SuriSara

2 Collaborations for August PAMA Bumper Issue

IMG_9227

IMG_9230

IMG_9244

IMG_9257

IMG_9287

IMG_9336

IMG_9345

IMG_9358

IMG_9385

IMG_9391

IMG_9408

 

 

IMG_9432

IMG_9433

IMG_9434

 

Red Raihan is by Cipela Couture

Fuschia Linda is by SuriSara

RB’s red necktie is by BBLuvsMe

Location at Prince Hotel KL

Catriona Ross and kids, Sharifah Sofia and daughter, RM and RB.

For Pa&Ma August 2013 bumper issue

Salam Ramadhan :)

Comment: 9

It s all about @SuriSaradotcom

 

 photo

badan aku memang jap yummy bambam

jap ada le keringnya sket

Lola Skirt

photo

Miu Miu ada sale, aku pun pergilah on the first day, tapi sayang clutch yang aku nak sebat dah awal2 pagi buyer lain kebas.

No rezeki but better lah jugak, just broke from the Milan trip, dengan kat KL borong Ferragamo shoes, so baguslah takde stock. eh the sale was up to 40% on the first day tu yer, jadi memang melepaslah ai

IMG_8569

so when i was in JB for the day trip, to cover the launch of Little Red Cube….

photo

perkh kurus kau kan

padahal…

eh takper, i m going to another round of sessi pembersihan badan

hahahahhaa, tak caya?

we ll see soon

photo

Black Maggi Dress

photo

Pair it with the red tiny belt also from the SuriSara

IMG_8352

Green Linda, for my Syawal

So so so kan

berkenan ngan apa yang ai pakai, or anything from SuriSara’s site?

Ke SuriSara.com terus yuk :)

Comment: 9

Pusat Sains Negara pun boleh!

20130602_130257

you are so my cheeky cheeky boy la dik!

Geram betul mami tengok gambar ni, cepat je kakak ko snapkan ni yer!

dia sendiri amik pakai nih, bukan aku beli, dapat dari event. pastu adakalanya letak atas pala. ehceh! tiru maknya ler tu, tapi sekejap je ler dia pakai, bukan dia boleh ada benda lama2 kat muka or kepalanya pung

20130602_130856

jakun gila adik tengok ikan!

20130602_130932

baiklah, mereka semua di Pusat Sains Negara

20130602_131230

mende tu kak?

20130602_131346

pun amende tu ye?

20130602_131612

tengok gambar2 depa kat PSN, aku macam wooooooooooooo

well…aku hanya ada di hujung lawatan PSN nih!

20130602_131816

aku dropped off depa jer, coz aku ada hal, ada event ada meeting.

dah ada commitment lain and depa tak nak tunggu aku coz kang lagi bila ler maknya lambat

20130602_132117

bapaknya pun cakap ‘i can manage the 3 kids lah, u pi jer meeting you’

kan…dapat laki pandai jaga anak. mekasih le RD.

kalau dapat laki yang tak pandai jaga anak, mau lolong2 tepon suh habiskan meeting tu cecepat

20130602_132643

so begitulah, gambar2 di PSN, for indoor, aku memang takde langsung….

saya raikan bersama kalian di blog sahajalah yer…

20130602_132833

ada masa dia didudukkan dalam stroller. sah apak ko tak laratlah tuh

tapi kesian sangat, dia dah memang sangat2 nak tidurrrrrrrrrrr

his sleeping time, kalau pagi tu around 11am dah kena masuk tidur, then petang around 4 ke 5pm tapi nih, satu hari tak tidur…sian adik

20130602_133019

iyah iyah….

20130602_133246

idea pi visit Pusat Sains Negara datang dari Abang, and bapaknya.

ko dah ada anak sok2, korang pun sama gak amik tau tetempat gini, yang kena pergi

20130602_135131

diorang memang seronok fun sangat dalam nih

masuk pun percuma sempena dengan cuti sekolah…

20130602_135241

hah cermin ajaib!

20130602_135514

mak pun menumpang tengok dari sini jugaklah…maknya tak masukkan. but sokay, lain tahun kita pergi lagi ye

20130602_135823

ada jugak toddler’s section,  lagi seronok le si kecil nih

 

20130602_140036

fuihyoo….gi naik jambatan pergi mana tu nak

20130602_140155

 hem…bola lagi. pantang nampak bola budak nih heh!

20130602_134858

ada 4 beranak dalam cermin ajaib nih

20130602_141015

comei kakak

20130602_141640

main piano ye dik

20130602_141728

steady le 3 beradik nih

20130602_141844

hah bawak ke mana tuh yangggggggggggg

20130602_142827

comel comel!

