Confession and Guilty Entry to the husband…

I dedicate this entry to my husband… Sirman @ RedDaddy.

IMG01443-20100730-2047

I nak citer nih, tapi ai takut nak cakap depan2, so i citer dalam blog supaya you tak sempat nak tarik piat telinga ai lagi :) . Hari tu my first day pakai LC you dah tarik telinga I, siap you suh bukak web LC nak tengok harga. tapi sebelum tuh sebenornya I ada beli PRADA :) .

Kotak nih PRADA courier via Fedex, pastu hantar ke rumah, Fifin dah sambutkan tapi kantoi kat Gegirl bila dia sibuk tanya apa isinya, Fifin selubung ngan blanket you takut you ternampak. i bukak kotak, sorok segala evidence, tapi kotak tu i tak buang, ada lagi, opss!

I dah sempat pakai 2 kali jer itupun kuor rumah I masukkan dalam handbag Mulberry I, pastuh sampai opis i kuorkan PRADA and cat walk with it. pastuh sampai umah i sarung balik Mulberry ngehh, tu pasal you tak pasan. Masa I beli tuh, i dah nampak banyak kali kat PRADA butik KLCC, harganya mahal sangat, i can save almost 2k if i buy kat oversea. So seperti biasa Kak Ann rescued me. So you tak leh piat telinga ai tau, you kena piat telinga Kak Ann sama gak :) .

IMG01444-20100730-2047

I tau you suruh take a break from buying the handbags tapi iskk, kang ai takde motivation pi kerja, you jugak yang susah hati kan? lagipun banyak handbags lama I dah jual, so wpun tak kacau duit you still I susah hatinya nak beli kang kene jegil with you. So I pun beli senyap2 …. ngeh ngeh ngeh.

Malangnya, ada malapetaka pulak. parcel I kena tahan kastam KLIA. Fedex called me and saying the tax was almost RM500. I kena pi nego sendiri kat kastam KLIA kalau i nak mintak pengurangan, coz masa tu Fedex tak kuasa nak nego kan, diorg hanya akan terus bayarkan the figures if i agree. Isk isk isk… apa lagik, i pun discuss lagi ngan partner in crime i, Kak Ann….(haruslah aku sebut nama Kak Ann sama hahahaha, biar sesama kena piat telinga)

IMG01446-20100730-2049

IMG01450-20100730-2051

so i settled with paying the tax. oh sedih…banyaknya kena bayar.  Kalau i pi KLIA sendiri, sah i have to tell u kan, pastuh bocor pulak rahsia, so kenalah Fedex setteldkan. Tu lah i learned, beli lagi behind husband’s back, kan dah dapat musibah. So tu yang i lagi takut nak citer kat you Sirman. Durhaka lor. oh ampunkan ai ye Sirman, tak kira raya, tapi you ok kan? ai lap lap lappp you tau.

you ingat tak you amikkan surat I ada banyak PRADA hantar booklets, you tanya eh napa PRADA ni yang hantar kat you? masa tu i dah alamakkkkkk, tapi sib baik i cepat jawab ‘oh sebab i kan subscribed their mailing list, some more I dah ada 2 PRADA bags kan? tu pasal depa hantar, loyal customer depa gitu’

yang benornya depa hantar tuh sebab depa lah jugak yang shipped kan my PRADA SAFFIANO LUX O nih. FYI kan Sirman, colour Bacca ni takdak kat Malaysia tau, for this small size ada kaler hitam je kat KLCC nun, ha tu pasalnya. isk isk, susah kan nak dapat kaler ni Sirman. It looks like red, but dia ada combination of orange and brown colour gak tau!

I rasa lega tau buat entry nih coz bolehlah I pakai dengan senyum sampai telinga, no more guilty feeling kat you :)

Cantik tak Sirman?

IMG02185-20100829-0528

pastuh kan, I degil lagi, masa tu i ngah chat2 with Diva Darling, she said Anya Hindmarch ngah big sale for certain items, 30% off tuh. aiyoyoo…i dah minat ngan bag nih dah lama, you pun tau kan i asik menebeng je lah masuk AH KLCC, mahal gila harga kat Malaysia nih, so i terus masuk order through Diva Darling. she helped me everything from A to Z youuuu! she shipped it together with the LC arituh jugak.

i cuma citer kat you parcel/LC kan, tapi i tak citer AH nih, coz i takut gak hahahahaha. Cos you pun tau citer Pos Malaysia kan. depa tahan parcel i, depa tax kan I jugak. This time I kena almost RM200. oh sedih, sekali lagi bags yang i beli behind your back kena tahan pulak. alamak….

tapi itulah skang i sudah rasa lega, coz I dah boleh citer kat you, and openly I mintak maaf, Syawal pun nak dekat. sorry sebab terterter beli behind your back, sorry tak bagitau you, yang pastinya pasal tak bagitau you hamik, tetiga bags I kena tahan kastam and kena tax!

btw i takde handbag kaler pink, Dior fuchsia I dah jual, Tod’s shocking pink I dah jual gak. So AH kaler pink ni ok ler kan kan kan?

IMG02183-20100829-0526

in return to all these, i promised you 3 things, but i tak leh sebut lam RM ni lah, kena hush2. Inipun entry ni ai siapkan seminggu tau, dok edit je tetiap hari, u tak pasan entry nih ada dalam draft coz i dah backdatedkan ke taun lepas, bila nak publish baru i tukar tarikhnya hikss

So anw, in return for all the 3 yang you akan dapat nanti, I wish to tell you… I will keep on buying and I rasa you kena redha jer lah pangai I kalau beli behind you, kalau idak lagi berkoyon tax I kena bayar.

Salam sayang peluk handbags dari isterimu yang comel dan vass :)

Redmummy

Comment: 64