Simbol Misteri = KOLONY ))K((

Dan misteri pun terjawab, 48hours sponsored post :)

Akhirnya semua spekulasi dan anggapan serta tanggapan pelik dan aneh kepada Simbol Misteri telah terjawab. Its actually represent ))K(( iaitu simbol kepada KOLONY komuniti :) yang so far telah menginfect lebih 1 juta orang and counting! Wow fenomena yang mengagumkan.

Cuma yang menjadi tanda-tanyanya pulak ialah “Apakah dia KOLONY ni?”

KOLONY ))K(( ialah SMS-based untuk bersocial network yang boleh menghubungkan anda kepada rakan-rakan anda, yang mana  sekarang telah tersebar luas ke seluruh negara. Yup its SMS-based, so no need a smart phone ataupun data/ internet plans untuk ber social network :)

So dengan KOLONY, telefon anda bukan menghubungkan anda kepada rakan-rakan sahaja tetapi ianya lebih dari itu. Korang boleh memperluaskan rangkaian network anda dengan Ding, Bomm, FREN dan Popp yang akan menjadi sebahagian dari kehidupan korang sehari-hari.

Ala kena caj la kan SMS ni kalau nak pakai KOLONY?

Ok macam ni, korang will need KOINZ untuk aktiviti-aktiviti Ding, Bomm, FREN dan Popp dalam Kolony ni.

Macamana nak dapat KOINZ ni?

Senang sahaja, apa yang perlu korang buat hanya membuat panggilan telefon dengan the all NEW XPAX PLAN! Setiap panggilan telefon on the NEW XPAX PLAN akan mendapatkan anda FREE KOINZ!!!. Dah dapat KOINZ boleh la bersocial di dalam KOLONY.

Ni details bagaimana nak kutip KOINZ

•    1st – 5th calls made in a day = FREE 10 KOINZ per call
•    6th & more calls made in a day = FREE 20 KOINZ per call
•    The FREE KOINZ will be granted the next day.
•    Alternatively, you can also purchase KOINZ to enjoy KOLONY services: RM0.30 for 10Koinz, RM1.50 for 50Koinz, RM3 for 100Koinz

 

OK untuk bermula, just send KOLONY <your preferred nickname> to 25333. (Opss kena pakai Xpax, U.O.X., S.O.X. atau Celcom mobile nombor sahaja ya)

Lepas dah dapat nickname, ni cara-cara kita boleh bersocial bersama komuniti KOLONY:

•    DING – Ding your buddies and leave them a message to cheer them up.
Send KDING <fren’s nickname> <message> to 25333
•    BOMM – Have an update to share? BOMM it away to all your FRENs!
Send KBOMM <message> to 25333
•    FREN - FREN for life? Make as many as you can in Kolony!
Send KFREN <fren’s nickname> to 25333
•    POPP – Get to comment on what your buddies say!
Send KPOPP <fren’s nickname> <comment> to 25333

Untuk lebih banyak cool activities, send KHELP to 25333. So nanti akan dapat full list of keywords yang boleh digunakan to explore more dalam dunia Kolony!

Dan dengan the New Xpax Plan, selain dapat FREE KOINZ untuk korang stay connected dalam Kolony, korang juga akan nikmati ganjaran super awesome LOW RATES! Di mana calls hanya 28 sen untuk 10 minutes ke Celcom network and 5mins network yang lain. SMS pulak hanya 1sen ke  nombor Celcom dan 5sen ke network yang lain!

The new super low rates on NEW XPAX PLAN! Talking on the phone even more rewarding!

Now jom pergi ke any Blue Cube outlet atau Celcom branch to pick up the New Xpax Plan dan serta merta boleh start enjoying these low rates and join the rest at Kolony!

Dengan hanya menggunakan normal mobile phone with SMS, no need for smart phones ataupun data/internet plans – KOLONY, semua orang boleh bersocial network :)

Simbol Misteri I dan II akhirnya terjawab!

Khidmat Pesanan masyarakat Celcom is brought by Redmummy.com

Comment: 19