PruBSN – Prevention is better than cure!

48hours sticky mode, pls scroll down for new entries.

Hari ini kita sihat tapi esok lusa tak sapa yang tau. Hari ini saya kita berupaya, esok lusa berdaya kah kita? Orang kata sediakan payung sebelum hujan, macam sekarang ni hujan tetiap hari la pulak, sampai lelah2 aku di buatnya. So sediakan inhaler sebelum asma 😉

Atau sekarang ni sediakan insuran sebelum terlambat. Memang banyak insuran kat market hari ini. Sampai naik pening la nak pilih mana satu. So untuk tak memeningkan korang, hari ni sy nak bercerita tentang Prudential BSN. Apa yang menarik yang mereka tawarkan di dalam pakej mereka.

image001

Prudential BSN Takaful Berhad (PruBSN) was formed from the partnership of Prudential Holdings (Prudential) and Bank Simpanan Nasional (BSN), two financially strong companies in their respective fields of expertise.

Dengan kata pendeknya, Prudential + BSN = PruBSN

Red + Mummy = Redmummy

gitu 🙂

Ok jom kita salah satu plan kesihatan PruBSN ni iaitu PruBSN Takaful Health

image002
Antara benefits yg istimewa tentang plan ini ialah:

NO CLAIMS BONUS

Bonus tahunan sehingga RM500 kalau kamu tiada membuat apa2 claim untuk tahun tersebut. So kalau kamu sentiasa sihat, lagi banyak benefits yg kamu dapat. With Takaful
Health, diorang akan reward ko dengan NCB kalau ko takde buat claims for the year.

An example of the NCB mechanism, for a 30-year old lelaki certificate holder dengan   Takaful Health TH200 plan and pays an annual contribution of RM1,032:

image003

Tak ke syok tu, kalau sihat tetiap tahun dapat bonus 🙂

COMPREHENSIVE coverage for hospitalization and surgery bills
Medical coverage for hospitalzation, surgery or outpatient treatment pun comprehensive gak.

image004

Seluruh Malaysia ada Panel Hospital

Option to WAIVE annual claim limits
Korang boleh amik option untuk increase hangpa nya annual claim limits sekiranya perlu. Semestinya ko boleh claims above than your annual limits jugak.

Medical cost is increasing. How can Takaful Health assist me?
Kenapa pulak kita nak limitkan amount claim kita for within a year? Ko tak yah risau dengan unexpected large medical claims coz u are under a certificate year already. Isn’t Takaful Health wonderful?

AFFORDABLE selection of medical plans
Four (4) different Takaful Health plans to suit your needs and budget. Dari serendah  RM100 a month, bolehlah ko ensure kehidupan yang panjang dan tenang, at least secured lifestyle.

Cover up to AGE 80
Satu-satunya comprehensive Takaful medical plan yang cover sehingga umur kita 80 tahun. The only comprehensive Takaful medical plan that covers you up to age 80. Ajal maut di tangan Tuhan, ha tu dia sampai umur 80 tahun coverage dia.

image005

Who is entitled for Takaful Health?
Plan ni offered untuk individu berumur dari 1 sehingga 60 tahun, yang korang rasa nak plan for medical expenses sahaja but also REWARDS kita for staying healthy. So dari anak2 kamu sehinggalah ke ibu & ayah kau semua boleh!

How much contribution do I need to pay?
Contribution hangpa kena bayar pulak is determined by your age, class pekerjaan and plan type, subject to underwriting jugak.  The contributions tu pulak are payable throughout the duration of the plan yer. Panjang mana ko nak amik plan tu. Tak yah risau takut tak cukup bajet nak bayar sebab dia memang mengikut kemampuan masing2. Then nak cara bayaran pun senang 🙂

Takaful Health is all that you NEED

image006

We give you REWARDS for being healthy!

At PruBSN, We Understand, We Care.

Saya tahu ramai yang nak tau whether saya ada amik idak, mestilah ada, infact since haritu korang mekak2 nak tau sapa personal insurance agent saya, she is the one and only Naf @ mobile number . So kalau runsing tak tau mana satu nak approach, she can consult you. ada sorang lagi, Gee, my personal fren oso the insurance agent too. so nak mana satu,i can give u the contact details. promo on gee is out nxt wk 🙂

Just remember, jangan kedekut duit sangat bayar insurans coz kesihatan hari esok tidak tentu selamanya indah. So mulakan dari hari ini, RM100 yang merubah masa gelap anda.

Khidmat pesanan masyarakat PruBSN is brought by Redmummy.com

Comment: 37