HP Future Is…

48 hours sticky mode, pls scroll down for new entries…

IMG_8473

You have read bout my promo in the Nuffnang’s site, and also in my previous post. The HP Future Is… part of my big project with HP. Lovely event by HP was held at the Rootz Club, Rooftop, Lot 10 on 9th December 2009.

IMG_8492

As an online influencer, we the 5 bloggers also the panelists mengupas apa yang the Future Is… akan membantu kita, menghalang kita, dan menterjemahkan lagi kehidupan technology kita. Kami mempunyai satu tujuan dalam blogging, menaip dengan kuasa tulisan yang ada, dengan influence yang kebanyakkan kami dapat, maka 25 bloggers Nuffnang terpilih untuk mengikut panel forum HP Future Is…

IMG_8348

HP sangat mewah dan terkenal dengan namanya, sejajar dengan konsep thin and light yang HP intro kat mata umum, promo on HP berada di mana2….

from the rooftop, saya bisa nampak the big signboard of HP….
not bad…

IMG_8359

bola besar di awangan Rooftop juga berselerakan dengan jenama HP. Ini bukanlah sedikit kesedaran yang kita nak tekankan. Not only the event, but this entry is to encourage korang to participate sama dalam rentak tari Contest.

HP pun ada buat contest yer….

IMG_8523

Mr. Danny Lee, Country General Manager, Personal Systems Group (PSG), HP Malaysia dan Mr. Low, Original Equipment Manufacturer (OEM) Director, Microsoft Malaysia merasmikan majlis forum HP Future Is…penuh tekun dan semangat the guests n bloggers yang dijemput hadir dalam majlis gemilang ini memang sangat seronok to listen to the contest treat. Saya rasa, kalaupun bukan saya seorang panel forum, saya juga pasti datang ke HP Future IS event untuk memenangi salah satu dari 3 hadiah yang merupakan HP Mini by Studio Tord Boontje berharga RM1,599 yang diberikan pada 3 bloggers bertuah among the 25 invited bloggers.

They just need to blog bout the event and the Blog A Trend Contest.

IMG_8542

Ye bila saya sebut je contest, ramai yang sungguh terpegun n nak tau sangat apa cerita di sebalik contest yang seronok untuk kita masuk beramai-ramai. Untuk konsep Blog A Trend contest, kamu perlu tahu yang it is associated by HP PSG and Microsoft dengan satu tema “Future Is”.

IMG_8545

2 simple steps untuk kamu join the contest, 2 sahaja:

1. Dengan lebih kurang 300 patah perkataan, ada gambar or ada story line ataupun video clip atau apa sahaja visual yang korang suka about the most compelling vision of the future, then post it in your blog and email it to cheryl.yab@hillandknowlton.com.my

3. Apa yg korang kena blogkan – Anything! Anything that’s a trend that is. Fikir pasal manusia, apa yg mereka suka ataupun tak & apa yg kamu fikir mereka mahu di masa hadapan? Boleh juga kamu meluahkan pendapat kamu sendiri tentang sesuatu benda atau technology. Basically it’s anything you spot that is not yet part of our everyday lives or thinking – but that you think soon will be. Juga kenapa kamu fikir those thing is a trend & ke mana hala tuju yg kamu nampak. And don’t forget that we’re looking to get a conversation going so include some information and opinions in there that will make people talk!

Antara hadiahnya ialah HP Touchsmart 600 PC & HP Mini By Studio Tord Boontje

Aku dah dapat bawa pulang satu, takkan korang tak nak?
:)

IMG_8567

Pilihan2 untuk Blog A Trend Topics:

  1. Future of Thin & Light
  2. Future of Music
  3. Future of Touch
  4. Future of Fashion
  5. Future of Personalization
  6. Future of Social Media
  7. Future of Design
  8. Future of Content
  9. Future of Environment
  10. Future of Education
  11. Future of Entertainment

Kalau aku lah kan, aku prefer buat post pasal Fashion, Personalization, Design dan  Entertainment.

