Bbluvsme

Baju melayu si comel perkasa!

IMG_1165

baju tu minat? pi beli kat Isetan. ai tak amik.

tang aku tak amik aku canang hahahhaha

IMG_1177

Maria Farida tu gila punya jelita ler, kaki macam lengan tangan aku je kay! Supercantik. she s the one on the left.

IMG_1379

3 hari carik kasut raya RB, frustrated.

semua yang maknya berkenan, takde size ler, takde warna ler.

 

image

Tau tak RB ada 3 sets baju melayu tahun nih! Sepasang je yang akan sedondon sama bapak dan abangnya. tapi lagi 2 pasang, aku harap ler boleh pakai lama sampai tahun depan, kot tak sempat tahun nih, muatannya leh bawak ke taun depan le kan.

RB has the red, again?

dah tentu ler aku pilih merah dari 5 warna BBLuvsMe tuh

kemudian usul datang BBLuvsMe hantar pulak yang depan green tuh. hikss…untuk ibu2 baru muda beli, baby2 kecik boys tu tak yah le korang nak bercekak musangkan baju melayu depa, pakai teluk belanga je molek. ini pun kang dah sampai pukul berapa ngan anak lelaki ni punya lasak masak, ha ada kuah rendang kat sampin anak ko pulak.

Nak lagi best, borong sumer warna, coz ada guys yang akan pakai baju melayu, di setiap the first few days of raya, or even pi bertandang open house pun akan tetap ngan baju melayu, so sepasangkanlah ngan bapaknya, takkan anak ko nak pakai selai je kan.

Go shop shop kat BBLuvsMe!

 

Comment: 11

2 Collaborations for August PAMA Bumper Issue

IMG_9227

IMG_9230

IMG_9244

IMG_9257

IMG_9287

IMG_9336

IMG_9345

IMG_9358

IMG_9385

IMG_9391

IMG_9408

 

 

IMG_9432

IMG_9433

IMG_9434

 

Red Raihan is by Cipela Couture

Fuschia Linda is by SuriSara

RB’s red necktie is by BBLuvsMe

Location at Prince Hotel KL

Catriona Ross and kids, Sharifah Sofia and daughter, RM and RB.

For Pa&Ma August 2013 bumper issue

Salam Ramadhan :)

Comment: 9

Menjejak BBLuvsMe!

IMG_2944

you beli barang dari Ekin tu ke? elok ke product dia? Pantang orang jual, asyik menyopping je mak ko nih!

ai polo instagram diaorg laki bini ler, beli jer ler seketul menda tuh, bukan skincare pun.

Yelah Ekin layan awak, you beli ler, kalau dia tak layan awak beli dok?

hahahaha….jom jalan tempat lainlah, bising bapak ko nih!

IMG_2926

Hello hello!

Tahukah anda kami 5 beranak sebenarnya sangat penat capek pancit untuk hari entry nih. Coz mama gotta to 2 events back to back, and mama had to bring all of them! tag along sama anak beranak2. aku dok kira, kalau anak2 ada slot, aku angkut merata kerja anak aku. Cuma kalau jatuh hari Sabtu agak payah sangatlah coz depa sendiri pun tight up gak.

Berlima kami salin kain baju dalam kereta. Sok-sok anak2 aku pun kena tambah lagi dah ikut makpak pi events, takkan ulang alik baju yang sama jer.

Aku tak berapa suka pakai baju yang sama untuk events berlainan dan berlawanan.

 

IMG_2936

RB muka toya, moody giler masa ni coz tengah sedap tidur dalam kereta dialihkan ke dalam stroller! Mencuka betul dia. pandang orang pun macam nak telan jer. Jeling-jeling ko kat mak ko yek! Kang tinggalkan kang sibuk plak ko carik kasut, orang berjalan ko pun sama kepoh!

Asal orang nak kuor jer, dia mula gagau dok tunjuk kasutnya yang tinggi atas lemari, nak ngamik tak sampai hahahaha! sibukkkkkkkkkkkkk jer kan!

IMG_2929

Biarkan budak muka toya tu, posing dulu with the owner and founders of BBLuvsme! They are officially RB’s main sponsor for clothes and shoes and maknek apa sahaja yang RB nakkan dalam site tu lah. Technically jual nama RB ler padahal aku le yang kena pilihkan. Anak kecil aku tu murah rezeki, sejak dari dalam perut lagi bersusun orang nak engage and booked him for sponsorship and business relationship ngan maknya.

But i still remember ada satu orang ni sudah tipu chong aku masa aku ngah pregnant, sampai aku dah cukup bulan, dia tipu aku tau. Frustrated sangat, coz I anggap dia kawan, pasal duit dia sanggup backstab and tipu kak merah. Dasar mata duitan itu pompuan! Anw, move on for 2013 nih, kita simpan cerita lelama dalam rubbish yer.

Rezeki RB rezeki maknya bapaknya dan Red Family insyallah, tak ke mana.

IMG_2941

Selain kain baju, sebab sekarang RB ngah sibuk berjalan jadi dan dan masa tu jugak BBLuvsMe tukarkan to a new prewalker shoes!

