MH7group

Pa&Ma August Bumper Issue

IMG_1884

IMG_1885

IMG_1888

IMG_1890

Link nih behind the scene of the photoshoot with Catriona Ross and Sharifah Sofia

http://redmummy.com/2013/07/10/2-collaborations-for-august-pama-bumper-issue/

Lepas tuh aku ingatkan end July logik le baru ada kat newstand tuh, rupanya by midst July dah terpacak yer, so aku pun pergi le beli gak. Dah orang bilang Kak Red Kak Red….pi beli Pa&Ma akak tuh, saya dah beli kakkkkkkk

Macam akak punya majalah le gaya ko cakap tau dik hahahahaha

So ai pun turun ngan gangs, bonong2 tengok.

Bawak balik, esoknya kakak pi bawak pi sekolah agama dia! Duh. ko ni kakak, lagi nak pecah lubang mak ko tu Redmummy, kot ye pun proud adiknya kuor majalah, tak yah le bawak punnn.

Oh ok…issue yang dibincangkan ialah berkenaan breastfeeding. aku masih lagi ler netekkan RB tu wpun dah tak sepenuhnya, dia mana boleh berpisah lagi.  N yang pentingnya, soalan pasal breastfeeding tu Pa&Ma suh aku buat, aku jawab 8 pages hokeyyyyyyyyyyy!! tak semua yg kuor, frust betul.

Ko suh bloggers jawab, dapat kat aku yang kuat menceceh, topik best pulak memang panjang le ceritanya.

Topik breastfeeding tuu….so the mothers fathers yang intend to breastfeed your child, or ibu2 yang sedang breastfeeding, pls get a copy of Pa&Ma August 2013 Issue.

******************************************************************************

Sesapa yang ingin mendapat pendapatan sampingan, nak duit masyuk lebih sikit tiap bulan, bolehlah ikut jejak langkah ajen insurans kami iaitu Double N – Nizam dan Naf. Tapi depa ni bukan buat part time dah, depa dah memang full time punya kerja jadi ajen insurans sampai every year dapat melancung oversea!

Kalau berminat nak mula, jangan bimbang dia punya howto, ataupun tak tau camna nak mula sebab depa ni akan bantu korang untuk mulakan langkah sebagai ajen insurans dari A to Z. Not to worry OK. So jangan malu-malu, boleh get in touch dengan Agent Double N ni to start your new journey as insurance agent disamping dapat duit masyukkkk :)

Oh by the way, Prudential ada kuorkan produk baru yang cover untuk baby yang baru lahir yang kena warded disebabkan jaundice/kuning up to RM1000. Ni sesuai untuk ibu-ibu yang sedang pregnant sekarang ni, bermula dari RM80 jer premium dia. Boleh tengok info lanjut di Double N.

******************************************************************************

Comment: 8

Side income? Insurance Agents? Boleh mewah!

Pepatah melayu ada mengatakan sediakan payung sebelum hujan jangan sampai sudah terhantuk baru tengadah lepas tu menyesal dikemudian hari bila nasi sudah jadi bubur. So memang ada kebenarannya pepatah melayu kita tu. Jangan nak main-main :)

Hari ini kita memang elok sihat walafiat tapi esok lusa sapa yang tau. Hari ini kita berupaya, esok lusa berdayakah kita? So wajib sediakan payung sebelum hujan! Atau pepatah yang lebih tepat zaman sekarang ni ialah sediakan insurans sebelum terlambat :)

photo2

My dedicated insurance agents – Double N – Naf & Nizam

FYI, aku lima-lima beranak semua ada insurans masing-masing. Ya, even si kecik RB pun ada!

Firstly kena paham apa kepentingan beli insurans ni, betul tak?

Perkara yang paling utama dalam membeli insurans ialah to PROTECT kita punya duit dan on top of that to save dan invest sekaligus.

Maksud PROTECT duit kita tu ialah let say kalau kita ataupun family kita jatuh sakit, takkanlah kita nak guna duit simpanan dari penat lelah kita kerja berpuluh tahun tu buat habis bayar bills? Dah kalau takde alternatif lain terpaksalah jugak guna kannn. So habis macam tu jer duit simpanan. Nak harapkan hospital kerajaan, korang semua dok komplen jer aku dengar, ha jangan tak ngaku pulok.

