Pa&Ma

Pa&Ma August Bumper Issue

IMG_1884

IMG_1885

IMG_1888

IMG_1890

Link nih behind the scene of the photoshoot with Catriona Ross and Sharifah Sofia

http://redmummy.com/2013/07/10/2-collaborations-for-august-pama-bumper-issue/

Lepas tuh aku ingatkan end July logik le baru ada kat newstand tuh, rupanya by midst July dah terpacak yer, so aku pun pergi le beli gak. Dah orang bilang Kak Red Kak Red….pi beli Pa&Ma akak tuh, saya dah beli kakkkkkkk

Macam akak punya majalah le gaya ko cakap tau dik hahahahaha

So ai pun turun ngan gangs, bonong2 tengok.

Bawak balik, esoknya kakak pi bawak pi sekolah agama dia! Duh. ko ni kakak, lagi nak pecah lubang mak ko tu Redmummy, kot ye pun proud adiknya kuor majalah, tak yah le bawak punnn.

Oh ok…issue yang dibincangkan ialah berkenaan breastfeeding. aku masih lagi ler netekkan RB tu wpun dah tak sepenuhnya, dia mana boleh berpisah lagi.  N yang pentingnya, soalan pasal breastfeeding tu Pa&Ma suh aku buat, aku jawab 8 pages hokeyyyyyyyyyyy!! tak semua yg kuor, frust betul.

Ko suh bloggers jawab, dapat kat aku yang kuat menceceh, topik best pulak memang panjang le ceritanya.

Topik breastfeeding tuu….so the mothers fathers yang intend to breastfeed your child, or ibu2 yang sedang breastfeeding, pls get a copy of Pa&Ma August 2013 Issue.

******************************************************************************

Sesapa yang ingin mendapat pendapatan sampingan, nak duit masyuk lebih sikit tiap bulan, bolehlah ikut jejak langkah ajen insurans kami iaitu Double N – Nizam dan Naf. Tapi depa ni bukan buat part time dah, depa dah memang full time punya kerja jadi ajen insurans sampai every year dapat melancung oversea!

Kalau berminat nak mula, jangan bimbang dia punya howto, ataupun tak tau camna nak mula sebab depa ni akan bantu korang untuk mulakan langkah sebagai ajen insurans dari A to Z. Not to worry OK. So jangan malu-malu, boleh get in touch dengan Agent Double N ni to start your new journey as insurance agent disamping dapat duit masyukkkk :)

Oh by the way, Prudential ada kuorkan produk baru yang cover untuk baby yang baru lahir yang kena warded disebabkan jaundice/kuning up to RM1000. Ni sesuai untuk ibu-ibu yang sedang pregnant sekarang ni, bermula dari RM80 jer premium dia. Boleh tengok info lanjut di Double N.

******************************************************************************

Comment: 8

2 Collaborations for August PAMA Bumper Issue

IMG_9227

IMG_9230

IMG_9244

IMG_9257

IMG_9287

IMG_9336

IMG_9345

IMG_9358

IMG_9385

IMG_9391

IMG_9408

 

 

IMG_9432

IMG_9433

IMG_9434

 

Red Raihan is by Cipela Couture

Fuschia Linda is by SuriSara

RB’s red necktie is by BBLuvsMe

Location at Prince Hotel KL

Catriona Ross and kids, Sharifah Sofia and daughter, RM and RB.

For Pa&Ma August 2013 bumper issue

Salam Ramadhan :)

Comment: 9

RB’s part time job…

Beberapa minggu yang lampau…

skima betul ayat permulaan redmummy

huh!

IMG_9127

ko nak menyelit ke mana tu nakkk

 

IMG_9156

ok jangan risau, aku pun sama risau macam korang gak bila tengok dia berdiri kat sini tetapi cermin kuat tuh, Manager Prince Hotel pun ada sama sini hah…suite room of Prince Hotel

IMG_9159

red necktie is sponsored by @bbluvsmedotcom walaupun labuh, but selamba le kan ye nak!

seluar dan suspender hadiah dari Diva Darling. she has just delivered a baby girl!!! 5 words ko nama anaknya hahahaha.

Baju RB dari Milan lah, makkan part time job menyopping hikss

IMG_9135

teret teret teretttt

IMG_9133

Hello hello

my mummy pleaseee

IMG_9162

makkk nak susu

IMG_9166

makkkk, adik nak susu pleaseee

adik thirsty makkk

IMG_9168

makkkkkkkkkkkkkkkk

nak susu laaaaa

IMG_9169

ok ok boleh, ye ye mak nak bukak nih….mana ke nursing cover mak, meh meh. haus ye, nak susu yerrr

IMG_9176

lepas kenyang…dia pun hilang

anak aku menetek lagi ler….walaupun dah going to be setahun setengah. syukur ada lagi walaupun dah hujung2 sangat susu nya ehheheee

IMG_9236

main blocks ngan anak Sharifah Sofia, Arianna. dah itu je kawannya budak yang ada, Arianna is 2 years old, ikut tahun memang sebaya but ikut bulan, makan 6,7 bulan lagi ler

IMG_9470

makkkk nak tidurr

mak ko nak bersalin baju pun ko mengekorr nak oi

IMG_9485

baiklah, let s go home

keje dah siap

IMG_9487

penat pun ye jugak si kecil nih, jadi model photoshoot. sian dia. tak tidur2 lagi siang tuh…

IMG_9488

ala cheeky cheeky mamiiii

IMG_9495

aku nak parking dalam, memang tak de ler. kalau ngan laki aku je aku parked dalam. ni ngan baby bagai, ngan barang ke main berderet, kain baju lagi, aku valetkan jerrr

IMG_9502

masuk dalam kereta, terus tidurrrrrrrrrrrr sampai ke rumah, sampai 2,3 jam afternya. sian penat anak mak. RB ni dah jadi part of the blogging job or even model dari dia dalam perut lagi. So redha je lah ye nak, dulu abang kakak ko, skang turn ko pulak. Kadang-kala pun abang kakak ngan ko sekali package, steady je lah yer…namanya pun anak redmummy.

Kang nanti aku kuorkan the entry full of the mak and anak nih for the Pa&Ma bumper issue. Hanya untuk 3 mothers and 3 kids. 2 celebrities yang ada sama dalam photoshoot nih, Sharifah Sofia + anak, dan Catriona Ross + anak.

Ngan ada anak sumer kan, bayangkanlah betapa hebatnya bersilat nak amik gambar sepanjang photoshoot tuh.

Kalaulah ada butang on off or even pause kat bebudak nih….

Comment: 13