IMG_2961

ada lagi menyelit si Ekin tuh heh!

She has stopped the breastfeeding after 5months, pastuh top aku pun dah lebih kurang le sama colour ngan tema product dia kan…

IMG_2969

kita pusing2 je dok kat sini, coz dah waktu pun RB makan, tapi dia makan bape sudu je then meligat main dengan abang kakaknya!

IMG_2974

sakan betul ler heh budak kecik nih dapat main balloon. tu tak kira lagi dia nampak tangga stage, asyik nak memanjat sesajor! kadang2 dia suka tempat baru tu dia boleh pusing2 gelak hahahaha, pastu pening! syoknyaaaaaaa ada budak kecik gini.

IMG_2985

cukup time kita kena balik, banyak lagi hal kat rumah tu nak diuruskan, bapak ko nak pi ngangkut air ler, nak pi pasar ngan nenek ko ler, nak pi macam2 le, mak nak kemaskan rumah ler, abang kakak ko nak siapkan bag sekolah lagi heh…

tapi waktu nak kendong balik nih, bukan main lagi tekak melapau dahaga sampai jam2 ni gak dia nak suh aku bukak baju! sabau ko yek! buat lam kereta heh…

kita ni menjejak BBLuvsMe di Publika. Bukan sembarangan dekat tau, tapi kerna janji dan kerna relationship, mestilah show show and do the support.

IMG_2993

Thanks BBLuvsMe for the trust.

Murah rezeki ko nak, sesapa lagi nak engage si kecik nih, contact mak merah ler. Kita tak kisah dealing with sesiapa asal kena telus dan yang penting a good relationship. Business is business but jangan tipu tau, tak molek hidup awak nanti. Kaya ler camne pun, tetap orang kenang awak pernah menipu in your line.

Kalau jual fake, cakap fake. Jangan kata original or authentic.

Kalau jual fake tapi cakap pakai authentic, tu menipu gak yek.

Kalau nak makan 5ribu, cakap terus terang, jangan patut bayar 5ribu, ko cantas 2,3 ribu orang. dan sebagainya…..

Comment: 9

Little baby little boy….


  IMG_1817

IMG_1820

 Superboy and Superman by bbluvsme!

IMG_2051

Kakak rajin mintak wrap up cuti sekolah ngan pizza. She makan situ, kami semua tapau makan di rumah

IMG_2062

Aku dah agak dah kalau tinggalkan kejap jer and dia dok diam takde bunyik…mesti ada project baru yang dia buat!

IMG_2102

Tumpang baca buku2 kerja abang, ya hampun soalan. payah2nya macam bukan untuk budak darjah 6 jer heh!

IMG_2221

ini hari ketujuh tiada air di BSP.  As of today, sudah 12 hari

so balance air kolam kecil RB yang punya seronok dapat splashing, kita letak dalam flush, selagi boleh recycle…have no choice. manually letak lam flush air tu lah, kalo tak camne nak flush out kan, busuk hancing ler heh yang kat bowl nanti. hidup kena bijak pikir!

IMG_1845

RB turns 1 year by The Langit Biru Studio

Comment: 10

Baju Melayu for baby by @bbluvsme

 

IMG_6483

cukup pantang dia pakai kopiah tuh…asyik nak dicabutnya!

sibuk nak berdiri pun ye jugak!

tengah nak berdiri jatuh berdiri jatuh

IMG_6485

memang tak lama le kopiah tu dipakainya, sekejapan dah memang ditariknya

taun depan boleh kot dia pakai kopiah dah, tu pun tengok gak dia ok or merimas

IMG_6497

muka sembab baru bangun tidur tapi kena jugak try baju melayu kalau muat ke tak muat ke kannn

IMG_6503

RB is wearing the 12months old baju melayu size, so memang tak dapat pakai lah kan, should have taken the 18months, dok ngapa pasnih boleh pakai untuk malam plak

IMG_6513

ada ke macam baju kedah budak2 Instagram cakap, nih baju melayu tapi coz baby tak leh le pakai sesendat coz depa nya figures kan ada montel, aku nak ngamik gambar pun ke main payah badan asyik bergerak tak boleh nak dok diam!

BBLuvsMe dah bawak their own baju melayu baby, aku hoping dari sebelum Raya Aidilfitiri lagi tapi tak sempat so untuk Raya Haji ni BBLuvsme ada carry few colours, i chose red.  Sempat lagi korang nak pilih baju melayu little boy hangpa untuk Raya Haji nih, hari ni order esok dah sampai kat tangan hangpa.

Sizes as follow:

Size (Recommended Age) Shoulder Sleeve Length Top Length Waist Pants Length
1 (6-12 m) 8” 9” 14” 15” 16”
2 (1-2 yrs) 9” 10” 16” 16” 18”
3 (2-3 yrs) 10” 11” 18” 17” 20”

Corak pattern yang ada:

Baju Melayu

Harga setiap pasang RM49.00
Apa tunggu lagik, serbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu BBLuvsMe !
Comment: 11