PruBSN SmartLink – Manfaat untuk Ibu hamil & Bayi

48hours sponsored post

Kuala Lumpur-20111230-00180

Ingat lagi gambar ni? The very first gambar RB dalam RM ni. Baru jer few hours dia melihat dunia. Alhamdulillah, he is now 10months old ++, healthy and active little boy :) alhamdulillah.

IMG_5869

Kakak was so excited tunggu adik dia lahir :)

Abang pun seronok tapi dia lelaki so dia tak show over macam kakak sangat.

Tapi orang kata hari ni kita or anak kita kuat dan sihat, esok lusa belum tahu. Itulah sebabnya juga, sejak RB dalam perut lagi aku dah ambil perlindungan untuk dia. Tapi syukur sangat takde perkara yang tak diingini terjadi. Sekarang ni dia dah selamat lahir, aku just terus continue jer pelan tu untuk perlindungan kesihatan dan juga pendidikan dia.

Pelan perlindungan RB juga dari family Prudential, tapi that’s another story la. Yang aku nak tekankan hari ni ialah pasal pelan PruBSN SmartLink dari Prudential BSN Takaful Berhad.

Di samping menyediakan perlindungan serta membina dana pendidikan yang kukuh untuk anak-anak kita, PruBSN SmartLink juga mempunyai perlindungan tambahan iaitu melindungi anak kita seawal 20 minggu kehamilan. Yup still in your tummy. Semasa tempoh ini, the little tiny dalam perut kita tu diberikan perlindungan yang diperlukan sehingga dia dilahirkan.

Kelebihannya ialah sekiranya berlaku sebarang komplikasi semasa dalam kandungan juga semasa kelahiran, si kecil tu dilindungi sepenuhnya. Antara manfaatnya ialah jika berlakunya kelahiran pramatang dan dimasukkan ke ICU dalam tempoh 30 hari selepas lahir, sebanyak RM300 sehari akan diberikan.  Boleh rujuk kat link ini untuk manfaat-manfaat lain yang diberikan untuk pelan ni.

IMG_4371

So kalau korang tengah pregnant sekarang ni ataupun planning to have a baby, please take a look on this benefits untuk kebaikan baby tu nanti. Perkara paling indah dalam kehidupan kita ialah kelahiran zuriat kita sendiri. Jadi, berikan yang terbaik untuk dia sedari dalam kandungan lagi!

Dan dengan serendah RM50 sebulan, PruBSN SmartLink juga menganugerahkan kecemerlangan akademik anak kita melalui manfaat uniknya, Bonus EduSmart. Untuk UPSR, sebanyak 50% daripada sumbangan perlindungan tahunan anda akan diberikan kalau dapat 5A, PMR pula 100% daripada sumbangan perlindungan tahunan anda kalau 7A. Boleh tengok carta di sini untuk bonus imbuhan peperiksaan lain jika anak kita mencapai keputusan yang baik dalam setiap peperiksaan tersebut..

Pelan PruBSN SmartLink adalah salah satu pelan dalam PruBSN LINK SERIES. So korang juga boleh pilih pelan-pelan perlindungan yang bersesuaian untuk korang dari PruBSN LINK SERIES ni.

Untuk korang yang muda belia, ada pelan PruBSN FirstLink dapat membantu dalam dana pelaburan di samping memberi perlindungan. Manakala untuk korang yang mula berkeluarga, juga keluarga yang sedang berkembang dan juga para pesara, PruBSN TakafulLink dapat memberi perlindungan perubatan dan kesihatan di samping membantu membuat pelaburan dan juga memberi manfaat kepada keluarga jika berlaku sesuatu yang tidak diingini.

 IMG_6317

Jangan tunggu sebelum terlambat, sediakan yang terbaik untuk yang tersayang, tak kira samada untuk simpanan, perlindungan ataupun perubatan. Yang pentingnya kita terutama ahli keluarga kita bersedia untuk masa akan datang! Untuk sebarang pertanyaan atau kemusykilan even untuk buat appointment  bolehlah klik di sini.

Jom tengok video PruBSN in English and Malayversion.

Khidmat pesanan masyarakat PruBSN is brought by Redmummy.com

Comment: 10