Watch

Bayau lebih takper, janji… :)

IMG_4883

sepesen brand, warna berbeza. Got one more in dark blue but hilang dek anak bujang sulong aku tuh. So since Zeeshan is still tangan kecik so takde le jam for him hehehhee

Malam tu kita pakai sesama, I am sure boleh guess le mana satu tangan aku pun hahaha….no high end brand but the smile to our family specially for the kids coz tengok the parents pun into pakai jam sama macam depa is priceless. Jam abang kakak pun actually semua nih hiks…

 IMG_4762 (2)

well ok akak nak cite le ni baju meletop konon nak pakai raya tapi dah pakai sarung kat Casa Ombak arituh. So jadinya akak tengok baju ni kat Isetan nun, harganya memang le mahal but because I tak explore my eyes to other social medias jadi padahnya di situ. Dah lepas beli baru tetengok online market jual, hishh, sakitnya hati aku.

So this fishtail baju kononnya ok ler akak beli tengok cam cantik le sangatkan. Harganya when i paid for it was RM189 but i utilised my vouchers so i guna my cash about RM60 macam tu lah. Lelain sume vouchers.

Then konon nak pakai at one of the rayas le kan, but malamnya, akak scroll scroll itu ig, aku tengok eh melambakkkkkkkkkkkkknya orang jual, siap dengan kain pulak tu. Akak beli just the top without kain suor bagai tau.

Depa pulak jual from the price range of RM120-135! gamaknya kalau kat luar ada yang below RM100 kot hishh…sakitnya hati ku disiniiii.

 

IMG_4734

so because of that I decided to pakai for Casa Ombak event. Jadi tak yah pakai raya so orang yang beli2 tu konon nak pakai masa raya tu, dah rugi gak ler coz ai is dah pakai dulu muahahahah. Sakit hati punya pasal bayau RM189 gitu kan.

Jadi takper, ruginya sebab bayar mahal, but untungnya aku dah pakai dulu posing2 sebelum orang lain dok sibuk pakai for raya. Kehkehkeh….ai is so brilliant (walaupunnnnnnnnnnnnnn…..)

Comment: 4

The watches collection…

Since last year, aku gila kumpul jam yang bukan branded at all. I know that people dok kata aku ni dok pakai branded stuff jer, not it s not, aku masih lagi pakai yang no branded gak (though yang branded masih lagi I collect too). The reason pun aku pakai yang non branded ni, cap ayam segala bagai ni coz of the design and the colours. It s like having them macam pakai gelang tangan. Tak berdosa pun pakai yang takde brand heh.

Ada jugak jam yang aku pakai nih, lepas 3,4 kali pakai, mati terus batterinya hahahaa…pastu bila tukar battery pun masih lagi kojol means memang not meant to pakai lama ler kan, but aku still pakai gak. Apa adahal kalau pakai jam mati pun, bukan orang tau hiks…

So let s have a look on the collection, which i have been collecting since end of last year till now (still buying if I berkenan).

 

IMG_0515

The orange ni sangat cantik, memang orang tak nampak macam jam, more to gelang tangan too

IMG_0517

sama gak ngan nih, macam gelang tangan gak, very the pearly.

IMG_0520

this yellow, i love it so much, because aku suka sayang sangat, I bought lagi 3 colours (dalam ni ada 2 jer). Another colours tu in blue, pink and black. Ni macam bangle, sauk je.

IMG_0946

ini dah arwah hahahaa but boleh le lagi pakai

IMG_1037

this is so purple, match bila akak pakai ngan baju purple le ala2 kan, a bangle too

IMG_1430

ini bila darurat, place in the car in case lupa nak sarung jam dari rumah so dah ada back up in the car. I do have few pcs dalam kereta and also at my office, semua back up if terlupa pakai dari rumah ler

IMG_1435

so bling bling…

 

