The Langit Biru Studio

Red family photoshoot by @thelangitbiru

Hari tu dah tengok kan our family potrait, the frame sekali dengan the hardcopy album kan. Nah ni softcopy nya pulak :)

IMG_0002

IMG_0005

IMG_0006

IMG_0008

IMG_0010

IMG_0012

IMG_0013

IMG_0016

IMG_0018 (2)

IMG_0018

IMG_0022 (2)IMG_0022IMG_0024IMG_0026IMG_0027IMG_0029IMG_0032

IMG_0041IMG_0046IMG_0048IMG_0049IMG_0050IMG_0054IMG_0062IMG_0038

IMG_0077IMG_0084IMG_0085IMG_0086IMG_0091IMG_0097IMG_0102IMG_0065IMG_0074

IMG_0117IMG_0121IMG_0124IMG_0125IMG_0131IMG_0135IMG_0139IMG_0141IMG_0107IMG_0112

IMG_0176IMG_0177IMG_0179IMG_0180IMG_0171IMG_0175

 

IMG_0021

Red family by @thelangitbiru

 IMG_0089

Contact Langit Biru Studios as per below:

5-3, Dataran Dwitasik, Jalan Dwitasik 1
Bandar Sri Permaisuri, Cheras
56000 Kuala Lumpur
Tel/Fax: +603 9174 1374
Mobile: +6012 391 0691

www.langitbirustudios.com

Comment: 9

Red family portrait by @thelangitbiru

IMG_8289

Lima tahun lepas, masa tu pagi raya kitorang empat beranak berbondong-bondong pegi ke kedai gambar nak shoot gambar untuk di framekan macam gambar kat atas ni. Nak kan sedondon tu pasal pergi shoot time raya, kan baju semua sama hiks :) Ala comel la si abang dan kakak, rasanya time ni depa 6 & 3yo.

So lepas RB kuor, memang aku planning nak tukar la frame tu. Tapi still nak tunggu RB at least 1 tahun baru best sket. Sian dia tak de gambar with us kan. Agaknya tiap kali dia tengok frame gambar tu, sedih la kot dia sambil berkata dalam hati “bila lah gambar aku nak masuk sekali dalam tu” hehehhee sian ko RB, tu la kuor lambat.

So tepat RB satu tahun kitorang pun pi reshoot family photo sekali lagi :)

IMG_8298

Yey akhirnya ada gambar saya :)

Ha suka ko RB heheheh. Siap posing cungkil gigi lagi :)

Kali ni kita engaged Langit Biru Studios to shoot our family potrait. Salah satu sebabnya ialah depa punya studio ni setapak jer dari rumah aku hiks, senang nak pergi :)

IMG_8335

Kalo dulu tu kita shoot untuk gambar frame tu jer, kali ni dengan Langit Biru Studios ni kita amik pakej Family Potrait. It comes with the photo frames macam atas nun dan juga the album :) Suka sangat aku dengan album ni, capturing all those our happy moments together :)

IMG_8336

Kali ni abang pandai posing hiks, kakak memang la dah natural. RB pun sporting walaupun lepas bangun tido tu.

IMG_8337

Segala macam posing kitorang buat ahhahaha sambil celebrate RB’s first birthday. All these shots in their studio.

IMG_8338

Uhuk uhuk sib baik tak rapat lagi kalo tak dah kene censored hiks

IMG_8339

Akhirnya lepas 5 tahun our family potrait pun bertukar yey

IMG_8341

Muka jer tak bertukar, maintain sama jer muda hahahahha

So for korang yang nak shoot korang punya family potrait atau apa-apa events, gambar baby anak korang ke, studio potrait ke, wedding pun no problemo or anything la, aku memang syor sangat la Langit Biru Studios ni. Studio diorang very professional plus neat and cosy. RB siap tido lena atas sofa depa hiks.

Bawah ni depa punya photography pakej.

Photography

Tapi yang bestnya bukan saja boleh buat photography, tapi depa jugak buat banner, bunting, business card, artwork design dan macam-macam lagi lah.

Back

Apa-apa korang boleh roger depa as per below:

Langit Biru Studios
5-3, Dataran Dwitasik, Jalan Dwitasik 1
Bandar Sri Permaisuri, Cheras
56000 Kuala Lumpur
Tel/Fax: +603 9174 1374
Mobile: +6012 391 0691

 

Korang boleh tengok utube ni to see the clear picture camna bentuk, design dan isikandungan album yang Langit Biru Studios did for us.

 gigih aku buat video ni untuk korang yek, sesungguh nak explain pasal booklet depa yang best, zaman dulu mana ada pesen gini sei!

