Prudential

Plan Pengganti Gaji Suami!

Ada few days back aku boleh bermimpi my hubby meninggal! Ke korang tau apa makna mimpi macam tu? Mintak la jauh-jauh kan, panjangkanlah umur dia :)

Tapi bila fikir-fikir balik, kalo dah ketentuan Allah suamiku pergi, mampukan aku sensorang besarkan anak-anak physically, mentally dan lebih-lebih lagi financially? Pernah terfikir tak korang?

So better aku introducekan Plan Pengganti Gaji Suami!

Aku personally sarankan para-para isteri, tolonglah amik berat, adakah suami kita ada PLAN PENGGANTI GAJI? Bukan Plan Pengganti Suami hiks :) itu dah kes lain.

Kenapa aku kata suami kita yang kene amik? Sebab kita wanita ni if suami meninggal, sedih sgt kan, sedih satu hal, tapi kita yang hidup ni perlu juga teruskan perbelanjaan keluarga.

Sebab tu Plan Pengganti Gaji ni penting, kita dan anak-anak akan dapat sekurang-kurangnya RM100,000 untuk teruskan hidup dengan selesa in shaa Allah.

Sekarang ni PLAN Penganti Gaji ni dah murah, starting dari RM30 sahaja.

Untuk info lebih lanjut emailkan

- DOB suami, pekerjaan, merokok/tidak
- lokasi korang

ke nafisahamran@gmail.com atau WA 017-3413043 (naf)

atau boleh juga visit FB Page #planpenggantigaji

Orang kata sediakan payung sebelum hujan, tapi jangan la korang buat Plan Pengganti Suami plak hiks :)

Comment: 4

Insurans bukan bebanan…

48hours sticky sponsored  post, pls scroll down for new entries…

Mazlan and Rosza  mempunyai 3 orang anak, hidup diorang nak kata senang pun tidak, nak kata susah pun tidak. Setahun sekali pi holiday dalam negeri, kira adalah jugak budget. Suami isteri ni setiap hari sejak 5 tahun dulu jadi pembaca tetap RM. Tak pernah culas. Semua advertorials aku diorang adap and baca betul2 coz memang diorang jadikan reference. Tapi bila aku bincang pasal insurance, they kept saying ‘alah nantilah dulu kak red, nanti saya enroll’.

Still aku tak paham, berapa lama nak tunggu. Sedangkan malang tak pernah bagi signal bila nak datang. Months ago musibah datang, satu persatu. Mazlan accident and tak dapat nak claim insurance, nak claim apanya kalau tak pernah nak enroll and bayar monthly insurance. Paling malang, rumah mereka dilanda kebakaran. Masyallah, bertimpa-timpa musibah.

Takkanlah nak meratap hiba sahaja, kita boleh ringankan beban, tapi alangkah molek kalau ada ‘bonus’ untuk masa hadapan. Meaning, bersiap-siap dari sekarang untuk beli insruance, seminimum 100ringgit sahaja untuk monthly. Malas sangat nak start, tu kacang jer….agent insurance bersepah2 kat dalam RM nih pun ada.

Agent Prudential so far memang akan datang mengadap ko, itu pasal aku sokong sapa2 nak amik insurance, go to Prudential, they have a very good service.

image

Moralnya, kenalah ada kesedaran, jangan sampai dah bertimpa-timpa malapetaka baru nak menyesal. Memang kita tak boleh nafikan, akan ada malang juga berlaku dalam hidup kita, tapi bukankah pepatah ada mengatakan, sediakan payung sebelum hujan. Bila dah hujan, takdalah ko kebasahan.

Ingat tak ada volcano ash riuh pertengahan tahun nih di Europe? Ramai orang merata dunia terkandas sebab tak boleh nak terbang pulang. Transit berhari2 tidur baring dalam airport. Kalau dapat yang secured punya airlines takpelah jugak, dapat yang dia bolayan ko, tunggu berbulanlah nak dapat claim semula. Itu pun penting sesangat, kita at least kalau nak terbang ke mana pun, siap sedia dengan insurance.

Kalaulah ada accident ko kat sana, kematian dan sebagainya, yang ada insurance ni lah processnya akan menjadi mudah. Kalau takde insurance back up, hah bergaduhlah korang ngan orang negara sana nak menyelematkan kita yang sakit2 nih. Punca malapetaka tu satu hal akan timbul tanpa dijangka, tetapi better if we think more wider, back up hidup kita ni dengan insurance.

