Bbluvsme

@BBLuvsMe

DSC_3469

kita dah mengantuk sangatlah

tak naklah amik gambar, kita nak tidur

DSC_3470

i cannot open my eyes already Daddy

i want to sleeppppppppppppppppppp

DSC_3475

shhhhh!

little boy dah tak larat nak tahan mata

DSC_3477

Blue Plaid Dino Romper and Guess Sneakers

by BBLuvsMe

Comment: 14

The tour and hotel in Munich…

 

IMG_3773

carik carik mana mak meyah kita……………

IMG_3775

aku tunggu mat sebelah tu blah…

nak bercengkarama ngan si kecik aku nih..

IMG_3778

ahaks. blah pun dia. so boleh aman nak bfeed RB…

IMG_3780

pastu sambung lagi perjalanan….namanya je panas tapi sejuk gak, angin kuat.

IMG_3783

dek angin kuat sangat, aku tutupkan pram tu ngan raincoat aku, sian budak kecik dalam nih nak tidur dok dilibas2 angin kuat benau

IMG_3784

lalalaaaa tak sesudah lagi ke mak oi

IMG_3787

cak cak

IMG_3789

DSC_1833

pakcik ni meraban mencarik port nak carik tu hah, bus HOHO belakang tuh

IMG_3796

dok sini dendiam…biar dia pergi buat project check it out

IMG_3799

ler…gini je gambar yang jadik

DSC_1848

tinggi lagi pak tinggi lagik!

IMG_3800

panjangnya limo kooooo

 

DSC_1849

HOHO kat Munich ada 2, one is red one is blue…

DSC_1857

memula dia tanya hok merah nih…

tak bestlah. depa punya HOHO tak macam negara Europe lain or even Australia. Depa punya style, by day. bukan by 24hours or 48hours. So kalau ko amik bus nih at 3pm, bayar Euro20, sampai 5pm je dah tak leh pakai dah next day. Ruginya!!! Waktu ni dah jam berapa buat apa nak amik by day pulak, baik amik esoknya jer.

DSC_1863

Tunggu or the blue one pulak. Blue lagi better by harga, murah by 1 Euro je dari merah but konsepnya tetap sama…by day bukan kira 24 hours or 48hours.

IMG_3808

maka kita jalan2 lagi, carik sapedek!

DSC_1874

belakang RD tu actually ada ramaiiiiiiiiiiiiiii group Mak Mak Arab. kalau hangpa tengok depa punya top to toe perkhhhhhh!!

IMG_3819

galid betul dia dapat tengok utube!

DSC_1880

pastuh paling dia suka bila kita berdirikan dia. Sakan ko yek! the England baby shoes is brought by BBLuvsMe

DSC_1883

Gigit pipiiiiiiiiiiiiiii tu kang!

DSC_1920

Just Married

IMG_3835

we took the tram back home to the hotel…

senang jer, janji baca peta. tu kerja Sirman.

Macam kaki awak jer yang dok terjuntai tuh.

hahahah hampehs ko RD

IMG_3838

yah hotelnya dah sampai…4 star katanya ko, alangkan aku nak dok hotel yang sekangkang ngan train station!

DSC_1933

Mahal benau gak lah. Euro189 with 2 breakfasts, pastu dapat internet free and also public transport untuk 2 hari tak kira apa kita naik kecuali cab ler, memang free, tix given by the hotel. Tapi dalam bilik halahai, cerek nak masak air pun takde, mineral water seketul pun tak dibaginya…yapadahhh!

DSC_1939

bestnya budak kecik dapat katil…dapat dia mengguling2….

DSC_1940

kelecuppppppppppp lagik!

DSC_1934

malam tu dedua bongkang tak hingat! baik anak baik bapak. yang maknya dok dalam gobok lemari hotel coz situ je strong connection untuk wifi. hampehs je kan, lagipun aku kena tunggu tetiga battery camera dok charging, punatnya 1 je ada so abis 2 battery full baru ganti the last one and terus aku panjat tidoq.

