PruBSN

PruBSN SmartLink – Manfaat untuk Ibu hamil & Bayi

48hours sponsored post

Kuala Lumpur-20111230-00180

Ingat lagi gambar ni? The very first gambar RB dalam RM ni. Baru jer few hours dia melihat dunia. Alhamdulillah, he is now 10months old ++, healthy and active little boy :) alhamdulillah.

IMG_5869

Kakak was so excited tunggu adik dia lahir :)

Abang pun seronok tapi dia lelaki so dia tak show over macam kakak sangat.

Tapi orang kata hari ni kita or anak kita kuat dan sihat, esok lusa belum tahu. Itulah sebabnya juga, sejak RB dalam perut lagi aku dah ambil perlindungan untuk dia. Tapi syukur sangat takde perkara yang tak diingini terjadi. Sekarang ni dia dah selamat lahir, aku just terus continue jer pelan tu untuk perlindungan kesihatan dan juga pendidikan dia.

Pelan perlindungan RB juga dari family Prudential, tapi that’s another story la. Yang aku nak tekankan hari ni ialah pasal pelan PruBSN SmartLink dari Prudential BSN Takaful Berhad.

Di samping menyediakan perlindungan serta membina dana pendidikan yang kukuh untuk anak-anak kita, PruBSN SmartLink juga mempunyai perlindungan tambahan iaitu melindungi anak kita seawal 20 minggu kehamilan. Yup still in your tummy. Semasa tempoh ini, the little tiny dalam perut kita tu diberikan perlindungan yang diperlukan sehingga dia dilahirkan.

Kelebihannya ialah sekiranya berlaku sebarang komplikasi semasa dalam kandungan juga semasa kelahiran, si kecil tu dilindungi sepenuhnya. Antara manfaatnya ialah jika berlakunya kelahiran pramatang dan dimasukkan ke ICU dalam tempoh 30 hari selepas lahir, sebanyak RM300 sehari akan diberikan.  Boleh rujuk kat link ini untuk manfaat-manfaat lain yang diberikan untuk pelan ni.

IMG_4371

So kalau korang tengah pregnant sekarang ni ataupun planning to have a baby, please take a look on this benefits untuk kebaikan baby tu nanti. Perkara paling indah dalam kehidupan kita ialah kelahiran zuriat kita sendiri. Jadi, berikan yang terbaik untuk dia sedari dalam kandungan lagi!

Dan dengan serendah RM50 sebulan, PruBSN SmartLink juga menganugerahkan kecemerlangan akademik anak kita melalui manfaat uniknya, Bonus EduSmart. Untuk UPSR, sebanyak 50% daripada sumbangan perlindungan tahunan anda akan diberikan kalau dapat 5A, PMR pula 100% daripada sumbangan perlindungan tahunan anda kalau 7A. Boleh tengok carta di sini untuk bonus imbuhan peperiksaan lain jika anak kita mencapai keputusan yang baik dalam setiap peperiksaan tersebut..

Pelan PruBSN SmartLink adalah salah satu pelan dalam PruBSN LINK SERIES. So korang juga boleh pilih pelan-pelan perlindungan yang bersesuaian untuk korang dari PruBSN LINK SERIES ni.

Untuk korang yang muda belia, ada pelan PruBSN FirstLink dapat membantu dalam dana pelaburan di samping memberi perlindungan. Manakala untuk korang yang mula berkeluarga, juga keluarga yang sedang berkembang dan juga para pesara, PruBSN TakafulLink dapat memberi perlindungan perubatan dan kesihatan di samping membantu membuat pelaburan dan juga memberi manfaat kepada keluarga jika berlaku sesuatu yang tidak diingini.

 IMG_6317

Jangan tunggu sebelum terlambat, sediakan yang terbaik untuk yang tersayang, tak kira samada untuk simpanan, perlindungan ataupun perubatan. Yang pentingnya kita terutama ahli keluarga kita bersedia untuk masa akan datang! Untuk sebarang pertanyaan atau kemusykilan even untuk buat appointment  bolehlah klik di sini.

Jom tengok video PruBSN in English and Malayversion.

Khidmat pesanan masyarakat PruBSN is brought by Redmummy.com

Comment: 10

PruBSN – Prevention is better than cure!

48hours sticky mode, pls scroll down for new entries.