Let say jugak bila aku dah pencen, dah tak kerja, sapa pulak nak bayarkan medical expenses aku. Dah tentulah insurance jugak yang nak mengcover. Thank God aku memang open sangat2 dengan insurance nih tau. Selagi boleh aku nak increase jer monthly subscription aku tuh.

Weih, Jennifer Lopez pun insurancekan punggong dia tau!
Ha jangan memain………

So far, yang paling penting kalau ibu mengandung, PruMychild is the best one digalakkan, pastuh kalau parents nih, insurance for education anak-anak, dan kalau kita rasa kita tak perlu sumer tuh, untuk diri kita sendiri for health and masa tua kita. Rancang kewangan kita dengan baik. Boleh jer beli designer handbags bebanyak, tapi insurance pun kena ada jugak.

Hari tuh pun aku admitted for doing my sinuplasty, wpun covered by my company, tapi aku entitle untuk daily allowance benefit. N most importantly, sok sok pun kalau aku laki bini dah takde, anak2 ada sokongan dari insurance sebagai pemegang polisi, specially for their education.

Biar kita tak yah buat apa-apa, tapi dengarlah penjelasan, dan baca etika insurans, bukan untuk menyusahkan tetapi menyelamatkan masa depan kita.

Prudential insurance bukan bebanan, tetapi sebagai aset masa hadapan.

Khidmat pesanan masyarakat Prudential is brought by Redmummy.com

Comment: 33

Double N for your insurance and to recruit you!

Hey readers, salam and kabarin semua?

Untuk pertama kalinya aku nak buat promo yang very the direct, tak payah nak pusing2 cakap coz 2 points penting je aku  nak share:

1.Korang mencari insurance untuk peribadi, keluarga, anak2, ibubapa, or ada kawan2 yang dok galau carik insurance?
2.Korang nak buat part time/full time menjadi insurance agent?

Insurance aku promote seperti my previous advertorials jugak, Prudential. Yes, untuk soalan2 yang hari tu dok tanya aku pakai insurance apa, ha ni dia, Prudential yang aku pakai, so memang kebetulan pulak aku dapat bertubi2 advertorials yang secocok ngan badan sendiri memakai.

I need to intro you first the right party yang handle untuk 2 case kita di atas, the Double N: Nafisah and Nizam. Bermula sebagai graduasi Electrical Engineering di Japan (padanlah terer speaking Japang!). Nizam have been the agent since 4 years ago while Naf dah involved sejak 3 tahun lepas. Mereka attached dengan SAR Group, a bumiputra agency company, and for just both of them, mempunyai dan serving lebih 300 orang clients dari seluruh Malaysia.

Location is in Phileo Damansara but of cos lah bergerak merata Malaysia jumpa clients/conference and recruiting. Kebanyakan clients Nizam & Naf pulak dari sector government, guru2, executives, doctors, enginers, contractors, celebrity photographer (Saiful Nang) and celebrity blogger Beautifulnara. Wah ramai kao!

Antara pencapaian Nizam and Naf sepanjang menjadi agent insurance:
1.Prudential Wealth Planner status 2008, 2009
2.Qualified Bali Trip 2009
3.Qualified Star Club, Taiwan Trip 2009

Tetapi walaupun depa qualified untuk Bali dan Taiwan trip, depa tak nak amik, they turn it to cash and fly back to Japan, rindu dengan dunia tempat depa membina ilmu.

Selama aku menjadi client Nizam and Naf, aku anak beranak memang banyak goyang kaki, macam kes aku dok Prince Court for my baloon sinuplasty, aku cuma bbm Naf bagitau aku nak masuk PC, and sehari selepas aku discharged, tak yah nak remind hapa, dia pun dah bertenggek kat PC untuk buat aku nya warded claim. So ko tak yah nak sesusah payah buat apa2 lah. Sumer kawtim dek Double N.

if just in case, something urgent happen to korang dan subsitute, kalaupun pukul 3,4 pagi, if u call, insyallah depa akan jawab. Birthday or Anniversary memang depa ingat, that s good PR. Dulu Sirman tak pakai Prudential, dia pakai tut tut nya insurance, after 3 years he terminate his insurance tut tut and change it to Prudential. Ha tu sebab utamanya agent dia lari ke mana tah, service memang out. Sakit hati je Sirman ngan depa.

