Prudential – Double N

Mumblings E/The Curve…

IMG_8397

hah mak encik dah siap bertukaran!

earlier was wearing the black caftan

atas ke bawah salin dalam kereta, tak kuasa ler aku nak bercaftan2 sepanjang hari heh.

IMG_8412

tapi coz pakai clutch, angkutlah sama takkan ler aku nak bawak 2 hbags menukar bagai, lain le balik rumah kan. si kecil asal masuk kereta je tidur.

memang waktu tidur le sangat, sebelum tu kan kat weddinglah, pi buat IC lah..

IMG_8415

jadi jalan2 ler kita kat The Curve nun….tak tau carik apa pun

IMG_8422

tapi biasanya kalau takde menda nak carik pun aku akan tetap gak beli jumpa yang depan mata…

IMG_8428

tu RD nun kat belakanggggg, lupa dah tingkat berapa for Zeeshan nak main so dia pergi bertanya ler kan…

IMG_8504

macam aku cakap, maid tak dibenarkan sorong stroller or anything of the baby if we are around. ko lenggang le kangkung amik gambar jer

IMG_8625

kat sini baru RB bangun, terus lapau.

so semua orang makan, tengok licin pinggan helper, tengah aku makan suapkan RB, boleh dia main amik je nasi putih aku ngan RB yang berkongsi sama tu. takde izin. speechless betul aku. terus pandang laki aku.

dah kena tegur pun, but not masa ni ler. balik rumah tu aku sound.

dahlah tak mintak izin, main amik je nasi2 aku makan anak beranak ke mulut engkau.

anak aku pun pandai mintak izin ye, agak2 ler pun dah anggap aku satu family macam family ko tapi makan dalam plate aku pun ko nak tibai? aku tengah makan tuh!

aku ni dah berapa banyak maids, aku bagi lemak, hah ni salah satu lemaknya yang aku dapat. tu belum yang aku cite bila bercakap kaki dia siap menyabung2 lagi atas katil dia. alright, aku penat ler cite hal maid. mana yang boleh close eyes tu kena tutup je lah, at the end pun dia assistant aku, redha je lah. eh yang kaki menyabung tu gila nak diamkan, haruslah sound.

tegur tetap kena tegur!

IMG_8516

so masa RD ngan RB main2 kat luar tuh, aku bapaknya tangkap si kecik tu nak try kan seluar dia…wpun waist seluar tu adjustable but tak nak ler kang terlondeh2…

IMG_8519

dia dah excited nak main kat luar tu nampak kereta segala

IMG_8558

hah! lenjan ler ko

IMG_8567

adik jom dik..

NO NOOOOO

IMG_8579

sambung lagi…

IMG_8592

ah cakkkkkkkkk!

IMG_8593

ah cakkkkkkkkkkkk mi mii

dia panggil aku mi mi, belum lagi mummy. nak senang je keje ko kan dik. main hujung2 jer

IMG_8595

ha tekejut ko bapak ko sergah!

IMG_8599

tangkapan terus

asyik nak ajak balik manjang je NO NO

IMG_8608

itupun singgah lagi kat sini heh.

banyaknya persinggahan

abang and kakak takde, depa masa ni masih lagi kat kem, maklum le citer ni dah lama

IMG_8613

dalam banyak2, aeroplane ni yang dia tujukan dulu! of coslah his fav kan, as long as any vehicles.

IMG_8639

pasrah seorang mak

sebelum tuh nak citer le escalator kat sini agak senang sket takde palang tetengahnya (not like KLCC) so bolehlah nak turun naik stroller kat escalator. kat the curve  ke e curve ke sama je, senang. so kalau buat tuh biasanya either 3 of us: RD, aku ngan Abang. kitorg 3 je dah expert. tak kira ler ada RB dalam stroller or not kan. Lagipun stroller kita tu 3 roda, so tangan tak biasa memang payah ler kot nak adjust masa kat escalator.

so maid aku sibuk ler nak belajar angkat turun stroller tu (as long as RB takde dalam tuh). coz remember, dia tak boleh tolak, dukung Zeeshan if we are around. so aku bagi le dia belajar tolak pram tu kat escalator.

boleh apa jadi?

