PRUhealth – not for one day investment…

2nd advertorial on Prudential, please scroll down for my latest entries coz this is a special sticky mode entry.

image001

Ingat ari aku dok menceceh pasal korang yang degil tak nak tukar fakta korang on taking the personal medical insurance kan? Ha mai kita sambung story balik. Aku kang menceceh pepanjang lam satu post korang pening jer nak baca. Alangkan kita nak borak kuor duit pasal insurans, korang kena dok sit down ngan aku, ha tetiba aku bley naik pangkat nih jadi Agent Insurans PRUhealth!

So my last point last week was talking bout sepasang kasut yang berharga RM100 dengan package insurans yang serendah RM100 jugak. Sama harga tapi kenapa membayar insurans lebih untung dari sepasang kasut.

Tu kalo kasut ko 100 hinggit, kalo make up berus sebatang dah kat 200 ringgit lagi lah ko kena doublekan insurans policy ko kan.

Macam ni lah skang korang dah tau yang kepentingan kita ada back up, selain medical benefits yang company korang kasi tuh (perlu diingat ada gak company hanya cover the staff but not the dependents)

image002

Mereka yang amik the insurance ni sebab nya pasal depa concern on the rising of medical costs, seriously depa ni pikir long term sesangat. Pastuh depa nak hidup lam aman, so depa beli PRUhealth, mananya idak, kalau beli terus dpt coverage so kalau apa2 jadi depa tak yah nak pening pusing kepala kan. N so the final one is bcoz depa nak protect the family.

Me oso wanna protect my family.
I have 2 young kids. The younger umur you, specially bebudak, lagi murah monthly untuk kita bayar, minimum always go to RM100. Tp kalau dah tua belahak macam aku ni ha, camner nya. Mestilah lagi tinggi. Aternye napa aku degil tak nak start dari awal dulu.

So korang u got the picture already lah kan.  But today aku nak stresskan on kenapa aku maintain insurans aku dengan PRUhealth under Prudential.  Sebabnya PRUhealth helps to pay for the unexpected medical bills yang aku perlukan sesangat. Again, we do not what will happen in the future. Kemudiannya, kalaupun aku  healthy lady, kalau aku tak claim from my benefits of insurance tp aku still dpt rewards! A bonus!

image003

Mak-mak cam kami bertiga ni memanglah sesangat pentingkan insurans for our kids. So apa2 jadi kat kami, or the kids, anak2 dah ada back up. Just in case kalau aku anak beranak tak pakai jugak all the claims, aku boleh convertkan to education. Ha bijak tak?

The higher plans yang aku amik say PRUhealth plan 200 aku boleh dapat higher bonus to RM300 annually. It sounds like cost of saving jugak, but always remember aku boleh redeem units in cash FOR ANY PURPOSE!.

Katalah anak2 ko memang tak pakai pun langsung the claim tuh, langsung! but still you can always convert it to PRUlik assurance plan or PRUlink education plan.

Ha sampai bila government nak sponsor kita, kang PTPTN abih yilek tarak, mano ko nak sokong duit utk pelajaran anak2 kita yang nak masuk universiti. Kot ada IPTA, pasnih buatnya semua kena bayoooooooooooo, this is the one yang korang kena sebat dan rembat.

image004

We are the 9 bloggers covering the PRUhealth event (one blogger is not in the picture)

Pick PRUhealth! Lagipun you can always get the cover up to the age of 100 taun. Lama kauuu!

So kak red, kalau aku mati umur 40 taun, duit insurans aku dapat kat mana?

Dapat kat ko nya dependant lah, itu memang dah tersurat dalam ko nya borang insurans waktu ko isi, kot ko nak bagi kat aku pulak, molek gak :)

image005

Sentiasa do the necessary medical check up to make sure wpun kita sudah ada insurans, kita boleh tambah2 lah policy insurance kita tuh. RM100 per month can make a difference to your next 10 years and 40 years.

Latest info on H1N1 since my son is one of the victims:

In view of the current development of the epidemic, Prudential has decided to extend the coverage to include hospitalisation expenses arising from H1N1 and its related conditions. So now, all the existing medical plans, including PRUhealth, cover H1N1.

my insurance is under Prudential, so korangI may be a healthy lady today, but I m not sure whether my kids will be healthier like her mother, so be insured with PRUhealth !

Khidmat pesanan masyarakat Prudential is brought by Redmummy.com

Comment: 12