RM is connected to…

Sponsored Post for 48hours, do scroll down for latest entries. tq

image

Bila tengok Gegirl dah besau gini, dah pandai baca, masihkah kita ingat waktu kita lahirkan anak2 nih, yang depa akan akhirnya sebesau ini. Dulu dalam perut kita hasil dari hubungan intim kita bersama suami, dan akhirnya menjadi sebesau ini pulak budaknya. Hahahaha….

Lesson number one:

Stay connected with your partner :)

IMG_8146

Kemudian bila Abang yang dulu ke main tembam, keluar pun 3.67kg dari perut maknya sampai kena caesarean, wah hebat. Makan sekarang dah pandai sangat memilih. Dulu apa yang makpak bagi makan, ko telan jer. Mementang brain cells dia semakin menginjak usia, dah pandai tahu nak makan apa yang dia suka, and tekaknya terima.

Lesson number two:

Stay connected with your food :)

Lahirnya semua baby dalam dunia ini, dengan satu billion brain cells. Perkh! Kalau tak pergi kelas, memang tak tau. Alah ko tak caya sila google, ai pun belajar dari kehidupan harian, membesarkan anak-anak bukan hanya takat kita bagi makan, education ataupun kasih sayang, tapi dari seluruh aspek kehidupan.

Apa yang depa tengok, rasa and lihat semuanya adalah pengetahuan depa. Meningkat ajer umur depa, meningkatlah jugak brain cells berkembang. Maknanya cantuman bain cells depa akan menjadi lebih cepat dan pantas, bergantung pada kehidupan depa seharian. Apapun, ada satu yang perlu ada dalam membantu pembesaran brain cells depa to stay connected and berkembang….

Melalui Gangliosides – brain nutrient yang membantu brain cells anak-anak kita untuk lebih cepat belajar.

Sebagai contoh….

Aku buang semua kotak vitamin budak-budak ni, coz buat nyemak jer kat rumah. Tapi diam-diam rupanya abang kutip and jadikan 6 keping kotak yang dicantum. Bila ditanya apa keperluannya, katanya mudah sahaja…supaya Mummy boleh simpan semua jam tangan mummy dalam kotak-kotak yang cantik ini, tak payahlah bersepah je jam2 tangan mummy di almari.

Hem….

Ko terpikir tak gitu? Recycling kotak lama untuk kegunaan ibunya sendiri. Sejuk hati ibu, walaupun the quality of the box taklah mahal mana, tapi because abang wraps it using red wrapper, knowing maknya suka merah. It looks so expensive to me and yang penting, bagaimana Abang yang telah already ada Gangliosides dalam brain cells nya itu berfungsi.

I m going to share you a story detaily on the Gangliosides and Connected Tots of the brain cells further in my coming entry.

Khidmat pesanan masyarakat Connected Tots is brought by Redmummy.com

Comment: 14