dia ni dahlah loud, jenis jerit ke main kuat. satu ecurve dok tengok kitorang. IBUUUUUUUUUUUU!!

aku kat depan dia, tak sempat aku nak selamatkan, dia nak jatuhkan stroller tu ke belakang, coz dia tak pandai nak balancekan benda tu kat escalator yang bergerak tu. hangin btol aku, nasib baik le ada couple belakang tu tolong pegangkan stroller tuh.

terus aku bidas, jangan harap le aku nak bagi lagi dah ko pegang. kot ye pun ko tinggalkan stroller tu macam tu je kenapa? ingat beli ngan air liur ko?  maid2 ni kalau menjahanamkan barang ikut senang diorang jer, mementanglah bukan duit ko yang keluar pun.

frankly speaking, i never like bawak my maid keluar if kita sefamily ada, coz bertahun2 maid aku yg sebelum ni memang tak suka nak ikut, lagipun korang agak2 le keter muat ke pun, dengan anak2 aku yang makin memanjang semuanya. but maid aku yang sorang ni jenis tak pepaham gak, sibuk riuh  nak ikut berjalan, bersempit anak2 dalam kereta. ada masanya aku tegas terpaksa gak cakap, hari ni tak payah ikut. ha muncung dibaginya!

apapun weekend ni nak sambut birthday dia. dalam Malaysia ni dia hanya ada aku dan keluarga aku so akulah jantung hati dia dan akulah yang penawarnya. Happy Birthday Maid Mak Merah.

IMG_8648

hah dalam tak tau nak beli apa sini

beli seluar baju Zeeshan over RM500 memahal baju bebudak heh. but dah tau sangat pun cuma bila cite kat laki aku dia dok geleng pala. dia kan jaga anak, tang shopping dia cuma bawak anak untuk menerai jer…

eh anak aku ni kan masalahnya dia tak takut orang ler. semua orang yang nak dukung kiss dia sume orang dia okkan jer. aku je yang cuak. hari tu ada orang besau  ni cakap ngan dia macam dia orang tua jer menjawab cakap orang tuh

adik, nak pergi mana nih?

euahfuafafbla bla bla dalam bahasa dia beria le dia menjawab yang aku pahamkan ‘nak pergi naik tangga atas tu’ hahhahaha

pastu orang dukung cium sapa minta kiss pun dia kiss jer.

**********************************************************************************

Kalau ditakdirkan suami akan ‘pergi’ tak lama lagi dan sempat bagi kata-kata terakhir pada si isteri, mesti dia cakap, “Sayang, jagalah anak-anak kita baik-baik lepas abang dah tak ade. Berikan mereka kasih sayang yang tak putus-putus…”

Takkan kita nak cakap balik, “Tapi duit dah takde, bang. Gaji abang lepas ni pon tak masok dah” Jadi mulai sekarang suruhlah dia beli insuran, tak pon, belikan je lah utk dia!

RM100 sebulan jer, dapatlah kat kita duit jika dia takde nanti tapi kita still perlu teruskan hidup demi anak-anak. RM200,000* siap ada simpanan sekali!

So sediakanlah payung sebelum hujan, agent insurance aku yang komited Double N – Nizam dan Naf boleh terang pakej mengikut kemampuan masing-masing. Nak call/sms/whatsapp kat nombor ni 017-3413043. Kalau nak email tanya apa-apa info ataupun permasalahan insuran boleh email kat nafisahamran@gmail.com ataupun binhalimresources@gmail.com

**********************************************************************************

Comment: 10

Pa&Ma August Bumper Issue

IMG_1884

IMG_1885

IMG_1888

IMG_1890

Link nih behind the scene of the photoshoot with Catriona Ross and Sharifah Sofia

http://redmummy.com/2013/07/10/2-collaborations-for-august-pama-bumper-issue/

Lepas tuh aku ingatkan end July logik le baru ada kat newstand tuh, rupanya by midst July dah terpacak yer, so aku pun pergi le beli gak. Dah orang bilang Kak Red Kak Red….pi beli Pa&Ma akak tuh, saya dah beli kakkkkkkk

Macam akak punya majalah le gaya ko cakap tau dik hahahahaha

So ai pun turun ngan gangs, bonong2 tengok.