Hotel tu namanya Intercity Hotel, Munich. Worth lah kalau ko pemalas nak dok jejauh dari train station, inipun kita terlepas promo2 lain coz booked pun dah few nites b4 coming to Munich, kalau plan berbulan2 awal lagi murah le dapat ye dok…

Selesai satu hari cerita di Munich walaupun sebenarnya ada lagi beribu2 kisah patut aku ceritakan, but untuk blog story telling, cukuplah ni kot.

Comment: 11

The long river in Aschaffenburg…

IMG_3478

Petang yang ni kami tak kuor, tunggu bapaknya balik dari kerja and kita nak pi jalan yang opposite of the apartment. ada sungai panjang. ada feri. tapi tak boleh naik…not for tourists.

IMG_3479

sebab depan umah jer, no need to bring pram, sumbat budak kecik dalam Bobawrap

dah lama dia tak dok dalam nih..tapi dia memang suka pun dok dalam tuh, diam jer….

IMG_3484

orang bukan tau aku pakai baju tidur sebenarnya. dah nak malam pun…

cover je ngan sweater jer…

IMG_3487

laki aku cakap kalau le orang tau aku pakai baju tidur kat Aschaffenburg nih…

heh takde orang kenal mak merah pun kat sini!

IMG_3490

carik ferry! air sungai je panjang tuhhhh

IMG_3496

masa ni panas matahari memang bersilau le jugak, yet dah kol 7pm pun…

IMG_3501

orang keliling ingat kitorang ni anak sorang jer…

ko tak tau anak sulong aku nak masuk umur 11 tahun heh!

IMG_3505

ni le sungainya, boleh nampak dari our service apartment

IMG_3514

pening le nak melayan asyik melompat je mak merah ni kan…

IMG_3531

alolooo RB baik jer….sedap dok ndalam kendongan bapaknya…

Yanok / Rose – ini le namanya boba wrap, satu lagi yang akak ada is mobywrap kaler orange.

Boba lagi sedap dari Moby, dari jenis kain and lebar kain pun.

IMG_3534

hah our service apartment yang pintu merah tuh….

terasing sket dari main hotelnya yang di belakang our building

IMG_3535

ada park depan tuh, siap ngan playground bagai, tak kuasalah aku nak pergi pun bukan RB geti berjalan lagi…lainlah bawak Abang ngan Kakaknya….

IMG_3540

eii budak kecik nih…

hah masih lagi RB pakai baju repeat dari BBLuvsMe coz kat sini aku tak bawak banyak baju, tukar2 je, lepas basuh bagai, pakai semula…macam kat rumah le kita buat. satu hari selai kalau tak berbasuh, melampo le kan, buat berat luggage jer…

IMG_3520

terjun tiruk…

laki aku cakap kalau terjatuh dalam tuh

hehehehe…berenang ke tepian le ye kita.

IMG_3526

berg berg je bunyik belakang nama tempat tuh….

anw i love my new shades! thanks to mr eLVee

IMG_3537

kelecupppppppppppppp ngap!

Oh entry Munich is coming upppp….

Comment: 9

Masih di Aschaffenburg!

IMG_3450

waktu ni aku keluar awal sejam lebih dari sepatutnya kita jumpa. biasa jam 7 lebih dah jumpa kat mana2 ler, half way ler tak yah le RD nak patah2 gitu kan. Senang bapak ko kan, kita 2 je yang kena jalan jauh sket. either way pun nanti balik kena jalan sama jugak.

So mall nih the only mall yang aku reti pergi coz busuk2 makan 20min ke 30 min jugaklah nak sampai berjalan kaki…

kali ni aku jalan ngan RB tu sampai tingkat atas pun aku naik….pi carik battery mar…. battery untuk kipas pram anak aku dah abis. bawak 2 ketui tapi masa tu gak battery mouse aku pun abis gak. heh ngada!

IMG_3451

dan bila di sini, dia dah boring lama sangat lam pram, nak susu le kan. ah sudah. budak ni ada mengada sket. dia kalau  nak susu memang le mana kira tempat kan, tapi aku tak citer yang dia ni memang tak suka bfeed dengan ada nursing cover. Payah btol dia nak bfeed lama kalau ada nursing cover tuh. lagi boleh dia tarik2 heh ko kang mak ko buat free show pulak…

so aku gigih gak bagi dok kat sini ler coz anytime i know RD will sampai….

bagi punya bagi pun dia minum light2 jer coz as i said dia nak menarik cover kain bfeed tu. cubit gak ko kang tau!