Kes paling dikenang, ada client baru je amik insurance ngan depa like 3-4months pastu diagnosed with a rare nerve disorder. At first company depa tak nak bayar, but sebab usually symptoms nih pun muncul hanya awal pada 3-4 bulan, so claim ni pun genuine, client yang memang 1st time kena attack macam nih, so depa pi turun naik tangga jumpa 3 doctors utk proved kan no previous history of the client’s condition. Syukur, dengan izin Allah dan usaha Nizam and Naf, after 4 months fight for the client, dapat jugak client tu claim for almost RM10 ribu jugak.

I think kita orang biasa memang tak geti nak fight benda2 gini, so itulah untungnya punya agent insurance yang sangat reliable.

DSC_0319

So that s the point for number one.

On number 2 pulak, Double N is looking for those yang bercita2 tinggi untuk bekerja lebih maju and ada achievement untuk naik and dapat duit lebih sikitlah. Konsepnya senang, ko rajin ko usaha ko dapat ongkos yang riban2. Tiap kali ko dapat tarik client baru, maka naik lagi lah gaji ko. ha..pastu ko letak promo lam RM, bersidai2 lah orang nak amik ko jadi insurance agent depa. Lagi naik gak pulus ko tetiap bulan.

Double N will teach you from a to z, tidak perlulah dengan bakat bercakap, pendiam pun takper, cakap bila perlu sahaja. Macam first time aku jumpa Nizam, adoiyah…pendiam gila la mamat ni, boleh ke dia jadi the best agent aku, but bila ko tanya, perkh…sebijik sebutir dia tembak, terus aku sign up.  Aku pantang jumpa depa, asal aku jumpa je mulalah aku nak menambah saving lah, nak tambah package lam insurance aku the Red Family.So if korang sangat2 jitu tinggi nak menambah duit, kalaupun jadi part time pun takper, tapi kena amik 3 exams. Buku study disediakan, so kena wajib rajin.

Memana pun kita buat kerja, sama ngan blogging kalau rajin ko naik. Kalau ko rajin ngumpat orang, makanya ko akan dichop mengumpat orang sesajor je lah kan. Double N ni mula2 dulu sengkek gak masa berenti jadi Engineer, from RM2,500 nya gaji terus jatuh ke tak sampai pun seribu, but sebab niat kerja dengan ikhlas and ada daya usaha, makanya skang gaji riban2 dah cecah 5 angka. So…….

1.nak carik agent insurance untuk ko and family or frens yang sangat dedicated, u go for Double N.
2.nak menjadi orang yang ada duit dalam jangka masa yang base on your usaha daya, be the prof insurance agent, recruit yourself to Double N jugak.

paris

They can be reached over:

Double N – Nizam and Naf at 017-251 9196
Email – nafisahamran@gmail.com
Website – http://prubsntakaful.com/

Comment: 10

Agent Insurance untuk RM’s readers and frens…


Semua korang tau aku adalah client untuk Prudential. Not to mention I did 5 advertorials on Prudential and PruBSN jugak. With 5 advertorials and my experience sendiri sebagai subscriber for the insurance, of cos lah ada sebab kenapa aku memilih product gini.

Everythings bout the pro and contra on the insurance korang dah baca hapal apa yang aku citer kan, else you can read back my entries on that lar.

Tapi satu yang aku perati lah, dalam 5 ads yang aku buat tuh, satu je masalah korang nih.

Saya tak kenal orang insurans lah kak red, saya tak kenal agent. Camne saya nak subs to insurance.

Knowing kita yang kalau boleh disumbat ke mulut, so kat sini aku persembahkan a story bout the good agent. She is one of the most promising bumi agent in Malaysia. She comes with a package and she knows what is best for you and your family. Mungkin korang tak tau agent insurance yang sorang ni bukan setakat jual insurance tau, she can help manage and advice korang punya cash flow, tax, dan apa2 berkaitan financial.

Gee adalah seorang Certificed Accountant dengan 10 tahun pengalaman  dalam bidang analisis dan perancangan kewangan tak kira for corporate mahupun individu cam korang yang memanja ni kan.

Sebab manja sangat, again aku suapkan Gee utk korang.