Bawak balik, esoknya kakak pi bawak pi sekolah agama dia! Duh. ko ni kakak, lagi nak pecah lubang mak ko tu Redmummy, kot ye pun proud adiknya kuor majalah, tak yah le bawak punnn.

Oh ok…issue yang dibincangkan ialah berkenaan breastfeeding. aku masih lagi ler netekkan RB tu wpun dah tak sepenuhnya, dia mana boleh berpisah lagi.  N yang pentingnya, soalan pasal breastfeeding tu Pa&Ma suh aku buat, aku jawab 8 pages hokeyyyyyyyyyyy!! tak semua yg kuor, frust betul.

Ko suh bloggers jawab, dapat kat aku yang kuat menceceh, topik best pulak memang panjang le ceritanya.

Topik breastfeeding tuu….so the mothers fathers yang intend to breastfeed your child, or ibu2 yang sedang breastfeeding, pls get a copy of Pa&Ma August 2013 Issue.

******************************************************************************

Sesapa yang ingin mendapat pendapatan sampingan, nak duit masyuk lebih sikit tiap bulan, bolehlah ikut jejak langkah ajen insurans kami iaitu Double N – Nizam dan Naf. Tapi depa ni bukan buat part time dah, depa dah memang full time punya kerja jadi ajen insurans sampai every year dapat melancung oversea!

Kalau berminat nak mula, jangan bimbang dia punya howto, ataupun tak tau camna nak mula sebab depa ni akan bantu korang untuk mulakan langkah sebagai ajen insurans dari A to Z. Not to worry OK. So jangan malu-malu, boleh get in touch dengan Agent Double N ni to start your new journey as insurance agent disamping dapat duit masyukkkk :)

Oh by the way, Prudential ada kuorkan produk baru yang cover untuk baby yang baru lahir yang kena warded disebabkan jaundice/kuning up to RM1000. Ni sesuai untuk ibu-ibu yang sedang pregnant sekarang ni, bermula dari RM80 jer premium dia. Boleh tengok info lanjut di Double N.

******************************************************************************

Comment: 8

Side income? Insurance Agents? Boleh mewah!

Pepatah melayu ada mengatakan sediakan payung sebelum hujan jangan sampai sudah terhantuk baru tengadah lepas tu menyesal dikemudian hari bila nasi sudah jadi bubur. So memang ada kebenarannya pepatah melayu kita tu. Jangan nak main-main :)

Hari ini kita memang elok sihat walafiat tapi esok lusa sapa yang tau. Hari ini kita berupaya, esok lusa berdayakah kita? So wajib sediakan payung sebelum hujan! Atau pepatah yang lebih tepat zaman sekarang ni ialah sediakan insurans sebelum terlambat :)

photo2

My dedicated insurance agents – Double N – Naf & Nizam

FYI, aku lima-lima beranak semua ada insurans masing-masing. Ya, even si kecik RB pun ada!

Firstly kena paham apa kepentingan beli insurans ni, betul tak?

Perkara yang paling utama dalam membeli insurans ialah to PROTECT kita punya duit dan on top of that to save dan invest sekaligus.

Maksud PROTECT duit kita tu ialah let say kalau kita ataupun family kita jatuh sakit, takkanlah kita nak guna duit simpanan dari penat lelah kita kerja berpuluh tahun tu buat habis bayar bills? Dah kalau takde alternatif lain terpaksalah jugak guna kannn. So habis macam tu jer duit simpanan. Nak harapkan hospital kerajaan, korang semua dok komplen jer aku dengar, ha jangan tak ngaku pulok.

Tapi pada aku yang paling utama ialah keluarga kita sendiri. Pernah terfikir apa jadi kat diorang kalau terjadi apa-apa kat kita? Takut pulak nak fikir sampai macam tu kan. Straight forward lah, kita takde = income pun takde la. So apa jadi bila income dah takde? Boleh putus harapan jadinya, semua harta benda tergadai la jawabnya…

Pendek cerita jika kita dilindungi insurans, insyallah kita akan diPROTECT seadanya :)

My dedicated double agents atas nun ialah agent kepada PruBSN Takaful, yang boleh cerita dengan lebih jelas tentang insurans ni. Tambahan pula PruBSN Takaful ade plan yang lengkap, bermula hanya serendah RM100 sebulan, yang boleh tolong kita plan untuk benda-benda kat atas tu. Lagi best, plan ni boleh generate savings, maknanya duit yang kita bayar tiap-tiap bulan tak ‘burn’ begitu saja!

nafnaf 26001

Group training for new agents dan macam-macam aktiviti lain.