IMG_1382

very the flowery

IMG_1383

 oh dari sisi rupanya

IMG_3487

bunga hitam pulak…

IMG_3488

pun bling bling…

IMG_3491

light pink, kaler yang sangat jarang akak pakai

IMG_4573

ini best gak, memang orang tak tau ni jam pun bila dia dah tutup begini

IMG_4575

but if kita selak sikit…hehhehe cak kuor jamnya

IMG_4509

oh the blue yang akak beli sama ngan yellow black and pink, my fav sangat

IMG_0641

this was the last collection. For this one, i bought extra pcs, for the raya gifts, jadi yang berkenaan akan dapat pakai ni sama2 ngan Kak Red too hehehee

IMG_4013

I tak put all of the watches dalam gambar ni or even in the storage box, ada merata2 lagi somewhere and tak rajin semuanya nak letak gambar. I think as of now i have collected more than 50pcs of watches (tak cukup semua pun akak letak lam nih). So though I m still buying the designers or branded stuff, tapi dalam masa yang sama akak beli jugak yang takde brand. No issue for me, as long as the design is like bangles or gelang tangan, sangatlah akak suka collect.

Ada jugak jam yang unisex, so of cos kalau jam2 macam tu memang akan kena tibai by my husband and Abang ler kan…

I beli merata2, ada yang kirim member dari overseas, ada yang online ada yang as I nampak everywhere too…kalau dah gila shopping, collect jam cap hayam pun tak kisah loh.

Comment: 9

Menggila shopping wpun membuncit!

IMG00812-20110615-1351

which one is nicer?

IMG00813-20110615-1354the gold!!

brown and gold tu lawa kan?? kan kan!!

tapi abaikanlah…geram coz takde sale for this and i m not willing to pay that much for this watch…

IMG00841-20110618-1428

then few days later i pi visit Aigner The Gardens…

eh eh ada yang brown and gold jugaklah!

IMG_5411

wpun tak segah like the one in Aigner Boutique KLCC…but brown and gold tu dah kira sepackagelah!

IMG_5190

Not just that, i dapat cilok the double points of Isetan for getting my Fendi

IMG_5400

n the brown gold of Aigner

semua nih aku dah beli lama ler, sebulan lebih kot.  baru je hah kuor RM.

IMG_5671

Burberry ni cimut comeinya ko! ni lah dalam sejarah jam tangan aku paling kecik dalam koleksi, memang tak pernah lagi aku ada jam dimensions nya kecik. tengok gambar cam besau. This Burberry I beli from Princess Victoria Stylo.

korang perasan kan sume jam tangan aku skang jenis leather strap jer, takde steel one coz tangan ai dah mengembang yoep. aku pemalas nak pergi sambungkan besi jam2 lama aku tuh, kang dah beranak, mengurus balik so kena lak bukak, eh kuasa. sume jam2 tu dah simpan pun. pakai leather strap je skang, tangan besau penumbuk dah skang nih.

cincin pun sama gak, mana yang jari tengah kena pakai ke jari kelingking, jari kelingking dok dendiam simpan, takkan nak pakai jari kenit tu kan…

nak beli cincin baru semata2 memboyot hahahaha, idok le teman.

Comment: 42

the D the K the N the Y!

IMG01236-20100721-2109

oh nampak sedap, tapi rasanya macam tak sedap… :)

IMG01237-20100721-2109

ni pun nampak sedap but orangnya makan tak cakap sedap pung :)

IMG01235-20100721-2109

ini sedapppp! baked fish, tapi kentang + ulam tuh aku campak kat the girls, aku makan fish tu semata2!

IMG01241-20100721-2136

Yanok, Rose and Sid – tak cukup korum lagik, Ayuthesun kena bertapa kat TheSun till malam buta.  iskk sian ko yek. Dila pulak mana boleh…MY HUBBY nya kan ado, orang baru kawin ko, ape barang nak meet up kalau baik tenung2 lakinya tuh…ehhehehee. so i bought 5 movie tickets of Street Dance for me and GBM girls, except for Dila. but malangnya Ayu dah tak dapat nak turn up, 1 tix extra tuh kita org buat letak handbags memasing.

itupun kan ada orang tuh siap duduk kat tpt yang extra aku beli tuh, apehal ko, bangun bangun, seat tu berbayo yek. Yanok laju jer letak barang2 dia :)

Oh citer Street Dance tu from Aus, hemm hemm. kalo ko ada masalah, tak nak pikir banyak,  poi je lah tengok citer nya. street dance and ballet bergabung, pastuh susun atur cerita pun very the predictable, dah tau apa ending apa jadi selepas2 tuh. ok jer lah.