Insurance - Gee to RM v1_doc_m44355f16

Gee bertapak sebagai financial planner hanya sebagai part time basis, 3 yrs ago. Kerna passion dengan pengurusan kewangan makanya Gee bertekad menjadi FULL TIME financial planner di bawah payung the Top Bumiputra insurance agency kat Prudential yang memfokus pada keutamaan customer itu sendiri. Gee dididik dan diasuh oleh TOP 5 leader di Prudential dan kekuatan Gee bukan sahaja terletak product tetapi servis 24/7 nyer yang hebat.

Kebanyakannya client Gee adalah datang dari seluruh pelusuk Malaysia dgn main office kat Jaya 33 PJ and also sub di Ipoh dan Penang. Ditambah lagi akan datang dari pelusuk Redmummy.com . Ye sila tepuk tangan kerna korang telah memilih insurance planner korang yang hebat!!

So Kak Red, siapa yang boleh menjadi client Gee? Saya bujang, saya janda, saya orang tua, saya anak 8…

Good question!!

Any young and single, baru kahwin, duda, middle aged couples, married ngan anak pinak berderet2, malah retired otais pun bisa menjadi client Gee. Di mana sahaja kamu berada, Gee datang membawa salam :) . Tidak kira apa status kamu, Gee datang memberi khidmat insurancenya. Remember, she s a full time insurance planner. If you work for money, she works for you the client!

Insurance - Gee to RM v1_doc_69e0ebe1

Antara top selling product under Prudential/PruBSN ialah Pru/Takaful Health (medical insurance). Gee would like to recommend package comprehensive ni kat korang yg belum ada medical insurance ialah:-

- Kad perubatan dgn coverage serendah ½ juta up to 1.5 juta (main juta juta ya korang)
- Pilihan untuk syariah compliance fund/product
- Panel hospital swasta seluruh malaysia (contoh Gleneagles, SJMC,SMC,Pusrawi etc
- Pelbagai jenis elaun :-

i) elaun hospital dari RM400 sehari
ii) elaun pembedahan sehingga RM2500
iii) elaun masuk ICU bermula dari RM100 sehari

- No claim bonus up to RM500 per year kiranya tak ada apa2 tuntutan dibuat dalam setahun.

Menarik dok? Tapi korang kalau nak tau lebih2 sila lah contact agent yang aku dah recommend ni ya.

Kalaupun korang kata korang ada medical coverage dari tempat kamu bekerja, tapi kamu masih perlukan insurance, coz even u dok spital under company’s coverage, but ngan insurance yang berhemah dan berjaya seperti yang Gee support la nih, korang leh dapat hospitalization allowance! RM200 per day!

Ha jangan nak gatai2 pi langgar pokok pulak ek, mementang dengo ada elaun dok lam spital!

So all in all, wpun ramai yang mesti kata

‘kak red aku takde budget lah kak utk insurance’

alo adik sayang, u can buy luxuries handbags, kain baju tetiap bulan, kasut ke main berderet, melepak mamak tetiap malam, RM100 tak leh uloq ker? Bukan ko buang duit, ko making money from the RM100 tuh…not only beranakkan duit tuh, but it s for your own health! Bukan ko bayo utk aku, utk family ko jugak.

Insurance - Gee to RM v1_doc_m758cfc20

Apapun, try to submit these info to Gee via email sazeela_adenan@yahoo.com kalau ko merasa nak dapatkan free quoatation and consultation dari Gee.

I. Nama
II. Jantina
III. Tarikh Lahir
IV. Pekerjaan
V. Status Merokok
VI. No telephone, email dan lokasi
VII. Bajet caruman bulanan (minimum RM100)

DSC01887

She is willing to assist you, 24/7. Gee bukan dari product antarabangsa, tapi kerna Gee antara anak melayu yang membina kerjaya yang agak sukar untuk saya tempuhi, I salute her for being so patient and determined to get to her stage now.

Gee a proffesional insurance planner for you, she comes to get the RM’s readers to join her, to engage her, for the best insurance in your life. If at least for once, kalau sayangkan anak, jangan ditangankan sangat tapi diberikan insurance kesihatan untuk mereka. Kalau disayangkan isteri, jangan juga ko tinggalkan selalu, tetapi beringat dengan sebuah package insurance, di mana Gee bisa mengusai segala misteri.

