Celcom

You’ll never be alone with ESCAPE!

48hours sponsored post

IMG_6364

Tahniah diucapkan kepada Celcom di atas pelancaran satu lagi perkhidmatan yang baru. Ianya sesuatu yang totally berlainan kalau dibandingkan dengan produk-produk sebelum ni. Even aku sendiri pun macam tak percaya, eh betul ke ni Celcom?

Makin ketara new developments yang Celcom buat skang nih yer…. bukan untuk niat bercompete with other providers but always be the number one to introduce things. Cool.

IMG_6366

Majlis perlancaran dan boleh juga dikira sebagai Hari Raya open house ni berlangsung dengan meriahnya di Shangri-La Hotel. Dimulakan dengan ucapan pembukaan dari Dato’ Sri Shazalli Ramly, Chief Executive Officer of Celcom Axiata Berhad dan diikuti oleh presentation dari Dato’ Sri Jamaludin Ibrahim, Managing Director/President & Group Chief Executive Officer of Axiata Group Berhad.

Simple, cozy, sambil makan rendang dan lemang, kita enjoy tengok the ESCAPE.

IMG_6371

Dan kemuncaknya, YB Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek, Minister of Communication and Multimedia Malaysia melancarkan secara rasmi produk terbaru dari Celcom ini iaitu ESCAPE.

Apa ya ESCAPE ni? Sudah semestinya ianya merupakan satu lagi kelebihan ataupun advantages untuk para pengguna Celcom seperti saya :)

ESCAPE merupakan dunia hiburan peribadi kita yang boleh kita bawa ke mana sahaja. Kita boleh menikmati pelbagai video yang hebat, beraneka genre filem, pelbagai berita, acara-acara terkini dan banyak lagi! Semuanya setempat iaitu kita boleh tontoninya menerusi telefon bimbit, komputer riba, tablet dan komputer peribadi, secara lancar dari peranti ke peranti!

Like the post tittle, you’ll never be alone with ESCAPE :)

Antara local producers yang dah signed up to be part of the ESCAPE are Suhan Movies (Rosham Nor), Dato Siti Nurhaliza, Hans Isaac (Tall Production), KRU Studios dan a few more.

IMG_6376

ESCAPE mengikuti kita ke mana sahaja, baik dengan PC, laptop, smart phones, the tabs, asalkan korang connected to the internet.  Imagine hangpa tengah tengok movie, from your PC pastu ko dah nak kena kuor, so takper, on the move ko nak sambung balik tengok tuh, ko login je dari your smart phone and dang….. it will stop and play at your last pause korang tengok movie tu tadik.

Very smooth and cool.

Package yang depa offered ada dalam ESCnow, boleh tengok package yang hangpa minat, but untuk yang kaki movies/dramas local and international, u should take the max package. So, unlimited plan for you.

IMG_6384

This is how the ESCAPE looks like on your smart phone.

Do search for ESCNOW apps to install.

Sempena pelancaran ini, Celcom menawarkan teka dan menang contest. Dengan hanya meneka “Siapa Aku” korang berpeluang memenangi ganjaran yang hebat yang ditawarkan iaitu berjam-jam menikmati video menarik yang ada dalam ESCAPE. Tapi hanya eksklusif untuk pelanggan Celcom saja ya :)

Siapa Aku?

OK pembayangnya:

“Pernah ke Shanghai sebanyak dua kali. Dalam rush hour, tiga kali.”

“Pernah membimbing ‘The Kid’. Kemudiannya menjadi ‘The Master’.”

“Dikenali sebagai Mr. Nice Guy. Tapi jangan sesekali cuba cari pasal.”

Aik takkan tak kenal kot ;)

Once dah kenal smskan jawapan korang ke 20888. Lagi banyak sms korang hantar lagi tinggi possibility untuk menang!

Tapi kalau tak kenal jugak, boleh tengok video untuk pembayang lagi kat ESCnow now now now!

Khidmat pesanan masyarakat Celcom is brought by Redmummy.com

Comment: 5

RM Bolt!

can u bolt

Ingat lagi entry aku minggu lepas pasal the fastest man is now on the fastest territory? Sapa lagi kalau bukan Usain Bolt yang sekarang menjadi official ambassador untuk Celcom network! Memang ngam la Celcom 4G LTE dengan Usain Bolt. Dua-dua lajuuuuuuuuuuuu. Pilihan yang tepat!