IMG_3452

sudahnya aku bagi plum, kupas kat situ gak, kasi dia nyonyot2 sket….nak dilenyek memang tak le kan tak cukup kaki tangan dan peralatan…

mendiam le kejap dapat makanan ruji dia kat sini.

datang bapaknya hah passing batton…

IMG_3453

hai orang di belakang Smile

 IMG_3456

Mommy’s Draft Pick LS Tee & Pants Set

by BBLuvsMe

FYI, sejak RB blum 6 bulan lagi, semua baju yang dia pakai adalah dari size 12months and above sahaja. Aku memang dari abang, kakaknya gaya gini aku buat coz diorang cepat membesar, so i never buy or pakai yang waktu size umur depa. Kalau umur 2,3 bulan memang dah pakai baju yang size 6 bulan ke atas, so skang dah 6 bulan lebih, memang umur 12bulan sahaja yer…

 

IMG_3459

ni le mallnya, kecik je 2 tingkat. aku dah habis khatam hujung ke pangkal tapi tak masuk semua ler…

 

IMG_3467

Pilihan memakai sweater adalah sangat tepat hari tu, sejukkkkkkkkkkkk betul!

IMG_3469

laki aku ni eiii…di malaas nak melayan bininya. aku ajak lompat sesama, aku yang hegeh2 tauu

IMG_3470

cam takde perasaan betul sirman nih heh

IMG_3471

takpelah ai sorang jer…

RB tu kalau dah pandai berjalan, ngan dia sekali aku ajak lompat sok sok..

IMG_3463

sini after 8pm dah memang tak ramai orang…kedai mostly dah tutup pun

korang nampak je cam siang, dah 8 malam ni heh

IMG_3465

ok aku weng di bumi Jerman

IMG_3464

kalau biasa kol 5pm, 6pm aku sampai sini dah, about 15min from our service apartment

masa tu tak berani le nak lelompat, orang ramai lagi marrr

IMG_3466

heh udah ler…

should have posted the Frankfurt’s entry soon

n we just got back from Munich too :)

bila mau balik dar…………

Comment: 8

Masih di Jerman daa….

IMG_2733

ko seperiuk nasi depan mata….

brakfast tuh, bukan lunch yek. member tak tahan nak gak makan heavy kat tempat orang

IMG_2741

heh ko kan…

ha katil kena berpagar bantal selimut penuh

tak leh caya aku budak ni, dia skang dah melaju

IMG_2766

gigitttttttttttttttt nak???

dia ni kawan bergaduh bertekak bermanja and segalanyalah..mementang le kita berkepit je kan berdua. Bila skype ngan abang kakaknya bukan main lagi dia terlonjak2 sukaaa!

IMG_2769

dalam rumah pun dok dalam stroller

payah nau nak diam kan…nak mak kendong je

dia suka dok tengok luar tingkap, ajak maknya kira keter lalu kiri kanan

IMG_2772

aku senang hati kat sini pakai baju dia ulang2 jer, most baju pun bawak dari BBluvsMe

anak Daphne Iking pun sama gak engaged by BBLuvsMe

IMG_2786

kalau bosan lagi ha dok tengok dari laptop mak

sini boleh satu token untuk satu laptop jer, kalau nak pakai 2,3 ipads ke laptop lagi satu memang kena logout lelain. leceh betul. laki aku dah cuba jalan simpang siur belakang pun tak dpt gak. nak kena bayar lebih tu yang aku tak kuasa for extra, bergaduh pakai ngan laki aku waktu malam jer bila dia at home.

IMG_2789

Ni luar siang, aku beria le terus pakaikan baju tidur hahahaha…maklum le waktu Msia kalau gini dah waktu dia nak membongkang. Pastuh kita tukar and salin baju biasa for a jalan2 petang hari…

korang

hari ni 10th July

Esok 11th July birthday Mak Meyah

sob sob….jauh dari family lain, kawan2 and specially Abang and Kakak…

Comment: 16