20130602_144219

ni apa, carnival ke hapa…but funlah kat PSN nih

20130602_144806(0)

abang kakak bawak adiknya exploring

20130602_145316

 ni pastinya gelongsor. cantik je kan

 

 

20130602_145417

ada gang yekkk

20130602_145506

rakusnya ko dapat jumpa gelongsor

20130602_150311

kakak adik mendayung gi mana tuuuuuuuuu

20130602_161625

hah puan seri berseri dah sampai! finally!

waktu depa tengah late lunch, aku pun joined them back. habis meeting siap sumer segalakan. Ngan aku sekali makan, lapau gaklah, situ gak makannya. Sebelum tu aku jaga RB, bagi paknya makan ngan tenang, dia meluru masuk souvenior shop PSN tuh. aku ngekor jer

dia nampak bolaaaaaaaa

terus dia amik capai bawak lari ke pintu

hoiiiiiiiiii! mak ko tak bayau lagi tuh.

budak ni memang pencinta bola hahahahah, laju2 bayar and dia mula le main, dalam kedai makan tu pun dia geramkan bola gak

IMG_8385

dan kemudian kita sambung ke outdoor

depa sedap turun ikut tangga

aku ni bawak stroller, so hegeh2 le ikut jalan jauh

oooo tang bawak stroller or kejar anak, aku lagi rela sorong pram tuh hahahahaha

20130602_161728

hah main ler korang bola 3 beradik but most of the time, adiknya kena buli. asal nak suruh amik bola, adiknya yang lari laju pi amikkan, dapat merasa sepak ada ler bape ketui kali jer, itupun bila maknya suruh abang kakak kesiankan sket kat adiknya tu hah…

IMG_8400

dia nampak aku kan, macam tak heran. eh mak aku ni jap ada jap takde hahahahah

tapi pastu tonyoh2 muka kat dada

eii tak malu

time menetek ko pandaikan dikkk

 

IMG_8406

hah ni ada keek kuor

pening aku naik boyan nih, dia macam kena ada momentum each other bila berayun, kalau tidak akan rasa terkedepan bila takde persamaan terbang, eh cakap banyak tak guna, hang pi le sendiri Pusat Sains Negara tuh

IMG_8412

pastu abangkan dia pegangkan handbag aku, hah ko ngan prada merah tu dia bawak naik atas tu berpusing2, oii…terjerit2 aku dari atas buaian

IMG_8421

pancit, paneh berdenting

belakang tu ada pool, tak tau pun kita ada pool, dah budak2 tu bising coz mak tak bawakkan swimming suits!

yelah salah mak ko lagi kann

IMG_8425

abang nakal tau, dia naik menda nih, sampai atas pastu dia meloncat tinggalkan penahan tu kat atas tuh. hahaha pakcik depan tu tengok gelak2 jer punya nakal si abang. aku dah nak perambat dia, laju pulak dia melari

20130602_164346

nak naik kembali ke pangkal jalan, punyalah mengah. takde for stroller jalan, dok kata Milan tak baby frenly, hahahaha PSN pun samo. mencungap le RD ngan Abang tolak stroller si kecil.

 

Jun 2, 2013 | Come la comeee by redmummydotcom on Keek.com

Jun 2, 2013 | Buaiiiiii by redmummydotcom on Keek.com

beginilah keek yang sempat diuploaded, yang termengah2 naik bukit tuh, tak sempat aku post plak.

 

20130602_162052

sian penat dia, carik air suam togok lelaju…

so, tak cuti sekolah pun, weekends tu pergilah, korang ler…..at least aku dah menebeng gak ke sini. tu lah aku cakap kalau takde anak besau2 nih takdenya kot aku pergi kahkahkah. dan aku bukan je rajin buat ads promotion, free promotion for Pusat Sains Negara too pun aku tolong gak. Ni depa ada pergi Petrosains, KLCC, aku tak joined coz aku kerja, we met up during lunch break jer, bapaknya dok reminded me many times to do that entry. der….!! ye ler, nanti ai buat. Macam le sponsored posts nak kena wajib buat tau. nyampah ai.

check out their site for the entrance fees, cuti sekolah aritu free je masuk. Makan minum orang kata mahal, yelah standard harga makan tempat2 gini lah. but dia ada macam mini stalls gak, hok panas hok sejuk, small tiny prob jer tuh. Bawak le bekal. aku memang sediakan bekal makan depa, pun habis. Makan situ untuk beberat jer, for the late lunch. Bestlah, akan repeat lagi lain2 tahun donno when.

Done. Tamat.

Comment: 10

SuriSara style for shapes and sizes!

RM’s latest collaboration, kini bersama dengan SuriSara.com – an online store that offers fashion for women.  Dengan wide range of sizes from S to 6XL,  SuriSara aim to appeal to a broad range of consumers who have been ignored in fashion retail.  Dengan harga yang serendah dari RM49 sehingga RM149 sahaja. Tetapi untuk festive collections, the premium priced will go up to RM349. That s fine, untuk kekadang masa sahaja, but apapun, harganya untuk standard baju, agak berpatutan.

Mereka sangat fokus untuk 2 particular groups:

SURI -  Yang modern, yang fashion-forward, young Malay woman. She dresses fashionably but modestly. Mereka mungkin bertudung atau tidak

SARA -  Yang full-bodied plus-size woman.

Begitulah terhasilnya SuriSara. Suri, the chic, modest dresser. Sara, the curvy, beautiful woman.

 

IMG_8100

RM is wearing the Heidi

image

Heidi by SuriSara.com

The rest of the story, kindly proceed to SuriSara.com , saya sendiri juga ke sana untuk melihat apa yang terbaru dan secocok untuk badan plum plum nih.  Untuk yang kering2 kurus melidi dah tentu ler pun sesuai ngan korang jugak, those yang agak chubby2, plus size hah, pun sangat moleklah memilih SuriSara.com .

From time to time, setiap hari setiap minggu akan ada koleksi terbaharu di SuriSara.

To all of you, bookmark SuriSara dalam shopping online therapy hangpa, coz aku pun sama. click click the SuriSara.

Comment: 8