai tuh, tak penah pun try…

RedGlow………………… oh redglow ada kelas belajar menyanggul rambut. Sapa nak attend ek? jom kita pi kelas sesama nak?

IMG15014

a fren bought the latest arrival of Eclipse. aku dari aritu nampak kasut nih tp tak heran pun nak amik. but bila tengok heelnya yang unik, macam terterterrrrrrr jebak sama nak amik.

yes ai have membership card for Eclipse, my fren terus rembat kasut nih!

IMG15018

tu lah masalahnya menjadi Personal Shopper again! aku pun ikut sama beli! beza kami lain size jer…ya udah dedua pakai 2 kasut yang sama, tp sib baik dia keje kat ulu ujung dunia, so takdelah secemolot kasut sesama kaler n design kan…

IMG15028

Cashmere VS, latest edition

oh dia tak beli satu perfume tu je yang yang oi….

dia borong sekali 7 barang VS, body mist je sampai 2 kotak lah, lotion, body butter, perfumes je berbotol2….

IMG15026

rambut dia lawaaaaaa, orangnya genit seksi and sangat cantikkkkkkkkkkkk!

akak letak muka kat RM boleh dak?

jangan kak jangannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

apesal ko takut sangat ha masuk RM?

tak nak kak tak nak, saya tak sanggup lah kak, readers akak beribu2 tak mau kak tak mauuuuuu!

eh sipolan jejaka2 hensem tak hensem, she is still single and available :)

you can contact me ahahhahahaha.

IMG15024

Nice packaging, 2 pcs of France Tie Rack and Shiseido’s bag for the Shiseido’s promotion the other day.

IMG15021

1 palette of Shiseido’s eyeshadow for RM yang gila sangat ngan make up kan…hamik!

tak cukup gak tak tau lahhh!

IMG15022

saya sebenornya mmg ngah carik base mascara coz base mascara aku yang Loreal dah finished oledi.

sangat2 mencarik, dah tanya RedGlow apa brand yang best. aku dah penah tried Loreal’s base mascara tp gatai lah kan nak gak cuba brand lain. tp rasanya base nih yang hok Shiseido jual RM103. mahalnyaaaaaaaaaa!

IMG15023

ado gak mascara merah!

perkhh

mesti aku turun kaunter shiseido ni kang rembat the mascara nihhh! Pastuh kang aku terus jadi member of Shiseido plak.

IMG15025

wah sukerrrrrrrrrrrrr!!!

sangat2 sukerrrrrrrrrr

tqtqtqqqqqqqqqqqq ye si rambut panjang yang manis single jelita. dan dan puji melambong!

IMG15030

but she brought back home, with 1 big bag of VS!

n malamnya she tambah lagi order….abih dia nak borong Pigments pulok!

So korang bila lagi nak abihkan stock VS nih. Patutnya aku bukak sale bags, macam2 jenis bags tp aku terpaksa pull back coz aku nya LURVE kena dok sticky mode. n next pulak aku ada satu lg advertorial keluar lagi, so midst next week lah yer sale utk bags tu.

To all my VS buyers and customers, PAC, BIORE, SIY, apa saja sale yang kuor through RM, saya and Sirman nak wishing u a thank you. sangat2 berterima kasih. Ramai dah dapat your pack memasing kan?

If everything goes well, we would like to welcome you to …….

Later.

Comment: 15

Shiseido MakeUp Workshop!!!

shiseido

frankly speaking, kalau awak mesra alam ngan saya, kalau awak baik ngan saya, saya akan nominate awak utk attend apa2 ajer event or promotion yang RM dapat.

sebab ai told you yesterday, saya akan acknowledge kamu queitly, due to this invite gak, i m entitled to bring 3 loyal readers yang sudah pun saya announced to them privately. The 3 aweks will blog bout it next week. Yes, they dont have to pay any single cent under the name of RM.

but the sad part is, ai m not able to attend, wpun saya tidak dapat hadhir, doesnt mean saya tak panjangkan pada kamu, n enjoy your day with Shiseido. I have other commitment, ada advertorial job yang aku kena cover which aku dah commit sejak berbulan yang lampau…

shiseido2

Paham tak ngan promo Shiseido nih? dok paham?

ye kena bayau RM150 tp in return ko dapat product Shiseido yang sama harga ko bayau tuh, ko leh belajar main make up make up by Shiseido’s prof make up artist, ko leh dpt lagik door gifts worth RM160! see see….berdouble triple benefits ko dapat kayyyyyyyyyyyy!

mau?

kalo mau, do contact me, ai will divert you to someone special in my RM’s blog. kalo aku jaja number dia kat sini, dah tak surpriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

Comment: 29