Readers

Ms Informer…

zara’s pinky

guess orange watch

Liz Clairbone’s black hbag

nine west’s high heels

lepas tu dia x larat pakai kasut tu and ajak aku pi Eclipse, sesungguh ni nak beli kasut yang serupa ngan kak merah dia…huhuuu, jam tu beli jam tu gak dia pakai, simpan kasut mahalnya

anyone minat nak beli nine west ni? she bought at RM350 kot and baru pakai 2,3 kali..selling price at RM100, size 8

Macam biasalah, gambar Ms Informer harus kuor sipi2…dia kan sangat jelita katanya…

Siapa Ms Informer, oh malas nak citer, kang cakap panjang lebar pun ada yang x paham gak..so baik lah simpan2 saje, my loyal readers yang bertaun2 tau lah sapa orangnya.

naik je opis kan, aku cam pengsan kepanasanhazab pasal isetan tu macam x de aircond jer, tak tau lah pasal org beribu ramai shopping ke hapa tp mmg panas je..dahlah ai pakai red shawl.

oh aku pakai shawl coz button baju putih aku tu asik terbukak je lah :P . pasni kena simpanlah baju putih tu, x leh pakai dah….

Comment: 7

Nyamnyamm…

Seminggu adalah 2,3 kali aku makan chicken curry ni, sodap sesangat!

RM14.90 (nasi putih, chicken curry, acar + drink) @ Santini KLCC.

banyak kali dah aku promote, sbb tiap kali aku promote tiap kali tu lah soalan sama yang datang… :)

pls understand here that the promotion in my blog is not by races, doesnt matter u are chinese malay indian even mat salleh i will surely blog and promote. i ve given opportunities for few malays, some have agreed on the promotion but that s not my prob if they dont come out wt sample banners, draft entry so on. so, dont judge lah kalau aku dok promote other business yet the one yang nak aku promote dok x bagi lagi apa2 (they know who they are)….

We are malaysian, i dont mind mixing around wt any races as long as you have good heart. Sudah banyak malay’s business yang saya bantu promote cuma mungkin lately ni awak x perasan. yang pernah kuor lam blog for my promotion spt contoh nurul diari, otam, ween cupcakes etcs ramai lagi … :)

**Kindly respect my other races readers pls…redmummy.com ada pembaca dari berbilang bangsa, some of them like heart devilsh, chyntia, josh, rick, vilves, vernon mr manager and ramai lagi just to name a few.

Tapi terima kasih kerana mengingatkan saya dan menegur, insyallah, i ll blog with more diplomacy…

Comment: 7

Kelabu asap….

saya bawak itu eclipse hbag utk this week, n smlm saya pakai itu kasut charles & keith, hemm baru kuperasan bih kurang jer warnanya dedua tuh…

pastu ni pun sama gak kaler nye kan….

kebtulan jer, no more this colour lah. x perasanlah pulak ada kaler bih kurang wpun design lelain…

**hey u dont complaint if the entries macam tah hape2, at least i tried so hard to post as many entries as i can…wallop gak kang! Read this pls…

It’s ok redmummy. as long as you update the blog I’ve consider myself lucky. I just love the way you write. I do blog hopping but it’s always ur blog that I will visit every day. The blog is simply unpretentious, honest and funny at the same time. Readers yang complaint entry sikit tu memang tak patutlah. I know how professional you are when it comes to work and keeping a famous blog and at the same time being a loving mother with a caring husband to boot, you deserved me to tabik spring  redmummy.  You really do!

So, don’t feel guilty if you can’t answer my email. I have plenty of time here but as long as you update the blog, I’m a happy client! he he hehe…

Comment: 9

Nak berkenalan???

single, 23 years old

sek.ren.keb.jln bahagia, sek.men.keb.mentakab, PNC international college of nursing and health sciences

Occupation:student nurse merangkap bakal nurse kkm yg baik

Affiliations:berjaya ekonomi, save point supermarket, L&WONG trading sdn.bhd, the store mentakab

Hobbies and Interests:baca novel

Favorite Books:meniti mimpi, mencari cinta

Favorite Movies:cinta, devdas, tentang dia

Favorite Music:semua layan

Favorite TV Shows:drama love letter, all about eve, i have a date with spring

Zodiac Sign:Taurus

About Me: entahlah….tp kadang2 mudah marah.pagi2 suka menyanyi.