Hari ini kita sihat tapi esok lusa tak sapa yang tau. Hari ini saya kita berupaya, esok lusa berdaya kah kita? Orang kata sediakan payung sebelum hujan, macam sekarang ni hujan tetiap hari la pulak, sampai lelah2 aku di buatnya. So sediakan inhaler sebelum asma ;)

Atau sekarang ni sediakan insuran sebelum terlambat. Memang banyak insuran kat market hari ini. Sampai naik pening la nak pilih mana satu. So untuk tak memeningkan korang, hari ni sy nak bercerita tentang Prudential BSN. Apa yang menarik yang mereka tawarkan di dalam pakej mereka.

image001

Prudential BSN Takaful Berhad (PruBSN) was formed from the partnership of Prudential Holdings (Prudential) and Bank Simpanan Nasional (BSN), two financially strong companies in their respective fields of expertise.

Dengan kata pendeknya, Prudential + BSN = PruBSN

Red + Mummy = Redmummy

gitu :)

Ok jom kita salah satu plan kesihatan PruBSN ni iaitu PruBSN Takaful Health

image002
Antara benefits yg istimewa tentang plan ini ialah:

NO CLAIMS BONUS

Bonus tahunan sehingga RM500 kalau kamu tiada membuat apa2 claim untuk tahun tersebut. So kalau kamu sentiasa sihat, lagi banyak benefits yg kamu dapat. With Takaful
Health, diorang akan reward ko dengan NCB kalau ko takde buat claims for the year.

An example of the NCB mechanism, for a 30-year old lelaki certificate holder dengan   Takaful Health TH200 plan and pays an annual contribution of RM1,032:

image003

Tak ke syok tu, kalau sihat tetiap tahun dapat bonus :)

COMPREHENSIVE coverage for hospitalization and surgery bills
Medical coverage for hospitalzation, surgery or outpatient treatment pun comprehensive gak.

image004

Seluruh Malaysia ada Panel Hospital

Option to WAIVE annual claim limits
Korang boleh amik option untuk increase hangpa nya annual claim limits sekiranya perlu. Semestinya ko boleh claims above than your annual limits jugak.

Medical cost is increasing. How can Takaful Health assist me?
Kenapa pulak kita nak limitkan amount claim kita for within a year? Ko tak yah risau dengan unexpected large medical claims coz u are under a certificate year already. Isn’t Takaful Health wonderful?

AFFORDABLE selection of medical plans
Four (4) different Takaful Health plans to suit your needs and budget. Dari serendah  RM100 a month, bolehlah ko ensure kehidupan yang panjang dan tenang, at least secured lifestyle.

Cover up to AGE 80
Satu-satunya comprehensive Takaful medical plan yang cover sehingga umur kita 80 tahun. The only comprehensive Takaful medical plan that covers you up to age 80. Ajal maut di tangan Tuhan, ha tu dia sampai umur 80 tahun coverage dia.

image005

Who is entitled for Takaful Health?
Plan ni offered untuk individu berumur dari 1 sehingga 60 tahun, yang korang rasa nak plan for medical expenses sahaja but also REWARDS kita for staying healthy. So dari anak2 kamu sehinggalah ke ibu & ayah kau semua boleh!

How much contribution do I need to pay?
Contribution hangpa kena bayar pulak is determined by your age, class pekerjaan and plan type, subject to underwriting jugak.  The contributions tu pulak are payable throughout the duration of the plan yer. Panjang mana ko nak amik plan tu. Tak yah risau takut tak cukup bajet nak bayar sebab dia memang mengikut kemampuan masing2. Then nak cara bayaran pun senang :)

Takaful Health is all that you NEED

image006

We give you REWARDS for being healthy!

At PruBSN, We Understand, We Care.

Saya tahu ramai yang nak tau whether saya ada amik idak, mestilah ada, infact since haritu korang mekak2 nak tau sapa personal insurance agent saya, she is the one and only Naf @ mobile number . So kalau runsing tak tau mana satu nak approach, she can consult you. ada sorang lagi, Gee, my personal fren oso the insurance agent too. so nak mana satu,i can give u the contact details. promo on gee is out nxt wk :)

Just remember, jangan kedekut duit sangat bayar insurans coz kesihatan hari esok tidak tentu selamanya indah. So mulakan dari hari ini, RM100 yang merubah masa gelap anda.

Khidmat pesanan masyarakat PruBSN is brought by Redmummy.com

Comment: 37