Tapi yang paling suka of cos RB hehehehehe

IMG_8300

Cak! comel tak saya dalam gambar ni :)

nanti senang aku letak pulak the photos of the birthday session pulak yek, Thanks big love to Adi and Syed from www.langitbirustudios.com

Comment: 15

Single Solo Photoshoots by @Thelangitbiru

IMG_0175IMG_0083

 

IMG_0097

 

IMG_0120

 

 IMG_0130

 

IMG_0007

 

IMG_0001

 

IMG_0038

 IMG_0142

 *Langit Biru Studios*
5-3, Dataran Dwitasik, Jalan Dwitasik 1
Bandar Sri Permaisuri, Cheras
56000 Kuala Lumpur

Tel/Fax: +603 9174 1374
Mobile: +6012 391 0691
www.langitbirustudios.com

Comment: 23

The tops!

photo

lari-lari anak kita ke entry yang lebih buat aku gumbira. yang paling aku suka buat siang malam kalau diberi job gini. shopping! dah bertahun2 sangat dan dah memang itulah pun tabiat perangai aku, i just cant help to buy anything. Almost everyday menyopping.

photo

so for today, i cadang nak pi tambah baju event anak2, kesian depa pun kena gak melaram. dahlah baju depa beli masa raya, masa makpaknya travelling, bukan beli tetiap bulan pun. jadi bila special events kenalah jugak kita tapau for them. not kita. aku. kerja nyopping ni aku sorang jer.

ini top dark blue. i tak amik. but i amik kaler merah. bosan sei pakai baju yang asyik nak berinner nih. lemah malas tol acik nak menyingkap bila kalau ada anak sama or kalau kerja kena gak singkap for pumping. singkap selai udah. ni 2,3 lai ngan sarung tetek ko lagik. setahun lebih dah gini yeop. bukan sebulan lebih.

 

photo

kawan aku cakap, black lagi? yelah black ler orang ada banyak handbags kaler merah, baju hitam le penyelamat. batwing nih ada mustard colour, punnnnnnnnnn kena dipakaikan inner. but ini kalau tak pakai eh leh kot hahahaha. tengok ler camner. cantik for wearing with any coloured of pants, jeans tak sesuai lah. tak cun. or palazzo. or maxi skirt pun boleh. the rest, ko guna buat terjun tingkap. kata batwing. Eh?

photo

wah rerambu raba. oh ramba. rasanya aku amik baju nih. pastu ada kaler lain dibawak sama, pun aku hangkut gak. sib baik takde 30warna baju nih. apatah lagi 10 warna. Mau aku pi belasah amik lagi semua colours. 2 colours tu pun dah emm nak amik ke idak. amik idak amik jer le. nasib baik ler beli kasut tak de pikir gini. ada le jugak buat gitu tapi kengkadang sangat. beli baju  berwarna2 tu memang molek.  Seperti contoh baju hitam first photo atas nun, dulu aku beli sekali 5,6 lai kalernya! Hish hish hish.

So for today’s story, I ended up paying for 5pcs of mine. 2 pcs for Abang and 1 for Kakak. Last week 1 for RB, 3 for Kakak and 1 for Abang.

photo

oh ini pesen lama. 2 bulan lepas. dress pun lama, hanya untuk photoshoot jer, pastu simpan peram.

ngah2 sibuk posing, anak pulak nak melekap dan melekat!

Kacau je mak nak bikin cerita TheLangitBiru

Comment: 10

Little baby little boy….


  IMG_1817

IMG_1820

 Superboy and Superman by bbluvsme!

IMG_2051

Kakak rajin mintak wrap up cuti sekolah ngan pizza. She makan situ, kami semua tapau makan di rumah

IMG_2062

Aku dah agak dah kalau tinggalkan kejap jer and dia dok diam takde bunyik…mesti ada project baru yang dia buat!

IMG_2102

Tumpang baca buku2 kerja abang, ya hampun soalan. payah2nya macam bukan untuk budak darjah 6 jer heh!

IMG_2221

ini hari ketujuh tiada air di BSP.  As of today, sudah 12 hari

so balance air kolam kecil RB yang punya seronok dapat splashing, kita letak dalam flush, selagi boleh recycle…have no choice. manually letak lam flush air tu lah, kalo tak camne nak flush out kan, busuk hancing ler heh yang kat bowl nanti. hidup kena bijak pikir!

IMG_1845

RB turns 1 year by The Langit Biru Studio

Comment: 10