Reason aku berkongsi cerita pasal double agents aku ni sebabkan servis depa yang bagus. Macam aku cakap tadi, berdedikasi. Depa dua orang laki bini ni memang fulltime buat insurans. So bila nak fulltime confirmlah 100 peratus kerja makan tidur dengan insurans jer lah. Dan dah semestinya depa buat kerja yang terbaik cemerlang terbilang sebabnya depa pun nak jaga periuk nasi depa gak. Tu antara sebab juga aku amik insurans under depa ni.

Depa will assist kita in every steps of the process. Contohnya bila nak buat claim, depa yang submit claim, depa yang collect medical report hospital, sampai depa la yang tolong deposit cek claim terus masuk akaun bank kita. Aku rasa dua kali dah aku buat claims, satu time aku buat operation sinus, satu lagi RB masa dia warded. Tau-tau duit claim dah masuk bank jer heheheh macih Naf :)

Lagi satu depa ni utamakan Customers Needs. Depa tak pernah paksa kita supaya ambik sesuatu yang kita tak perlu dan yang paling best depa menghormati budget customer. Kalau bajet sikit, depa boleh work outkan the right plan untuk kita :) So act now, PROTECT your family!

nafnaf 2600

Eh ni depa holiday ke mana pulak Kak Red?

Ha jangan tak tau, ni terutama untuk korang yang ingin menjana pendapatan sampingan dengan menjadi agent insurans, disamping dapat income, dapat juga berjalan berholiday ke oversea tuuuu!!! Best giler depa duaorang ni, buat fulltime, flexible time, dapat generate decent monthly income, dapat pergi bercuti lagiiii, syiokkk weiiii.

So kalau korang berminat nak tambah income, aku memang recommend approach depa ni. Btw, holiday tu free ya, plus komisen banyak & konsisten setiap bulan. Bukan one off punya komisen, dapat up to 6 tahun!

Dari bottom ke top, depa akan bagi guide dan tunjuk ajar. Aku ni sebab agak bz jer, kalau tak dah lama aku jadi agent insurans.  Pernah gak aku teringin nak buat kerja nih, aku boleh cakap aku boleh tulis tapi nampak gayanya aku tak boleh buat dedua, so let me be a blogger cari makan sini, and korang do the insurance coz Allah bagi jalan, jadi kalian, tak kira bangsa agama, boleh berdukung di bawah nama Double N nih. But tu lah, tak pandai cakap pun takper gak lah coz si Nizam tu, laki si Naf ni lah, sangatlahhhhhhhhhhhhhh pendiam, hah apa rahsia camne seorang yang pendiam boleh berjaya juga menjadi agent insurance yang hebat, rahsianya pergilah berguru dengan Double N!

Anyway, zaman sekarang ni orang ramai dah mula sedar tentang kepentingan insurans ni, so senanglah nak cari clients, tak gitu. Jadi kesedaran dah ada, cuma masalahnya tak cukup agent insurance dan pasal itulah, nak ajak reramai punya earnings sendiri,baik sebagai part timer ataupun full timer, do join them!

So jangan malu-malu, nak beli insurans atau nak jadi agent boleh contact Double N – Nizam dan Naf ataupun boleh terus call/sms/whatsapp – 017-3413043 . Email nafisahamran@gmail.com OR binhalimresources@gmail.com

Comment: 14

Ole-ole yang dipromo….

IMG22635

this entry is like a show show off entry, kira dengan kata langsungnya very the menunjuknya entry wpun hado?? nan hado lah sangat, but ko tunjuk benda kecik pun jd issue ko tak tunjuk dikata papakedana, ko beli designer handbags lagi lahhhhhhhhhhhh dikato2. hiks.. so i just dont care :P . you dont get it gamaknya, by showing in the blog:

1. ppl can get the review

2. ppl can get the promo

3. ppl can get the knowledge and go and buy lorrrrrrrrr!

