Baju kurung raya yang meletup2!

IMG01979-20100819-1309

cantik dok merah nih? memanglah cantik! budak kecik punya…murah pun ye gak RM50 jer. tak yah nak gaduh beli kain nak anto kat tailor or etcs, memang pakai pun budak2 jer. tapi nangisnya size takdok! ado tu ha size 8 yrs and above. anak aku tu kena amik size 7 yrs, silap2 kalo kain tu besau pun kena amik 6 yrs jer…

alahai, mesti awal2 ramadhan arituh ramai orang dah sebat nih.

IMG01981-20100819-1311

apa ke dengki nau tailor ni tak nak buat red colour. motip le kan nak pakai kaler2 gini, aku pun tak tau nak dipakaikan kaler apa kat Gegirl, coz pala aku set merahhhh jer! at least first day raya memang merah, hari lain tuh aku leh pakai kaler lain. tapi ada merah lagi cun…

harga kain baju budak2 nih RM115, under bonuslink and parkson m/ship boleh dapat 10%.  sebenornya aku nak avoid pi beli kat PKNS lah, Alamanda lah, or anywhere yang nak jauh2 berjalan merata coz budak2 puasa…lainlah pergi waktu malam. lgpun kalau travel ke Shah Alam, Chow Kit pun nak gak kira masa yang terbuang, duit minyak parking pun ye gak. so kalau boleh aku nak carik yang senang ado kat klcc nun ha…

yang aku punya pun tak lepas lagi…

so meh tengok apa aku jumpa…

IMG01982-20100819-1328

arghh merah boliau. pinkkkkkkkkk! terpaksa try pink nih coz size S tinggal ni ngan brown jer. takkan aku nak sebat brown pulak. RM499. tertawan pulak aku ngan brown nih, cuma sebab ai tinggi, kain kena lipat 5! ngehh :)

IMG01985-20100819-1330

RM250 tapi ni size M, besau tu weih bila aku nerai….merah hitam dah cantikkkkk! size S yilek pocik! Kalau aku beli gak nih, orang mesti cakap aku pakai baju Nana, sebab Nana ngah ngandung…. argh sayang, sapa le yang dah tibai size S weih, bukan aku paling comel dan cute sama Sheila Majid ke, awat ada orang lagi cute cinonit gak yek…

IMG01988-20100819-1333

ini pun aku suka, tapi 2 sebab napa aku tak jadi beli. harganya RM499 and jugak ada tanda sket kat bahagian badan. patutnya boleh mintak discount tapi busuk2 pun can go berapa, 450? still expensive.  dahlah tu kain hitam dia tak sedondon ngan yang kelabu, macam jahitan pusing2 gitu jer, selisih tipu dia buat.

ada satu lg in green, dah lawa gak but for RM499, arghhhh….!

kain kaftan takde jual, itu nanti ngah tunggu dari somewhere. Farah Khan punya aku pi tengok RM2k lebih, dahlah aku kemetot pakai yang gayak gitu, ahahhahaha kena pakai heel sesajor. macam Sazzy Falak, kaftan biru dia arituh pakai labuh gila, so wpun dia pakai heels tapi still jap2 dia angkat kainnya, buat rosak cepat kotor  je sapu lantai, sah2 dia nya brand lagi meletup.

Semua gambar nih aku tunjuk kat Sirman, dia manjang jer cun, tapi bila aku cakap harga, terus dia wuii mahalnya. alo encik cer kira 4 meters kain X upah tailor + beads + maknek segala…. tapi wpun begitu, aku tetap rasa mahallllll for above 400 untuk sehelai kain baju raya. Kalau RM300 and penuh beading mbe aku leh consider gak…

Sokay, masa masih banyak…

Nanti aku pi Ampang Park pulaklah…situ affordable, tapi kena pi masa bulan sabit merah, kalo pi sekarang mau pitam plak….tak pun nanti aku pi kat PKNS, balik dari rumah mertua boleh kot tengok.

Ini pertama kali dalam sejarah betullah aku takde baju raya hantar ke Aunty Yelli, sume bantai kena beli siap je nih. Camne ler leh terlepas pandang, tu lah bz sesajor.

Comment: 32