Kulit cantik, perut kempis :)

Sticky Sponsored Post for 48hours, please scroll down for new entries :)

image

After years not doing any treatment to my face, I got this special task, a facial treatment yey. Something I m so looking forward. Aku datang dengan muka kosong, adalah sikit light make up tapi memang takde intention pun nak basuh muka kaw2, coz memang reason to visit Cres is for them to do a facial treatment to me.

The salon looks so stylo, extravaganza classic,  located in the top floor of The Gardens. Served with chinese tea in a small cup, the staff are so kind to wait for me and slot the nite just for me, They even shut down the  shop a bit later then usual, just to make sure takde treatment yang tergesa-gesa when they treat me.

image

I have the Oasis Glow Treatment, in which during the session, they use and apply:

1. Cleansing milk to remove my make up
2. Seaweed Gel Cleansing to double cleanse
3. Soothing and Hydrating Toner to soothing and contain 14 types of plant extract
4. Bio Renewal Mask a pineapple enzyme to remove dead cell and the blackhead
5. Scalp massage
6. Cold steamer face with cotton contain special desincrustiation to soften skin and easy to extract
7. Oasis gel to keep skin hydrating, soothing
8. Shoulder massage and face massage using the aroma oil
9. Super hydrating mask and they leave it on my face for 20min to keep skin hydrating
10. Soothing and hydrating mist
11. Oasis Gel
12. Sunblock 30

IMG_1903

If you notice, banyak betul hydrating and soothing issue dalam treatment yang aku dapat, that s bcoz skin kulit aku sangat dry. Mau taknya dok dalam aircond je berbelas jam sehari, camne lah muka tak dry. But my blackhead tak banyak, boleh je dia cabut tanpa masalah pun tapi bila dia tengok muka Sirman, haiyooooooyooo, I really need to make an appointment for him. Blackhead Sirman boleh buat timbang kati ke main banyak.

So to the guys reading this entry, Cres is not only for women but also for men. Gelak je specialist tuh tengok muka Sirman yang penuh ngan blackhead hahahhhaha.

IMG_1849

Waktu ditinggalkan sendirian dalam bilik nih, dengan bau aromaterapinya with its nice song playing, for 20min aku tertidur lena. Betul2 baik punya tidur. Orang yang betul2 letih, kalau masuk bilik ni memang boleh tidur berjam2 wor…best gila aku rasa masa tuh. Nikmat tidur yang sudah lama kurang aku nikmati. Sket je lagi Sirman nak membontoti ku dibilik ni to check apa ke bininya nak tidur sampai esok ke gamaknya, ke main sedap lagi lena…

IMG_1961

That nite, I went back home, huh, tak bukak blog, tak bukak pc, terus kong! Carik katil dulu…menyambung the facial treatment nya mood di rumah sendiri. I know at least for once a month pun kita patutnya buat facial tapi tulah, alasan ku yang basi, busy and takdak masa tu yang tak boleh pakai. But once dapat buat pheweeee!

The facial treatment in Cres for 1st trial starts from the lowest of RM88, you can have the special package too, to get smoother face like me :)

smooth tak muka ai? Mak anak 2 tu yek huhuuuu….

IMG_4568

The next day, I visit the Cres again, to continue my next treatment, a body treatment. Argh! Tang body ni yang sogan sket, I dont have the figure already, specially after having 2 kids.

IMG_4537

Just register at the counter, their specialist will bring you to your room, boleh je simpan handbag dalam locker and tenangkan fikiran, tak yah nak pikir masalah apa2, just let them treat you like a princess. kononnya gitulah kan.

IMG_4545

The first treatment is called Electrolypolysis, untuk buang fat. So macam wayar atas tuh, dia pasang kat seluruh badan kita, and aku tidur jer bila dia buat nih. Let them do the work, tapi masa gegaran tu datang, terkejut gak ko dibuatnya but only for a while, later jap tuh dah immune and tak terasa pun gigitan semut manjanya tu yek

IMG_4551

The E-plus

It takes 30min to do this treatment, so overall, dari lengan, perut and peha memang kita dipenuhi wayar biru yang attach to the machine, tak sakit pun, gegaran tuh nak buang lemak dalam badan kita. Of course lah by doing 1 treatment memanglah kita nya lemak takkan pecah 100%, you need to do it frequently, so tu pasal ada special package for those yang makan ke main banyak specially during the Syawal month. Bulan puasa badan cantik je kan, tapi naik raya, ha bagai dipam2, habis tu rendang ketupat sumer nak ditelan….