Tapi pada aku yang paling utama ialah keluarga kita sendiri. Pernah terfikir apa jadi kat diorang kalau terjadi apa-apa kat kita? Takut pulak nak fikir sampai macam tu kan. Straight forward lah, kita takde = income pun takde la. So apa jadi bila income dah takde? Boleh putus harapan jadinya, semua harta benda tergadai la jawabnya…

Pendek cerita jika kita dilindungi insurans, insyallah kita akan diPROTECT seadanya :)

My dedicated double agents atas nun ialah agent kepada PruBSN Takaful, yang boleh cerita dengan lebih jelas tentang insurans ni. Tambahan pula PruBSN Takaful ade plan yang lengkap, bermula hanya serendah RM100 sebulan, yang boleh tolong kita plan untuk benda-benda kat atas tu. Lagi best, plan ni boleh generate savings, maknanya duit yang kita bayar tiap-tiap bulan tak ‘burn’ begitu saja!

nafnaf 26001

Group training for new agents dan macam-macam aktiviti lain.

Reason aku berkongsi cerita pasal double agents aku ni sebabkan servis depa yang bagus. Macam aku cakap tadi, berdedikasi. Depa dua orang laki bini ni memang fulltime buat insurans. So bila nak fulltime confirmlah 100 peratus kerja makan tidur dengan insurans jer lah. Dan dah semestinya depa buat kerja yang terbaik cemerlang terbilang sebabnya depa pun nak jaga periuk nasi depa gak. Tu antara sebab juga aku amik insurans under depa ni.

Depa will assist kita in every steps of the process. Contohnya bila nak buat claim, depa yang submit claim, depa yang collect medical report hospital, sampai depa la yang tolong deposit cek claim terus masuk akaun bank kita. Aku rasa dua kali dah aku buat claims, satu time aku buat operation sinus, satu lagi RB masa dia warded. Tau-tau duit claim dah masuk bank jer heheheh macih Naf :)

Lagi satu depa ni utamakan Customers Needs. Depa tak pernah paksa kita supaya ambik sesuatu yang kita tak perlu dan yang paling best depa menghormati budget customer. Kalau bajet sikit, depa boleh work outkan the right plan untuk kita :) So act now, PROTECT your family!

nafnaf 2600

Eh ni depa holiday ke mana pulak Kak Red?

Ha jangan tak tau, ni terutama untuk korang yang ingin menjana pendapatan sampingan dengan menjadi agent insurans, disamping dapat income, dapat juga berjalan berholiday ke oversea tuuuu!!! Best giler depa duaorang ni, buat fulltime, flexible time, dapat generate decent monthly income, dapat pergi bercuti lagiiii, syiokkk weiiii.

So kalau korang berminat nak tambah income, aku memang recommend approach depa ni. Btw, holiday tu free ya, plus komisen banyak & konsisten setiap bulan. Bukan one off punya komisen, dapat up to 6 tahun!

Dari bottom ke top, depa akan bagi guide dan tunjuk ajar. Aku ni sebab agak bz jer, kalau tak dah lama aku jadi agent insurans.  Pernah gak aku teringin nak buat kerja nih, aku boleh cakap aku boleh tulis tapi nampak gayanya aku tak boleh buat dedua, so let me be a blogger cari makan sini, and korang do the insurance coz Allah bagi jalan, jadi kalian, tak kira bangsa agama, boleh berdukung di bawah nama Double N nih. But tu lah, tak pandai cakap pun takper gak lah coz si Nizam tu, laki si Naf ni lah, sangatlahhhhhhhhhhhhhh pendiam, hah apa rahsia camne seorang yang pendiam boleh berjaya juga menjadi agent insurance yang hebat, rahsianya pergilah berguru dengan Double N!

Anyway, zaman sekarang ni orang ramai dah mula sedar tentang kepentingan insurans ni, so senanglah nak cari clients, tak gitu. Jadi kesedaran dah ada, cuma masalahnya tak cukup agent insurance dan pasal itulah, nak ajak reramai punya earnings sendiri,baik sebagai part timer ataupun full timer, do join them!

So jangan malu-malu, nak beli insurans atau nak jadi agent boleh contact Double N – Nizam dan Naf ataupun boleh terus call/sms/whatsapp – 017-3413043 . Email nafisahamran@gmail.com OR binhalimresources@gmail.com

Comment: 14