Aku ada jugak mention pasal Celcom punya all-new Celcom First Facebook fan page yang sekarang sedang mengadakan contest Can You Bolt?

So persoalannya, Can you be Bolt?

Contest ni bukan la suruh korang lari selaju Usain Bolt tu, confirm la berjanggut pun tak boleh kannn. Tapi cuma nak suruh korang pose macam Usain Bolt tu ajer. Hikss kalau macam tu semua orang boleh, betul dak?

how to win can u bolt

Just ikut 3 simple steps ni. Pertamanya kena la carik gaya terbaik untuk pose seperti Bolt tu. Lepas tu apa lagi snap dan upload photo Bolt korang tu. Last sekali just wait and hopefully pose korang berjaya menjadi 100 pemenang yang bernasib baik :)

IMG_3270

Aku rasa pose Bolt aku ni semacam jer ek  =( Aargh kena submit pose yang lain la macam ni :[

Now turn korang pulak to unleash the BOLT in you dan jangan lupa submit photo tu di Can you be Bolt dan 100 hadiah menarik menanti korang :)

Comment: 9

The fastest man is now on the fastest territory!

 

Dah tengok Celcom’s latest TV commercial atas nun? Usain Bolt aka ‘Lightning Bolt’ berlari macam kilat di sekitar KL! You wonder why? Sebabnya beliau sekarang ialah the official ambassador for Celcom network!

Tambahan pula Celcom kini menawarkan mereka punya 4G LTE, memang tepat sekali dengan Usain Bolt, the world’s fastest man sebagai ambassadornya. Beliau orang pertama yang memegang rekod dunia 100m dan 200m dan juga orang pertama memenangi 6 Olympic gold medals dan juga 5 kali World Champion! Antara awards yang beliau dapat pula ialah seperti the IAAF World Athlete of the Year, Track & Field Athlete of the Year dan 3 kali Laureus Sportsman of the Year! Memang bukan calang-calang sprinter dia ni.

Bercakap pasal pantas atau laju ni, Celcom 4G LTE (Long Term Evolution) ialah generasi ke 4 wireless mobile communication yang membenarkan kita merasai kelajuan 10 kali lebih pantas dari apa yang kita ada sekarang.

Celcom 4GLTE Usain Bolt

So you wonder berapa laju 4G ni?

Dengan kelajuan 100Mbps on our smartphone, setakat download lagu bersaiz 5MB siap dalam masa 2 saat sahaja! 750MB movie? Kawtim dalam masa 5 minit! Pehhh laju giler! Memang secocok la  Celcom 4G LTE dengan Usain Bolt. Dua-dua lajuuuuuuuuuuuu!

Good news! Celcom menawarkan 4G LTE modem hanya RM199 kepada 1,000 subscribers yang pertama! Apa yang korang kena buat just pergi ke these Celcom outlets:

Blue Cube Sunway, Pavilion ataupun Menara Celcom bermula dari 23rd April 2013 dan beli the LTE modem. Plus korang akan dapat the 1st 3 months data subscription totally FREE!

Celcom juga telah melancarkan it’s all-new Celcom First Facebook fan page! LIKE the page kemudian submit your best Usain Bolt pose dan kalau bernasib baik korang akan menjadi 100 orang yang memenangi a FREE LTE modem with 3 months data subscription too! Apa lagi posing cepattttt :)

Comment: 9

Second hand number…

image

aku suspect aku ni dapat number 2nd hand ler untuk iPhone5 aku nih. hanginnya.

yelah ada le sesapa punya number pakai pastu dah lama disconnect the line pastu abang celcom pi bagi aku pakai number nih pulak. Eversince aku pakai ipong ni, hari2 ada calls dari unknown numbers. Pastu sms jangan bilanglah, segala jenis party kerajaan dan opposite pun ada.

no ipong aku ni tak berjaja pun, aku tak hapal pun number nih. memang stricly for my data usage jer unless aku tak usung bb baru aku pakai nih for contacting the ppl. but memang secretive gila lah number nih. Tak kuasa nak orang tau, number yg aku pakai pun selama nih tak suka dijaja2.

n frankly speaking, aku tak suka jawab calls! aku hanya jawab kalau ko family members aku or the people i work with. sms or whatsapps jer pls. anw, ni ha nak cite seperti aku suspectlah number aku pakai for ipong tu number second hand kan, mamat yang number atas tu, as u can see 6,7 kali calls kan, aku tak kuasa nak jawab. Tapi pastuh lagi dia tepon banyakkkkkkkkkkkkk kali.