IMG_4560

Pressure Drainage Therapy

Next, my 2 legs were wrapped with 2 plastics, kemudian dimasukkan benda silver nih, apa ke nama scientific ni yek, then attach dengan machine untuk buang air yang berlemak2 berkumpul di kaki specially kat peha kita. Wah treatment nih memang first class tak pernah lagi aku try kat mana2, tak sangka betul merasa gak diberi peluang. At this hour, aku dah memang sambung tidur and betul2 rehat lah sesaja.

Like I said earlier, in Cres you dont have to do a single thing, just be prepared to be treated like Datin Yang Berhormat, memang syok tol the feeling tuh. You got the feeling, you gonna gain your ideal weight again. Macam ni lah senang cakap, ko pi tempat yang ko rasa ko judge mahal giler, tapi bila ko tengok pakejnya sangat reasonable and VALUE for money!

IMG_4539

Love the bath tub, tak berpeluang untuk mencuba kerna saya perlu ke tugasan selanjutnya. Maybe next time…

IMG_4563

I love the make up room, wish to have this biggggggggggggg CRES in my room, thanks Cres for having RM in your trendy and stylo salon. Sesuai dengan tema CRES – Confidence, Relaxation, Elegance and Sophistication. The outlets of Cres for your quick reference:

USJ Taipan

46 Jalan USJ 10/1B
Taipan Business Triangle
UEP Subang Jaya
47620 Selangor
t : 603 5636 5313
Operation hour :
Mon-Sun 10am – 8pm
The Gardens

Lot FF-225, 4th Floor
The Gardens, Mid Valley City
Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur
t : 603 2287 6369
Operation hour :
Mon-Sun 10am – 8pm
Metro Prima Kepong
Lot No 14 & 14-1
Ground Floor & 1st Floor
Vista Magna Jalan Prima
Metro Prima Kepong
52100 Kuala Lumpur
t : 603 6250 7868
Operation hour :
Mon-Sun 10am – 8pm
Jusco Bandaraya Melaka

AEON Bandaraya Shopping Centre
Lot F06, No 2 Jalan Lagenda
Taman 1-Lagenda
75400 Melaka
t : 606 292 1951
Operation hour :
Mon-Sun 10am – 8pm
Bukit Tinggi, Klang

No 18 Lorong Batu Nilam 4B
Bandar Bukit Tinggi
41200 Klang
t : 603 3324 0828
Operation hour :
Mon-Sun 10am – 8pm
Jusco Seremban 2

Lot F06, Jusco Seremban 2 Shopping Centre
112, Persiaran S2 B1, Seremban 2
70300 Seremban
t : 606 6015 828
Operation hour :
Mon-Sun 10am – 8pm
Jusco Cheras Selatan

AEON Cheras Selatan Shopping Centre
Lot No F31 1st Floor
Lebuh Tun Hussein Onn
43200 Balakong
t : 603 9076 3369
Operation hour :
Mon-Sun 10am – 8pm
Jusco Tebrau City

AEON Tebrau City
F26 1st Floor
Jalan Desa Tebrau
Taman Desa Tebrau
81100 Johor Bahru
t : 607 357 7012
Operation hour :
Mon-Sun 10am – 8pm

AND THE BEST NEWS IS… YOU Redmummy’s readers will get GUARANTEED free wellness program if your girls and boys respond to MY POST on CRES facebook fanpage wall.

Sedikit Terms & Condition apply:

1. Korang mestilah berumur 21 tahun ke atas
2. Semestinya hangpa ni a new customer to Cres lah
3. Buat appointment dulu yek, jangan datang main serbu jer, and it has to be on weekdays.
4. Hanya the first 30 yang commented on the post dalam masa 2 minggu diterima.

IMG_4536

Memandangkan selepas Aidilfitri adalah waktu yang sangat sesuai badan kita mengembang, membuncit dan juga mengumpulkan fat, time for you to visit the nearest outlet and to try the free mini wellness program for limited pax. Boleh call and buat appointment and mention your ‘fat’ problem, tak yah risau, free trial program it means FREE.

CRES is giving out FREE mini wellness program to first timer macam korang nih, from now till 31st October 2010, log on to creswellness microsite . So kalau you all terlepas peluang for the first 30 commentators dalam MY POST on FB Cres wall, tak mengapa, boleh terus proceed di microsite Cres and dapatkan the appointment yek!

Nak slim nak sihat nak nampak cun meletop2 macam aku?
Choose Cres :)

Khidmat pesanan masyarakat Cres is brought by Redmummy.com

Comment: 32