Selepas susuk merah hidung dipasang…

IMG_0653

oh nak habai mai sini cek nya citer pasal surgery baloon sinuplasty (resdung) tuh yerk….all went well. good good! ni bak kata doctor aku yang suka pakai bow tie tu lah…tinggi betul dia tuh. he s very veryyyyyyyyy funny doctor. on the morning of Friday, he came to my room coz nak bukakkan menda yang dia blockkan lam idung aku lah. aku ni dahlah pantang banyak kalo dalam keadaan sedar ada menda nak masuk lam mulut telinga mata aku.sama gak ngan idung. kalao injection wa ok lagi. but dia bawak jari dia ke idung akup un aku dah lari2 kepala hahahhhahha

wah ko tak tau masa Prof aku nak masukkan ubat induce utk beranakkan abang dulu pun, siap aku sepak lagi dia ngan staff nurse hahahahah…tak leh blah aa. sib biakler diorg tidokan aku waktu buat surgery nih, kalo idak kompem ada yang meroyan2 lam OT’s room. so waktu doctor nih dok nak tarik benang yang menampung benda like spounge ke hapa kat kerangka hidung aku, sekali sentap je kor…vavavaaaaa! sakit siot. boleh pulak waktu aku ngah sedu sedan ngan belah kanan nya idung, dia sentap pulak belah kiri. katanya dah alang2 melolong biar in one package..hohoooo

IMG22210

saya dapat 2 nasal sprays and antibiotics kena abihkan for 2 weeks jugak. ubatnya dahlah besau hishh, nak lalu kat tekak pun ke main leh rasa besarnya. nak tekan spray lam idung tu yang paling siksa. first round sirman buatkan, dah lepas tu aku buat sendiri. siksanya ubat tu spray kat idung dia lalu kat tekak, haisayyyy. banyak tol lah loya….tapi lam among us reramai kan, Abang paling excited ngan surgery aku nih.

since he used to stay in Prince Court gak for his H1N1′s case, so dia dok pujuk2 aku buatkan dianya surgery idung pulak. dak kecik tu pun ada simtom bersin, cuma sebab dia kecik lagi Sirman x bagi buat lagi lah. mbe aku bawak jer dia pi jumpa ENT to check up on his sinus. actually korang aku x kisah korang nak bagi aku petua bagai for resdung nih but sebab aku dah carried benda ni sejak kecik, aku dah give up. bila tau ada surgery Baloon Sinuplasty yang permanent hilangkan, so why not. x yah dah lah nak buat the petua2 bagai tuh. macam2 dah aku tried yong oi.

cuma tak menahan bila Sirman said aku ada snoring lah bila tidur. macam aku nya napas berbunyik. aku pun sedo gak macam aku tidur tu kan masih lom stabil je idung aku nih, yelah katanya pun dioperate dalamnya so macam belum stabil lah idung aku nih. You tidur berbunyiklah, taulah rompong idung tu dah kosong, terowong dah besar ke main bunyiklah Merah oi…

tapi bukan berdengkur tau, ni bunyik macam tak cukup napas. ha something like that lah. ada sound gitu. ok nanti aku masa follow up check up aku tanyalah Doctor bow tie yek…..so sapa2 yang ada heavy sinus/resdung cam saya blehlah buat surgery nih the Baloon Sinuplasty, the cost again is around RM15k if in Prince Court, spital lain im not sure. La ni acik ngah tunggu duit insurans for my hospitalization plak…

selepas 5 hari surgery, aku korek idung, perkhhhhhh wa tell u, very the feelingggggggggggggggggggg!

Comment: 45