oklah aku jawab gak sekali. phone aku vibrate, so bila letak atas meja, nyeret nyeret pun mekak gak sakit hati. Bila dah jawab, ko diam pulak. aku tak kenal ko ler, nak cakap le whoever u are looking for is not using this number anymore. Tapi diam pulak. tak nak cakap.

eii psikik ler ko! time orang jawab ko diam, bila orang diam ko dering2 panggil orang. Nak apa ko?? nak susu??

photo

once again, terima kasih hati pada you friend with benefits, di waktu-waktu critical. betul2 benefits versi Malaysia sangat!

Comment: 16

The journey of iPhone5…

IMG_0285

beri laluan

beri perhatian

sila beri kekangan

ehwahhhh

months of waiting, to be exact, 5 bulan lebih! Mendapat sudahnya the iPhone5 my birthday present dari sang suami yang hensem, kacak, nampak muda, gagah di (&%&* lelebih lagi ada Nu Prep ahaks! hebat mulia, huh….segala maknek package the best tip top le laki aku ada. cuba ler kalau tak dapat lagi ipong nih, apa jadi gamaknya ahhahahaha!

yang atas tu the additional accessories I beli kat Machines KLCC, the usb cable for office use, for car usage and also the screen protector. wajib ada, anak ramai ni hui tangan berpass2 jer ipong aku. tu pun si RB dapat sekali tangkap bawak masuk mulut dia. laju je ko kan pantang nampak barang baru.

jangan beli 3rd party punya cables ye adik2 manja comel sumer, coz ada member akak sudah tak boleh nak charging bila back to original charger, kes dia pakai 3rd party charger. so kesian. kena hantar service, dahlah baru je dapat bape hari iPhone5 tuh.

After 4 hari aku pi beli maknek atas tu sumer, siap skip gym ler. udahlah senin hari aku berjoget2 kat gym centre tuh, terpaksa ponteng dek nakkan ada cable2 tu kalau tidak 2 hari aku kena bawak charger + plug ke opis ok. So not me ler, kalau boleh sume tempat aku nak ada cable nih.

 

Photo by redmummydotcom

so this is my beautiful iPhone5, white and 64g

dahlah 64g! muahahah geram punya pasal amik yg 64g lagipun harganya bukan berbeza sampai 3,4 ratus pun, under Celcom data package. takde pakai cable, walaupun aku ni Celcom Blogger, takde pakai lubang mana2, laki aku pi beratur terus kat Blue Cube Sunway Pyramid.

itupun sekejap sangat RD beratur, dah habis Malaysia kalah ngan Thailand, dah dia tolong tidurkan RB sama, about 11.30pm dia kuor umah, and sampai sana terus pap beratur kejap and dang, siap balik. sampai umah…aku dah membuta.

dia kejut…ipong ada nih

aaaaaa

aku amik kotak ipong, peluk and terus sambung tidur balik

…bangun pagi dah takde, RD dah amik balik ipong tu coz tengok aku tidur ngan tuh, mahu jahanam le pulak kot jatuh terhempas ahahhahaa.

jadi, habis dah ler zikir nak mendapatkan hadiah birthday, sket je lagi nak ke anniversary, nasib RD baik ler dia sampai bulan ni jugak. aku dah memuncung 18 depa, was mumbling ler lately ni, sedih bangat. hiks.. so unfair. someone got very late birthday present yet the husband dapat advanced birthday present awal giler. ok, double point of pahala for si isteri. hiks.

image

The stylus pen and the Prada casing cover dah be prepared and bought for months, menyambut ketibaan sang iPhone5, bercintaanlah korang bertiga.

harga yer…64g RM2638 with the 1 year data plan of RM98 per month package. I chose white colour cos ada review kata kalau putih tak nampak scratch sangat but for black easy to detect. konon. basically either white or black, i dont give a damn, coz cover casing tetap merah. alangkan S3 RD yang merah tu pun dah asal merah tapi aku carik lagi casing merah.

Thanks my laki.

So far after using S3 and iPhone some more i m an iPAD user too, i love iPhone more than S3. Sorry RD, iPhone5 enggak cocok sama S3 loh.

Comment: 21