Readers

Email pun jadi issue meh?

Salam kak red

kenapa aritu saya email kak red,tp sirman yang jawabkan email tuh?semalam pun saya hantar lagi email, pun sirman yang jawabkan.kenapa kak red tak menjawab email yang saya hantar for you.

Laila

Salam Laila….

sebab kenapa email kamu dijawab oleh sirman:

1. kamu bertanya tentang advertorial in RM, sudah diulang tayang cakap banyak kali, anything related to advertorial process, ict bersama sirman, currency excel, something yang sirman kena jawab, mestilah dia yang handle. bukan saya.

camni ye, RM ni memang lah talking bout redmummy herself, but it s a teamwork, with sirman. he is the manager of RM. he manages my blog, he manages the nuffnang, he manages the advertorial that i m supposed to take or reject, he is the one behind the successful of RM.

tapi tolong kuor bersuara sikit sapa yang anto email tp tipulah kalau x penah dpt answer from me, from redmummy sendiri. mostly sume yang anto tuh dpt kan? kan kan? ai mean ko tanya pasal pak sulis aku yg jawab email ko tuh, ko tanya pasal nak makan kat santini pun akak yang jawab, ko tanya pasal nak emm, abang gegirl pun akak yang jawab kan kan kan?

ha…tak semua emails sirman handle, yang tertentu sahaja. for advertorial plak, after korang dah final stage discussion ngan sirman, baru aku on the board. kalau baru nak bincang camne gi mana hallu hai, tu sirman nya stage.

atau ngan kata lain dia gini, sirman is the manager, RM is the product/artist. so dia buat mana yang dia rasa dia kena handle, pastuh baru dia taram campak kat aku. gitu….

2% lam entry RM, sirman yang buat, the rest atas bahu aku yang memikul yooo.

so adakah saya menjawab soalan anda…

halohai, jawab emails pun boleh jadi issue gak…

kotlah ada yang tak tau kan…

Sirman is the manager of RM, sirman is the daddy to abang and gegirl, sirman is the husband to the owner of this red blog. sirman is my superman….ahahahhahah

Comment: 28

Promotion and Business deal…

untitled2

ulangan benda2 yang sama setiap kali ada orang overlooked baca lam blog aku….

sapa2 mau advertise pls contact sirman, antara our clients:

1. Second Bargain Box

2. Home School

3. QT Brooch

4. Make Up Class

kami ada a few package/options untuk pengiklanan ni, but you need to communicate with Sirman, this is his contact.

gbm

otherwise, kamu jugak boleh promote bilang reramai kat GBM, lamtuh aku agak kurang memekak, coz aku kan kepoh2 kat lam RM nih jer. lam tuh pun ada link dia direct lam RM nih, kita buat means korang baca blog aku nih, ada lah jugak hapdet lam GBM yang korang boleh nampak….

yang dalam GBM forum nih, up to korang lah nak promote camne, letak gambo pun boleh, x de sapa marah…

segala macam benda gossip, sharing infomariton, soal jawab, Jual Beli etcs pun boleh letak promote lam tuh.

but memang ramai yang tanya napa aku diam je lam forum tuh kan

wuiii

kalau satu entry per day, mak boleh duduk mokak2 lam GBM weih

tp ni entry/assignment/keje….anak2 family lagik, huh, tak kelaratan sangatlah. mbe bolehlah tp ari2 sokmo selalu idok boleh yer…

s

ha gini…ramai yang promote barang2 ke blog ke hapa ke lam nih lah…

actually aku pun ada gak buat free promotion lam RM nih, but mainly for kawan2 lah. cam ms informer jual barang2 baju kasut lama dia, cam linda tudung and takde charge lah coz depa kawan2 kan….but still doesnt mean aku tak help you out. ada banyak cabang seni aku leh cuba promote korang nya product business etcs.

so gang, kalau nak promote hapa2korang nya business ke jual garage sale pun, leh letak kat GBM, kalau nak letak kat main page RM pun boleh takde sapo marah mar…but you need to get in touch with sirman. yang nak sticky mode pun boleh, bape ari sticky mode pun boleh.

but yang sokmo sticky mode tuh biasonya under nuffnang :)

aku kena buat entry nih coz ari2 adalah lam 3-7 emails aku dapat mintak promotekan barang korang, but tulah, kang dah jadi cam blog iklan jual barang2 lak blog aku nih. once in  a while bolehlah kan…like once or twice a week gitu.

happy :)

oh cuti kita 3 ari minggu nih kan..

ai like….

