Agent Insurance untuk RM’s readers and frens…


Semua korang tau aku adalah client untuk Prudential. Not to mention I did 5 advertorials on Prudential and PruBSN jugak. With 5 advertorials and my experience sendiri sebagai subscriber for the insurance, of cos lah ada sebab kenapa aku memilih product gini.

Everythings bout the pro and contra on the insurance korang dah baca hapal apa yang aku citer kan, else you can read back my entries on that lar.

Tapi satu yang aku perati lah, dalam 5 ads yang aku buat tuh, satu je masalah korang nih.

Saya tak kenal orang insurans lah kak red, saya tak kenal agent. Camne saya nak subs to insurance.

Knowing kita yang kalau boleh disumbat ke mulut, so kat sini aku persembahkan a story bout the good agent. She is one of the most promising bumi agent in Malaysia. She comes with a package and she knows what is best for you and your family. Mungkin korang tak tau agent insurance yang sorang ni bukan setakat jual insurance tau, she can help manage and advice korang punya cash flow, tax, dan apa2 berkaitan financial.

Gee adalah seorang Certificed Accountant dengan 10 tahun pengalaman  dalam bidang analisis dan perancangan kewangan tak kira for corporate mahupun individu cam korang yang memanja ni kan.

Sebab manja sangat, again aku suapkan Gee utk korang.

Insurance - Gee to RM v1_doc_m44355f16

Gee bertapak sebagai financial planner hanya sebagai part time basis, 3 yrs ago. Kerna passion dengan pengurusan kewangan makanya Gee bertekad menjadi FULL TIME financial planner di bawah payung the Top Bumiputra insurance agency kat Prudential yang memfokus pada keutamaan customer itu sendiri. Gee dididik dan diasuh oleh TOP 5 leader di Prudential dan kekuatan Gee bukan sahaja terletak product tetapi servis 24/7 nyer yang hebat.

Kebanyakannya client Gee adalah datang dari seluruh pelusuk Malaysia dgn main office kat Jaya 33 PJ and also sub di Ipoh dan Penang. Ditambah lagi akan datang dari pelusuk Redmummy.com . Ye sila tepuk tangan kerna korang telah memilih insurance planner korang yang hebat!!

So Kak Red, siapa yang boleh menjadi client Gee? Saya bujang, saya janda, saya orang tua, saya anak 8…

Good question!!

Any young and single, baru kahwin, duda, middle aged couples, married ngan anak pinak berderet2, malah retired otais pun bisa menjadi client Gee. Di mana sahaja kamu berada, Gee datang membawa salam :) . Tidak kira apa status kamu, Gee datang memberi khidmat insurancenya. Remember, she s a full time insurance planner. If you work for money, she works for you the client!

Insurance - Gee to RM v1_doc_69e0ebe1

Antara top selling product under Prudential/PruBSN ialah Pru/Takaful Health (medical insurance). Gee would like to recommend package comprehensive ni kat korang yg belum ada medical insurance ialah:-

- Kad perubatan dgn coverage serendah ½ juta up to 1.5 juta (main juta juta ya korang)
- Pilihan untuk syariah compliance fund/product
- Panel hospital swasta seluruh malaysia (contoh Gleneagles, SJMC,SMC,Pusrawi etc
- Pelbagai jenis elaun :-

i) elaun hospital dari RM400 sehari
ii) elaun pembedahan sehingga RM2500
iii) elaun masuk ICU bermula dari RM100 sehari

- No claim bonus up to RM500 per year kiranya tak ada apa2 tuntutan dibuat dalam setahun.

Menarik dok? Tapi korang kalau nak tau lebih2 sila lah contact agent yang aku dah recommend ni ya.

Kalaupun korang kata korang ada medical coverage dari tempat kamu bekerja, tapi kamu masih perlukan insurance, coz even u dok spital under company’s coverage, but ngan insurance yang berhemah dan berjaya seperti yang Gee support la nih, korang leh dapat hospitalization allowance! RM200 per day!

Ha jangan nak gatai2 pi langgar pokok pulak ek, mementang dengo ada elaun dok lam spital!

So all in all, wpun ramai yang mesti kata

‘kak red aku takde budget lah kak utk insurance’

alo adik sayang, u can buy luxuries handbags, kain baju tetiap bulan, kasut ke main berderet, melepak mamak tetiap malam, RM100 tak leh uloq ker? Bukan ko buang duit, ko making money from the RM100 tuh…not only beranakkan duit tuh, but it s for your own health! Bukan ko bayo utk aku, utk family ko jugak.

Insurance - Gee to RM v1_doc_m758cfc20

Apapun, try to submit these info to Gee via email sazeela_adenan@yahoo.com kalau ko merasa nak dapatkan free quoatation and consultation dari Gee.

I. Nama
II. Jantina
III. Tarikh Lahir
IV. Pekerjaan
V. Status Merokok
VI. No telephone, email dan lokasi
VII. Bajet caruman bulanan (minimum RM100)

DSC01887

She is willing to assist you, 24/7. Gee bukan dari product antarabangsa, tapi kerna Gee antara anak melayu yang membina kerjaya yang agak sukar untuk saya tempuhi, I salute her for being so patient and determined to get to her stage now.

Gee a proffesional insurance planner for you, she comes to get the RM’s readers to join her, to engage her, for the best insurance in your life. If at least for once, kalau sayangkan anak, jangan ditangankan sangat tapi diberikan insurance kesihatan untuk mereka. Kalau disayangkan isteri, jangan juga ko tinggalkan selalu, tetapi beringat dengan sebuah package insurance, di mana Gee bisa mengusai segala misteri.

DSC01122

To contact Gee via these details:

Email :  sazeela_adenan@yahoo.com
Mobile :  016-322 1268
Insurance Planner’s Blog: geeasfinancialconsultant.blogspot.com

Insurance - Gee to RM v1_doc_m302c125b

Khidmat pesanan masyarakat Prudential Insurance – Gee is brought by redmummy.com

Comment: 15