Nak Pregnant, Try Frisomum Gold!

48hours sticky sponsored post, pls scroll down for latest entries

IMG00790-20100707-1138

RM is pregnant!

RM is carrying her 3rd baby!

RM mengandung weihhhhhhhhh!!

wah…kelas tajuk2 utama blog masing2 dengan tajuk nih. RM is pregnant bukan sahaja dinantikan oleh seantero rakyat RM, tetapi also by Nuffnang, the advertisers and clients. Well….kenapa yek, ai pun muskil jugak, kenapa special sangatkah kalau RM is pregnant?

Nak kata tak de anak, dah 2 pun anak aku. Nak kata tak pernah letak gambar mengandung, udah ditempek berpuluh kali. So what s so special bout RM if mengandung lagi?

IMG_1627

2 is enough la kot?

IMG_1680

Jelas nyata, depa nak tengok RM ni pregnant live via RM jugak. Hem….korang nih. Kadang2 pressure nak suruh aku pregnant nih bukan datang dari family, serious family kami langsung tak heran coz knowing us yang very the bz, so depa pun tau lah sangat cukuplah je kot rezeki RM and RD with 2 kids.  Tapi la ni, the pressure comes from you. Wahliauuu!

image

So one day I borak2 with Nuffies, talking bout the pregnancy terms. They told me about this new product by Dutch Lady, the Frisomum Gold. Aku buat study revision aku sikit, emm not bad. I pun ada try lah jugak. Coz aku tengok depa punya chart of Nutrients have full of it, instead of other brands yang takde the nutrients yang patut ada seperti Frisomum.

Kak Red, does it mean ko memang nak pregnant lagi?

I would say yes, probably :)

Kalau you all perasan, ada satu gambar pregnancy test kit kita letak dalam RM, memang ada usaha ke arah itu tapi tidaklah begitu serious. Tapi belum lagi nampak jalannya. Kalau dulu mendapatkan Abang and Gegirl memang senang jalannya, tapi nampaknya dah over 35 ni mungkin hormon kami suami isteri tidak sesubur dulu. So kenalah cari jalan lain.

image

4 sudu sahaja diperlukan untuk segelas, kacau2 tambah air suam atau diminum sejuk, wallaaaaaaaaa!!! Boleh jugak letak dalam freezer and makan macam ice creammmmmm, tapi jangan makan depan anak-anak, kang depa nak mengicak makan sama pulak! Coz masa aku dok sibuk minum pun abang dok menyendeng nak sama, dia kan pantang nampak susu. Abang, ni Frisomum bang oi, bukan for kids!

IMG_1543

Bila mummy nak ade baby ni?

Like I said seriously, I dont want to think it too deeply, minum je lah Frisomum kot manalah tau melekat ye dak. Korang jugak yang happy go lucky, abang and gegirl lagilah suka sebab nak dapat lagi adik.

image

The Frisomum yang kaya dengan acid folid, iron and calcium.

Kak Red, saya dah 2,3 tahun kawin, ada yang dah lebih 10tahun kahwin tapi masih belum dapat anak, boleh tak saya minum Frisomum ni?

Boleh! Sangat digalakkan, bukannya untuk kita yang dah ada anak pinak sahaja, untuk ibu mengandung memanglah dah tentu sangat digalakkan minum but for us yang nak berusaha untuk mendapat anak pun sangat digalakkan untuk minum Frisomum. Memang ada yang dah patah sayap macam rasa tak mampu nak berusaha lagi, janganlah gitu yer.

Berusahalah lagi, mana tahu kita ada kesesuaian dengan Frisomum untuk beroleh cahayamata. Setiap yang kita usahakan, mana tahu dah tersurat dengan Frisomum kamu ‘melekat’.

image

You all minum tu janganlah pi belasah sampai selang sejam pulak, minum segelas sehari sekali tapi adalah direkomenkan 2 gelas sehari, tapi 1 gelas sehari pun dah mencukupi :) and since korang pun dah tau ai nak buncit-buncit jadi makyong, siapkan ongkos memasing for the top to toe punya belanjawan yek, aternyer korang dok beria cakap sanggup nak sponsor berdulang-dulang barang baby, and for the mother too if I kompem mengandung hiks

IMG_1714

Ahah! Tak kenal maka tak cinta kan, tak beli, kang tak tau pulak… for free sample, dapatkan dari www.friso.com.my

Khidmat pesanan masyarakat Frisomum Gold is brought by Redmummy.com

Comment: 39