DSC01122

To contact Gee via these details:

Email :  sazeela_adenan@yahoo.com
Mobile :  016-322 1268
Insurance Planner’s Blog: geeasfinancialconsultant.blogspot.com

Insurance - Gee to RM v1_doc_m302c125b

Khidmat pesanan masyarakat Prudential Insurance – Gee is brought by redmummy.com

Comment: 15

PRUhealth – Redmummy’s first choice!

Raya raya pun kena ada 3rd advertorial on Prudential, please scroll down for my latest entries coz this is a special sticky mode entry.

IMG_0032

Waaaaaaaaaaaaa! Kalau nak sihat, jaga makan jaga badan. Jaga juga perwatakan! Kalau nak sihat lagi, do lots of check up, kalau tak dpt 6 bulan sekali, buat setahun sekali. Kalau ye pun korang ingat korang healthy, tp mana tau yang kat dalam badan tu ada ‘hidden illness’ kannnnnn!

IMG_0049

So anw, seronoknya bila attend the PRUhealth talk arituh, kami diberi rawatan percuma to do some check up for our body. Merata2 depa cek, through the system machine yang aku tak tau lah pulak namanya, sangat molek bagus wooo…

IMG_0046

at least for 15min gitu they spent to check on me, and perfecto, alhamdulillah, aku takde sakit yang mudarat sangat lah, itu dari minor check up yang depa buat. But they noticed aku ada masalah rendah darah. Itu biasa…bagi sorang yang tak cukup tidur tak cukup rehat, memang symtom2 tu je lah yang aku akan dapat. Huiiiiiii! Pasnih kol 10mlm kena off pc lah.

Abih, kalo tidur awal, iskk..kedaunglah blog aku kang.

saya tidur lambat setiap malam, paling awal tu midnite, sokmonya kol 2pagi baru panjat katil. sombab mata den :)

IMG_0067

Tapi PRUhealth memanjakan kami, the top 9 bloggers bukan ajer dengan medical checkup tapi dengan rawatan massage enak nyaaaaaaaaaaa di Vila Manja, Ampang. Memula dengo talk, pastu layan medical check up pastuh makan eh makan sepanjang hari hikss..pastu dimassagenya kita.

IMG_0095

You can choose apa types of massage ko nak, and for the first time saya memilih ‘stone massage’ perkhhhhhhhhhh, meletup2 liuk badan aku kena ngan batu panas tuh. Jari jemari pun Mbak tu guna gak untuk massage saya, full body tuh nikmatnyaaaaaaa!

IMG_0093

Massage is very important to me, sama pentingnya dengan insurans. Saya antara manusia seperti kamu yang hidup dengan penuh macam2 kerja dan masalah. With my permanent job, with my blogging job, personal life, family, seiring itulah saya perlukan insurans specially untuk tabungan anak-anak.

What will happen if saya pergi dahulu tanpa tabungan anak-anak. PRUhealth adalah satu2nya peluang untuk saya menambah modal kehidupaan material for the kids. Not only that, untuk saya sendiri dan suami jugak.

IMG_0098

Saya tidak mahu menjadi salah seorang yang gagal dalam hidup. Saya mahu everything comes together in one package. Apa2pun family is the main point penggerak utama in my reality life, that s why ai m calling all of you to join me to register yourself and kids for PRUhealth.

IMG_0162

Walaupun begitu, sentiasa berpegang to the princip….you have an insurance, you dont have to think much about your problem. Being one of the top bloggers, sangat happy and gembira coz kami hanya perlu keluar bekerja, attend event sana event sini, buat heavy assignments tapi the rest, just leave to PRUhealth.

but of cos dalam Islam, kita perlu percaya qada dan qadar, tapi kita juga perlu berusaha, dok ko membebel camne nak sihat camne nak kaya tapi nan ado nak bersilat kerja bagai, and bayo insurance, camne nak maju kan?

Nothing comes for free my dear, budget lah sikit from your monthly allocation, to pay insurance via PRUhealth, at least kamu dan waris kamu ada masa hadapan coz kita tidak boleh predict the future yang masih samar-samar.

Em…

Can ai insured my blog? One question yang masih tinggal tanda tanya….tapi mungkin juga satu hari nanti, Redmummy.com akan kuinsuranskan under PRUhealth.

Khidmat pesanan masyarakat Prudential is brought by Redmummy.com, for easy reference, you may find previous Prudential posts via these links:

1. For the life for the future

2. Not for one day investment


Comment: 6