Comment: 8

Stroller utk dijual…

Kak Red,

Boleh tak Gina nak minta tolong Kak Red war-warkan dalam blog akak psl Gina nak jual stroller anak. Husband nak tukar yang lain pulak. Conditionnya masih okay..beli dalam 3 bulan, pakai pun tak lama baru beberapa kali aje pakai. Kalau depa berminat boleh email at gina_manan@yahoo.com. Here, I enclosed the picture of the stroller. Thanks Kak…jasamu amat dikenang.

Love,
Gina

01

02

Gina tak stated the price for the stroller, so korang kena roger Gina sendiri kay untuk dptkan harga etcs ke diskaun bagai. dont ask me kayyyyyyy!

Comment: 10

Bersama Mak Merah

Salam,

kak, nk mintak tolong advertise kat blog akk pasal  kes rompak rumah yang bru je berlaku. untuk kebaikan semua supaya lebih berhati-hati. blog akk ramai readers. Insyaallah dapat sebarkan dengan cepat.

tn

Gambar lelaki kat atas tu kalau sesapa yang jumpa disekitar rumah anda semua diharapkan anda semua kat sini berjaga-jaga terutama sekali bagi yang tinggal dikawasan Ampang & Pandan Indah, Berbadan Sama dan agak nampak bergaya,langsung tak nampak macam perompak. Kenderaan yang digunakan waktu operasi adalah jenis Proton Wira,warna biru metallic. Kawasan terakhir yang aku dapat tau di sekitar Jalan Pandan 4/1A, Pandan Indah,dibelakang Maybank Pandan Indah. Disekitar kawasan tu,aku rase ade satu kedai HP tapi semalam aku p kedai tu tapi tutup, Bagi sesapa yang lalu lalang kat situ kalau nak tolong,tanya-tanyakan.

Senarai-Senarai Barang yang dicuri :

1. Macbook 1.84GHZ Combo Drive    -  Serial Num : 4H6258NQU9B

2. iphone 2G, 4GB – Serial Num : 7R733385VRO

3. Kad Pengenalan : Wan Salahuddin Bin Wan Ismail (830223-02-XXXX)

4. Kad Pengenalan : Wan Ubaidillah Bin Wan Ismail (890313-02-XXXX)

Bagi sesiapa yang terbeli dan terjumpa senarai barang-barang diatas sila hubungi saya dan jika terbeli saya sanggup membayarnya atau membeli semua barang-barang tersebut.

012-2723510 – Udey Ismail -

Tqvm kak…

(jgn display email saya yer…saya silent reader akk.ni tolong je)

**Redmummy is just doing community service

Comment: 7

Brand NEW Crumpler Bags up for grab!

Sirman’s friend bought these bags in UK. Selling below market price and if you are fans to CRUMPLER, this is not something to be missed!

dsc_7145

dsc_7156Camera bag RM250

dsc_7161

dsc_7159

dsc_7160Camera bag RM250

dsc_7147Sling Bag RM180

dsc_7154

dsc_7155Laptop Bag RM500

dsc_7146Viewcam Camera Bag RM120

dsc_7153

Deuter Guide 55L RM200 (available colors = black, grey, yellow, orange, red)

dsc_7149

Deuter Air Contact 65+10L RM200 (available colors = black, grey, yellow, orange, red)

dsc_7150

Deuter Air Contact 45+10L RM180 (available colors = black, grey, yellow, orange, red)

To order please call Sofian at 013-231 5719. The prices are including the delivery charges. For Crumpler, different models are also available. For more info please contact Mr Sofian!

do not contact and ask me…

aku nya blog nih kan tpt jualan gak ahhahahahahahah

x kisah lah, korang layan je lah yer, janji ado entry. ni pun entry nih sirman yang buat semua gambo bagai, aku tulih yang hok penutup ni jer…

so jangan tanya saya anything on the product, tanya itu Mr Sofian.

p/s: please quote “redmummy” bila nak order, so leh dapat diskaun. kan pian kannnn…

Comment: 41