Di Satu Syawal…

IMG_7796

bermaafan sesama insan…

dari yang muda kepada yang tua

IMG_7809

berkasih sayang sesama saudara

kasih abang pada adindanya

kasih suami pada isteri tak yah tunjuklah :)

IMG_8022

not so complete my big red family…2 anak and 3 menantu serta cucu2 lain tidak ada di gambar (depa turn umah mertua daaaaa)

IMG_8024

6 beradik dari 8 orang, along ngan anya aku takdak lorrr…

alang (white jubah) abang saya, anak no 3

me anak no 4

Ayin baju oren anak no 5

Nana baju kurung biru anak no 6

Epi baju purple anak no 7

si bongsu Adik baju melayu merah

IMG_7965

ibu bapaku yang sudah semakin tua. sedih lah pagi raya semalam, pautan pelukku pada depa makin kuat dan gugur bulu mata palsu saya demi tangisan cinta anak pada ibu bapanya…

IMG_8130

pulang ke rumah mertua…bermaafan bersama adik beradik sirman, itupun ada 2 orang turn umah mertua jugak. Ibu mertua saya juga semakin tua tetapi masih kuat orangnya.

IMG_8136

anak2 aku dah tau kena q ikut turutan pangkat, daddy will lead and followed by mommy then abang n gegirl….bukat setakat bersalam, cara2 mohon maaf pun kami ajar gak kat budak2  2 orang kecik nih..

baju melayu sirman and abang, kain elanya ku beli di Jakarta. ada lagi 2 pasang lagi baju melayunya aku beli kat sana, complete pasni anto jahit jer. baju kurung merah aku n gegirl kubeli kainnya di Mumbai India. A colleague was based in Mumbai, so kukirim kain sari merah tu. memandangkan kain sari kan lam 5 meters, dapatlah buat baju gegirl gak, tp untuk kain gegirl, aunty yeli tailorku carikkan bagi nampak seiras. ha gituu…

so concept kami anak beranak, the gold and red ahhahahah! aku dah tentulah sokmonya merah wpun raya tetap gak harus merah.

Serba ringkas our 1 Syawal, kol 1 pagi baru balik VA, capek gilos!

Comment: 8