5 taun dah aku faced, menda2 gini, itu namanya konsep blog. kalau no show how ppl nak judge and buat comparison. lebih molek lagi kalau ko gebang kaw2.aku pun suka je baca blog2 yang show2, quietly aku pun boli gak amende yang korang jaja lam blog. so dari beribu tipulah takde 100 orang yang pi boli? tol dakkan? kan??????

anw, Gegirl is holding my new flat iron. ini adalah iron yang ke………. wahahah lost track already. aku aritu beli yang satu set dr Hana, pastu aku boli ni lagi satu saje buat back up. kira 2 iron pakai lam satu masa.. aku gilor!! for just flat iron nih at RM100, aku x nak amik shampoo and conditioner set tuh coz ada lagi separuh. so amik single flat iron ajer. Tq Hana AQ.

IMG22633 bcoz i hv a blog, my insurance agent tau my steps, tau my family development, tau apa project2 yang aku buat segalanya lah. so antara yang depa tau anak2 aku baru je lepas exam. yippiiiiiii! aku gak yang melonjak. but not so soon, coz nxt week exam sek agama abang pulak. wuii berturut2. so i got this through normal mails, for Abang and Gegirl…dapat motivation sket. if korang takdak blog, kalau amik Double N jadi agent insurance hangpa pun, alah kabarin je kat depa.

ini takde pun dalam package insurance, but ini initiative depa sendiri. pandai jaga amik hati customers insurance macam kita nih.

TQ Uncle and Aunty Double N !!

IMG22637

dalam sakan menonton Piala Thomas, Sirman tunjukkan the new wireless mouse. orang lain dah bape taun pakai, aku baru nak mula pakai nih. ater…i still prefer pakai yang manual mouse lor. pakcik tu rimas ngan mouse merah lama aku yang dah kusam, so dia beli yang baru ni ha. 45hinggit after discount. apesal bunyik macam mahal je aku rasa menda nih….

waktu ngah amik gambo gegirl + mouse nih, sirman dok panggil anaknya nih, lam gigi ngah ketap ‘jap daddy jap’ ahhahahah…pastu ‘tengok gambar dulu mummy’ ok dah tengok gambar baru dia pi kat bapaknya. senang keje aku sangat, nak amik gambo campak je kat Gegirl, she knows apa yang dia kena buat lor…

ok enaf wt the show off entry…

macam2 ada…so the show off entry bukanlah sepanjang hari or setiap waktu, just once in a while jer. Lek kay lek…

Comment: 9

Double N for your insurance and to recruit you!

Hey readers, salam and kabarin semua?

Untuk pertama kalinya aku nak buat promo yang very the direct, tak payah nak pusing2 cakap coz 2 points penting je aku  nak share:

1.Korang mencari insurance untuk peribadi, keluarga, anak2, ibubapa, or ada kawan2 yang dok galau carik insurance?
2.Korang nak buat part time/full time menjadi insurance agent?

Insurance aku promote seperti my previous advertorials jugak, Prudential. Yes, untuk soalan2 yang hari tu dok tanya aku pakai insurance apa, ha ni dia, Prudential yang aku pakai, so memang kebetulan pulak aku dapat bertubi2 advertorials yang secocok ngan badan sendiri memakai.

I need to intro you first the right party yang handle untuk 2 case kita di atas, the Double N: Nafisah and Nizam. Bermula sebagai graduasi Electrical Engineering di Japan (padanlah terer speaking Japang!). Nizam have been the agent since 4 years ago while Naf dah involved sejak 3 tahun lepas. Mereka attached dengan SAR Group, a bumiputra agency company, and for just both of them, mempunyai dan serving lebih 300 orang clients dari seluruh Malaysia.

Location is in Phileo Damansara but of cos lah bergerak merata Malaysia jumpa clients/conference and recruiting. Kebanyakan clients Nizam & Naf pulak dari sector government, guru2, executives, doctors, enginers, contractors, celebrity photographer (Saiful Nang) and celebrity blogger Beautifulnara. Wah ramai kao!