You all jangan paksa diri buat something yang korang tak master, cuba dulu buat apa yang korang berdaya, agak2 nak sapu semua topics pun boleh lah jugak. Takde batasan dan halangan. Sebab adiahnya lumayan, so tak hairan kalau ada yang sanggup buat.

Tapi ingat, submission has to be before 17th January 2010.

IMG_8622

Mr Low of Microsoft memberi ucapan penamat, bersama Mr Danny, majlis dirasmikan dengan Blog A Trend’s crystal ball! Wahh happening! Suker tengok kertas warna yang macam bunga api tak menjadi, ater buat dalam rooftop kan…

So korang, bolehlah mula menulis, do alert me if you dont mind, aku pun nak baca apa yang korang pikir for the future gak :)

IMG_8672

The party begins….mulalah ramai tangan mata yang berkenan ngan product HP, ini semua boleh kamu bawak pulang, FOC lagi, cuma perlu join the contest. Ingat yer, Blog A Trend Contest!

IMG_8649

Even I write my blog in bahasa, I still have chinese loyal reader – Dylan

IMG_8664

Pengantin baru – Maya

IMG_8666

Afra – my  reader in RM too…it was so cold yang oi dalam nih, tu pasal aku asyik gosok lengan jer. Gebu ke gemuk lengan tu? iskk

IMG_8662

Tian Chad – my chinese reader too, even he has difficulty to read my dialect bahasa, but he never gives up :)

I met many bloggers but I dont have the photos with me coz the photographer of mine is walking around taking other HP products photos too, dah tentulah product HP lagi penting dia amik gambar dari gambo bininya kan…..

IMG_8720

mingle around with HP’s team (Danny Lee, Tracy Sin and Frankie Chan)…sebagai apa yang kami discusskan dan panelkan dalam HP Future Is…tapi masa tak cukup, santak sangat yet banyak lagi script yang aku perlu bahaskan.

Apapun, saya sudah berkata2, my other 4 bloggers frens pun sudah puas bersuara, untuk HP Future Is…kami melihat masa depan, dari mata kasar kami sebagai the influencer in the blogging world.

Saya antara sebab terpilih kerna status saya sebagai seorang ibu apatah lagi punya suami dari bidang IT and anak2 yang menggunakan laptop dan PC untuk project kelas harian mereka. Tak kira untuk bermain games jugak lah kan….

IMG_8645

Malam sudah larut, saya pulang dengan penuh tangan berjinjit oren….HP Future Is sedang menanti tulisan saya yang bisa mempengaruhi kamu untuk joining me to participate in the contest.

Coz takkan korang tak rasa makan hati ke kalau orang lain dapat jadi pemenang, bila lagi korang pulak nak menang laptop or PC dari HP sendiri.

IMG_8389

Apa lagi lebih hebat dengan design dan capacity HP, hemm, let s talk bout it next month shall we? Coz itu 5 biji laptop saya rahsiakan statusnya sudah pun bertukar tangan dari HP to the 5 influencer bloggers :)

IMG_8639

Mungkin 10 tahun akan datang kita tidak perlu menaip dengan menggunakan keyboard, mungkin tidak perlu duduk di kerusi hanya untuk memandang monitor PC, mungkin tidak perlukan hiburan muzik melalui radio tv, tetapi hanya melalui mata dengar di kaca PC, segalanya mungkin.

Kemungkinan itu semua bisa menjadi kenyataan kalau kamu elaborate dalam the 2 steps yang saya usulkan on top of this entry. Creativekan tulisan kamu dan hasilkan dalam bentuk yang maksima.

Thanks for the Open Forum oppurtunity given by HP and Microsoft … HP Future Is….

Kennysia.com
Kinkybluefairy.net
Jojostruys.com
Thatgirlcynthia.com
Redmummy.com

Khidmat pesanan masyarakat HP Future Is… is brought by Redmummy.com

Comment: 27