IMG01245-20100721-2146

kek for them, donno diorg kata tak sedap, aku tak makan. dah full with hot choc + baked fish

IMG01246-20100721-2146

kek for me from them, pun aku tak makan, but yanok ngap, aku makan strawberry tu jer, katanya merah kan!

IMG01248-20100721-2147

pretending….

IMG01250-20100721-2148

drama queen

IMG01251-20100721-2149

ko hado??

IMG01253-20100721-2150

wpun hanya DKNY! **kena sebut gini coz nanti ada yang buat issue, ELEH AKU PAKAI TAG HEUER lagi hebat than DKNY! amboi cili mulut tu kang nak?

IMG01254-20100721-2152

KIASU!

IMG01267-20100722-1319

eh eh…pangai buruk tollah, asal ulam dalca je ko buang ke tepi kan…itulah satu pangai RM yang buruk, aku mmg tak gemor dalca and ulam2 sayur bagai nih. sayur pun aku makan memilih2….

IMG01268-20100722-1351

ahah the next day pompuan ni nak amik barang dari aku, and showing off her new red Long Champ…nice cantik comel  lote. i used to have this too, it was my first designer handbag, but now no more, i sold it oredy. Oh she got the Long Champ from Harrods London uuuuu….as a gift lagik.  baik hati kan sapa yang adiahkan kat dia tuh? dengonya her gang oso ramai dapat. apasal korang dapat, tapi aku tak dapat??

IMG01257-20100721-2153

can act as bracelet

anw, jam tu dah watamat…depa dah amik balik coz ada orang tu fussy bonar! diorg pergi bawak tukarlah! ahahhaha….tq for the sweet silver DKNY, taun depan nak Tag ke Omega pulak yek, demand giler aku macam GBM nak melayan! tapi kalau taun depan bagi TAG Omega matiklah aku kena upgradekan lagik se-value with the TAG Omega.

ni hangpa jangan boring yek, cite present nih sebenornya dah abis, but sebab jumpa orang lambat kan, ada yang still dalam perjalanan lagi, so kira macam berminggu2 la kuornya.  Lek lah weih, i havent opened the protected entry yet yang dulu ke main orang nak tengok. baru tunjuk apa orang bagi nih jer. Hadiah aku dapat, lagilah wajib show show show!

Eh chop chop, aku ada benda nak give away kat korang – FOC! nanti aku shout yek, only for the first 40 readers sahaja. keep on checking RM yek :)

Comment: 22

9th Year Anniversary Gift to Sirman…

IMG19640

nice box, red colour….

an anniversary gift from a wife to a husband. so that he will keep his mouth shut, tak yah nak bising kata si bini dok beli hbag mahal sokmo yek….

anniversary ni is supposedly bulan depan/jan tapi memang sengaja diberi awal, sebab si bininya mengejarkan Sale hahahahaha…kalo idak kang takde sale manyak rugi wooooo! hidup kena pandai berjimat cermat.

IMG19670

at nite, a black coffee is served to the wife for the Tissot that he got. black coffee jer?

bila dia nak tanya…you nak apa ek anniversary bulan depan? sampai sudah tak tanya2…ke dia tau aku nak jawab apa ehehhehehe….so baik dia diam tidak bersoalan.

Aku tak mampu nak bagi Omega ke Rolex ke…Tissot je lah yang aku leh bagi, itupun kira duit berkali2 hahahahaa, terbayang2 plak kat Miu Miu bila nak bayo Tissot ni. but demi suami yang sesatunya yang aku ado, investlah sket.

again, konsep tutup mulut harus kita praktikkan kay, banyak lagi hbags aku nak beli nih…

anw, after months of waiting,  Sirman has finally updated his blog!

Comment: 17