Who I Want to Meet:fahrin ahmad(pakwe aku dalam mimpi…..huhuhu) , watak ahmad faris dalam novel mencari cinta.nampak cam best je

***********************************************8

Someone sent an email to me, saying that she wants me to upload this entry into my blog urgently. How urgent tu aku x tahulah coz i posted this entry 24 hours after i got the email, not so fast lah ye…

Motif email dikatanya that the description yang kat atas2 ni untuk sesapa yang nak mengenali the lady, ler dah jadi tpt mencari kenalan pulak blog aku ni kan..ha berkenan?

Tetapi sesatu yang dapat kugambarkan from the emaillah kan…ni aku x nak pastelah, one thing jer…

‘dont tease me’

ya udah!

Comment: 25

Lunch wt Sirman at KLCC…

hiks…kan saya makan bapak udang tu kan, saya cakap kalau sirman ada sahaja baru saya akan makan, makanya hari mengidam saya termakbul juga bila suamiku yang setaun sekali nak datang lunch ngan wife kat klcc pun payah yer…

actually sirman ada mtg around my area, so singgahlah dia mai lunch kat klcc, maunya tidak kan, dah pakai keter baru x kan x leh nak menonong mai jumpa bini :P

ini jumlah yang sirman bagi duit, bukan jumlah harga bayaran udang tu yer

dari 50 hinggit, ini belennya

sirman makan mee goreng mamak

ini jumlah keseluruhan, saya sungguh berminatlah nak tau berapa hinggit itu udang yang aku tereban :)

25 hinggit untuk seketul bapak udang hameed klcc hokeyyyyyyy!!!

Sally and Ayu azizi – awek tudung coklat tu (ayu azizi) tetiba ‘hai kak red’

tergelak besau aku ‘aaaa, u are my reader!’

keciknya dunia kan, kalau biasa jumpa readers tepi2 jer, tetengah jalan, ni ha kau dok sblh lagi ha. kebetulan meja sblh dia tu kosong, so aku tanya lah tpt tu ada org tak. dia x ckp lg dia reader aku pdhal dia dah nampak aku ngan sirman melilau2 carik tpt duduk.

bila aku dah sengih2 nak membedal si bapak udang, barulah dia negoq..nice to meet u ayu. and salam to sally yer.

saya sebenarnya terlampau excited dapat makan itu udang, setelah bertaun teringin sangat nak makan, bukan sbb harganya mahal eh mmg bapak mahal pun tp sebab saya malu nak amik.

so masa sirman ada ni lah, dia le yang ‘mamak, itu udang besar satu kasi kerat sebelah, wife saya mau makan’ cakap punyalah kuat lak tu, weii malu ai tau orang dengoq.

dok je kat meja, org2 sblh macam muskil je tengok tembolok pompuan ni amboi badan kecik tp makan udang x hengat…..

alhamdulillah, dapat gak saya makan

berapa star saya nak bagi udang 25 hinggit ni, 1 star dari 5! ye u, x sodap, rasa biasa jer, luor punyalah bapak gajah besau tapi isi dalam alahai, keciknya ngan rasa biasa jer ngan sejuknya lagi should ask them to reheat sket….

koman2 entry teringin ni, terbalas lah sudah. so no more udang galah from hameed. tapi kan u, kalau bukan di khalayak ramai, mau aku buat pangai gegirl, sedut2 segala kulit udang tu. but u know, heheheehe nak amik udang pun malu, apatah lagi aku nak menyedut bapak udang ni kat lam food court.

ni kalau gegirl nampak, satu ketul tu x ckp utk dia, mau 3,4 ketul…bayangkan kalo 4 ekor bapak udang ni dia mintak, wallah!!!

Comment: 15