Antara pencapaian Nizam and Naf sepanjang menjadi agent insurance:
1.Prudential Wealth Planner status 2008, 2009
2.Qualified Bali Trip 2009
3.Qualified Star Club, Taiwan Trip 2009

Tetapi walaupun depa qualified untuk Bali dan Taiwan trip, depa tak nak amik, they turn it to cash and fly back to Japan, rindu dengan dunia tempat depa membina ilmu.

Selama aku menjadi client Nizam and Naf, aku anak beranak memang banyak goyang kaki, macam kes aku dok Prince Court for my baloon sinuplasty, aku cuma bbm Naf bagitau aku nak masuk PC, and sehari selepas aku discharged, tak yah nak remind hapa, dia pun dah bertenggek kat PC untuk buat aku nya warded claim. So ko tak yah nak sesusah payah buat apa2 lah. Sumer kawtim dek Double N.

if just in case, something urgent happen to korang dan subsitute, kalaupun pukul 3,4 pagi, if u call, insyallah depa akan jawab. Birthday or Anniversary memang depa ingat, that s good PR. Dulu Sirman tak pakai Prudential, dia pakai tut tut nya insurance, after 3 years he terminate his insurance tut tut and change it to Prudential. Ha tu sebab utamanya agent dia lari ke mana tah, service memang out. Sakit hati je Sirman ngan depa.

Kes paling dikenang, ada client baru je amik insurance ngan depa like 3-4months pastu diagnosed with a rare nerve disorder. At first company depa tak nak bayar, but sebab usually symptoms nih pun muncul hanya awal pada 3-4 bulan, so claim ni pun genuine, client yang memang 1st time kena attack macam nih, so depa pi turun naik tangga jumpa 3 doctors utk proved kan no previous history of the client’s condition. Syukur, dengan izin Allah dan usaha Nizam and Naf, after 4 months fight for the client, dapat jugak client tu claim for almost RM10 ribu jugak.

I think kita orang biasa memang tak geti nak fight benda2 gini, so itulah untungnya punya agent insurance yang sangat reliable.

DSC_0319

So that s the point for number one.

On number 2 pulak, Double N is looking for those yang bercita2 tinggi untuk bekerja lebih maju and ada achievement untuk naik and dapat duit lebih sikitlah. Konsepnya senang, ko rajin ko usaha ko dapat ongkos yang riban2. Tiap kali ko dapat tarik client baru, maka naik lagi lah gaji ko. ha..pastu ko letak promo lam RM, bersidai2 lah orang nak amik ko jadi insurance agent depa. Lagi naik gak pulus ko tetiap bulan.

Double N will teach you from a to z, tidak perlulah dengan bakat bercakap, pendiam pun takper, cakap bila perlu sahaja. Macam first time aku jumpa Nizam, adoiyah…pendiam gila la mamat ni, boleh ke dia jadi the best agent aku, but bila ko tanya, perkh…sebijik sebutir dia tembak, terus aku sign up.  Aku pantang jumpa depa, asal aku jumpa je mulalah aku nak menambah saving lah, nak tambah package lam insurance aku the Red Family.So if korang sangat2 jitu tinggi nak menambah duit, kalaupun jadi part time pun takper, tapi kena amik 3 exams. Buku study disediakan, so kena wajib rajin.

Memana pun kita buat kerja, sama ngan blogging kalau rajin ko naik. Kalau ko rajin ngumpat orang, makanya ko akan dichop mengumpat orang sesajor je lah kan. Double N ni mula2 dulu sengkek gak masa berenti jadi Engineer, from RM2,500 nya gaji terus jatuh ke tak sampai pun seribu, but sebab niat kerja dengan ikhlas and ada daya usaha, makanya skang gaji riban2 dah cecah 5 angka. So…….

1.nak carik agent insurance untuk ko and family or frens yang sangat dedicated, u go for Double N.
2.nak menjadi orang yang ada duit dalam jangka masa yang base on your usaha daya, be the prof insurance agent, recruit yourself to Double N jugak.

paris

They can be reached over:

Double N – Nizam and Naf at 017-251 9196
Email – nafisahamran@gmail.com
Website – http://prubsntakaful.com/

Comment: 10